Index Vakbarát Hírportál

Flachner Balázs

Játékok száma Steamen319

Ahány ebből valaha fel volt telepítvenem merem megnézni

Bármikor kitörhet a Jupiter holdjának legnagyobb vulkánja Bármikor kitörhet a Jupiter holdjának legnagyobb vulkánja

Az Ión található Loki Patera utoljára tavaly májusban tört ki, most folytathatja.

tegnap, 10:17

Sokkal több áradás lehet majd Európa északi részén a klímaváltozás miatt

A növekvő hőmérséklet miatt gyakrabban vágnak majd egybe az árhullámok a heves esőzésekkel.

tegnap, 09:15

Fear Inoculum: Saját magát dolgozta fel a Tool, de bejött Fear Inoculum: Saját magát dolgozta fel a Tool, de bejött

13 évet kellett várni a zenekar ötödik albumára. Meghallgattuk, hogy kiderüljön, megérte-e a kényszerböjt.

szeptember 17. 05:26

Szalmán bin Abdel-Aziz szaúdi király éppen múlt vasárnap nevezte ki olajminiszternek saját fiát, Abdelaziz bin Szalmán herceget, aki egyébként elismert szakember a témában, így ez önmagában csak mérsékelte volt izgalmas fejlemény.

Azóta egy sokkal izgalmasabb elmélet ütötte fel a fejét az interneten a herceggel kapcsolatban, elkezdett ugyanis terjedni, hogy fent lehet a legnagyobb videójátékos platformnak számító Steamen, sőt, a jelek szerint elég aktív is ott. 

 

Korábban többször felmerült már, hogy Abdelaziz bin Szalmán herceg nagy rajongója lehet a videójátékoknak, azon belül is főleg a Dota 2-nek – legutóbb éppen az idei International előtt, amikor állítólag többezer dollárral járult hozzá a játék legnagyobb versenyének 2019-es összdíjazásához.

Ha hinni lehet a híreszteléseknek – és érdemes kihangsúlyozni, hogy bár sokan készpénzként kezelik őket, semmi nem garantálja, hogy tényleg a szaúdi hercegé a felhasználó – akkor Abdelaziz bin Szalmán profilja 

  • Archangel_Yuji névre hallgat,
  • az elmúlt években több tízezer dollár értékben összesen 2307 játék és 2630 DLC jött össze rajta,
  • és a herceg többezer órát játszott rajta, főleg a Dota 2-vel, amihez több útmutatót is írt.

Az elmúlt évek során többen megerősítették már, hogy a profil a hercegé, a rajta olvasható leírás pedig szintén elég egyértelműen erre utal. Hivatalos megerősítés ugyanakkor sem tőle, sem a Steam mögött álló Valve-tól nem jött erre, úgyhogy egyelőre sajnos nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy a szaúdi olajminiszter egy gigantikus weeb, aki rengeteg pénzt és időt öl a videójátékokba.

(via)

Kétségtelenül az évezred egyik legfontosabb tanulmányára hívta fel a figyelmet pénteken a Science Alert, akik Instagramon szedtek elő egy jó régi, a Polar Biology nevű szaklapban publikált tanulmányt, melynek az a címe, hogy

A pingvinek ürítésénél keletkező nyomások – számítások szárnyasszékelésről.

A tanulmány szerzői Victor Benno Meyer-Rochow és Gál József voltak, akik az egészen lenyűgöző adataikat az alább látható, hasonlóan lenyűgöző ábrákkal támogatták meg:

A tanulmány egyébként az Állszíjs pingvinekre, és az Adélie-pingvinekre koncentrált, és kiderült belőle többek közt az is, hogy a kifejlett példányok akár 60 kilopascalos (vagyis 450 higanymilliméteres) nyomást is ki tudnak fejteni annak érdekében, hogy a fészküktől messze lövelljék az ürüléket.

Erre egyébként csak a magasabb viszkozitású matéria esetében van szükség, az inkább vízhez hasonlító végterméknél már 10 kilopascal is elegendő az üdvösséghez.

(via)

Kezdem azt érezni, hogy a vegán aktivistáknak valamiért a többi gyorsétteremláncnál is jobban a begyében van a McDonald's:

  • tavaly Franciaországban is megtámadta egy csapat a cég egyik éttermét,
  • idén májusban meg az angliai Brightonba ment be egy disznómaszkos aktivista, aki több társával együtt művérrel locsolta tele a padlót, aztán beleült a tócsa közepébe, hogy így tiltakozonn az állatok lemészárlása ellen.

A leginkább Kunimitsura emlékeztető Dylan Roffey az eset után konzekvensen állította, hogy amit tett, az nem volt illegális, hiszen csak az állatok életéért küzdött. Szerinte ráadásul a művér sem okozott maradandó károkat, hiszen lisztből és ételfestékből készült, és külön figyelt arra, hogy csak olyan helyre menjen belőle, amit egyébként is takarítani szoktak az étteremben.

A bíróság máshogy gondolta, és kimondta, hogy Roffey bűnös, álláspontjuk szerint ugyanis a kárnak nem kell visszafordíthatatlannak lennie ahhoz, hogy az károkozásnak minősüljön. A bíró elmondta, tiszteli, ha valaki kiáll az értékei mellett, de erre azért más módszerek is léteznek.

A nőt éppen múlt héten ítélték 150 óra közmunkára egy másik ügyben, most ehhez kapott még 60 órát, ezen felül pedig a McDonald'snak is ki kell fizetnie 50 fontot.

 

(via)

Rovatok