Index Vakbarát Hírportál

Flachner Balázs

Játékok száma Steamen279

Ahány ebből valaha fel volt telepítvenem merem megnézni

Mínusz 15 fok fogadta Rakonczayt az Antarktiszon Mínusz 15 fok fogadta Rakonczayt az Antarktiszon

A magyar sportoló megérkezett a Déli-sarkra, pár nap múlva elindul az expedíció.

tegnap, 16:20

A Liverpool holland sztárja vigasztalta a könnyekben kitörő bírót A Liverpool holland sztárja vigasztalta a könnyekben kitörő bírót

Virgil van Dijk előbb a meccsen, utána meg a lefújás után lett hős.

tegnap, 12:30

Már nyomoznak a PSG rasszista gyerekválogatása miatt

Két hete tört ki botrány a csapatnál etnikai listázás miatt.

tegnap, 11:51

Elég különös sztorit közölt a héten a honlapján a Northamptonshire-i tűzoltóság, főszerepben egy papagájjal, aki olyan jól utánozta a tűzjelzőt, hogy kis híján a miatta kiérkező tűzoltókat is sikerült átvernie.

A dolog még szerdán történt, amikor is délután a tűzoltók egy tűzriasztásokat figyelő cég javaslatára kimentek egy házhoz. A cég a riasztás előtt a protokollnak megfelelően felhívta a ház tulajdonosát, aki már ekkor elmondta, hogy szó sincs tűzről, de mivel a telefonon eközben folyamatosan hallották a tűzjelző hangját, úgy döntöttek, jobb lesz, ha értesítik a tűzoltóságot is.

A tulajdonos persze nekik sem tudott mást mondani, mint hogy nem ég semmi a házában, úgyhogy jobb híján elkezdték kipucolni a berendezéseket, eközben azonban továbbra is hallották a riasztót, és így derült ki végül, hogy

a hang egy Jazz névre hallgató jákópapagájtól származik, aki egészen mesterien utánozta a korábban egyébként tényleg tévesen megszólaló tűzjelzőt.

 

A tűzoltók így végül mosolyogtak egy jót, tanulságként pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy mindenki szereljen fel tűzjelzőket a házába, és rendszeresen győződjenek is meg arról, hogy a szerkezetek rendesen működnek.

(via)

Mármint konkrétan: egy wales-i U8-as meccsen történt meg az, hogy a kapu mellett álló apuka egészen konkrétan

fellökte a saját fiát, aki így tökéletes ütemben esett be a kapu felé tartó labda útjába.

Kétségtelenül ez lehetett a Bow Street Magpies FC and Ysgol Llanilar FC meccsének a legjobb pillanata, még úgy is, hogy egyébként rögtön utána mégis gólt kapott szegény gyerek, mert a róla kipattanó labda az ellenfél játékosához került.

A BBC megtalálta az apukát, aki azt mondta, „én csak megpróbáltam visszavezetni a helyére, és ő elesett”. A dolgon csak nevettek, de megígérte, hogy legközelebb már csak a partvonalról fog szurkolni.

 

(via)

A walesi Wrexham városában hiába küzdenek a drogfüggő hajléktalanok problémájával, a helyiek nem ellehetetleníteni próbálják az érintetteket, hanem

arra kérnek mindenkit, hogy próbáljanak meg segíteni nekik.

A városban 44 hajléktalan él, ami a második legtöbb az országban Cardiff után, és ehhez még hozzájön az is, hogy Wrexhamben az elmúlt időszakban a Spice nevű, két éve illegálissá tett drog is okoz gondokat.

A Project Home nevű polgári kezdeményezés pont amiatt jött létre, hogy az említett problémák miatt leterhelt szociális munkások válláról legalább valamennyi terhet levegyenek, emellett pedig azt is kiemelték, hogy mindenki a drog által okozott problémákra fókuszál, eközben pedig elfelejtik azokat az embereket, akik a padlón vannak.

Szeretnénk, ha mindenki emlékezne arra, hogy ők is csak emberek, akikkel néha csak beszélgetni kéne. Teljesen oké odamenni egy hajléktalanhoz, és megkérdezni, hogy milyen napja van.

- mondta a projekt vezetője. 

A kezdeményezés keretein belül egyébként többek közt szeretnék megoldani a hajléktalanok lakhatását, garantálni a városba látogatók biztonságát, és összeszednék a drogos cuccokat is a helyi üzletek tulajdonosai helyett. A program első találkozójára egyébként 100 ember ment el, akik közül negyvenen mondták azt, hogy vállalnák az önkénteskedést is.

A városvezetésnek egyébként több terve is van a probléma kezelésére, a karácsonyi időszakra például külön erre a célra épített lakókonténereket rendel majd a hajléktalanok elszállásolására.

(via)

Rovatok