Index Vakbarát Hírportál

Ficsór Zsolt

Családom, és egyéb furcsaságok – így unatkozik egy profi fotós Családom, és egyéb furcsaságok – így unatkozik egy profi fotós

Michael E. Northrup negyven év alatt megalkotta a legmenőbb családi fotóalbumot, és a hétköznapok banális képeiben vett észre mélyebb jelentést.

2019. november 27. 23:55

A nemzeti múltfeldolgozás konyhapszichológiája A nemzeti múltfeldolgozás konyhapszichológiája

Alattad a föld, fölötted Lenin, benned a létra. A Németországban született japán-magyar Tomoya Imamura fotói a mai Magyarországról.

2019. október 29. 23:42

Kánikulában szenvedtek a versenyzők a Tour de Hongrie-n Kánikulában szenvedtek a versenyzők a Tour de Hongrie-n

Kartonlapokkal, ostorral és tűzoltókkal várták az idei kerékpárversenyt. Néhány településen alighanem az év eseménye volt.

2019. június 17. 22:27

Olvasónk örökítette meg a koccanás utáni állapotot. Egy másik olvasónk meg azt írta, hogy a busz megállt a Sasadi út megállóban, kinyitotta az ajtókat, majd nyitott ajtókkal elkezdett gurulni, nagyjából 5km/h-es sebességgel, és nekiütközött az oszlopnak. Az emberek eldőltek, mint a dominó, több idős néni elesett, akiket fel kellett segíteni. Vagy műszaki hiba történt, vagy elmélázott a sofőr, de az is lehet, hogy szándékosan vezette az oszlopnak, miután el kezdett gurulni, hogy így állítsa meg.

Olvasónk, Hajdu Lajos küldte ezt a csodás képet. Levelében azt írta:

Szombat éjjel csináltam a Tótvázsony melletti régi szovjet katonai parancsnoki toronynál. A kép másfél órányi csillagmozgást mutat, a forgás középpontjában (pont a torony csúcsánál) az északi sarkcsillaggal, ami a Föld forgástengelyének meghosszabbításába esik, ezért állni látszik a képen.

 További képei itt láthatók.

Gyorsan halad az uszályon a roncs, hamarosan Csepelre ér.

Rovatok