Index Vakbarát Hírportál

Flachner Balázs

Nepálban kis híján megduplázódott a vadon élő tigrisek száma Nepálban kis híján megduplázódott a vadon élő tigrisek száma

Tíz év sem kellett hozzá, itt érhetik el először a 2010-ben kitűzött célt.

tegnap, 14:58

Több száz éves hajóroncs került elő Portugáliában Több száz éves hajóroncs került elő Portugáliában

A feltárásán dolgozó régészek szerint ez az évtized felfedezése.

tegnap, 14:35

Erkélyen kellett bemászni, de sikerült az életmentés

Nagykovácsiban a házában akart öngyilkos lenni egy férfi, de a rendőrök időben bejutottak hozzá.

tegnap, 12:33

Sőt, mi több, az államfő ki is próbálta őket a vecsési káposztafesztiválon, ahova ellátogatott vasárnap délelőtt, és ránézésre remekül érezte magát. Áder János:

  • mosolyogva nézte a káposztát,
  • mosolyogva szeletelte a káposztát,
  • mosolyogva nézett egy nőt egy nagy kondér káposztával,
  • mérgesen nézte a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület előadását (de remélem nem volt mérges, csak rosszul lett elkapva a pillanat),
  • komolyan figyelt a többiekre egy nagy halom káposzta mögött,
  • és még egy misére is elment (itt sajnos nem volt káposzta).

Ha ön is kíváncsi Áder János kalandjaira a XVIII. Vecsési Káposztafeszten, csak nézze végig a galériánkat, és gyönyörködjön!

Lassan két hónap telt el azóta, hogy a Rockstar először mutatott hivatalos gameplay-t az idei év egyik legjobban várt játékáról, a Red Dead Redemption 2-ről, de azóta is csordogálnak az infók folyamatosan (nem meglepő módon, hiszen bő egy hónap van a megjelenésig).

Ezek között voltak tök elhanyagolható dolgok is, de a napokban ledobták az atombombát, kiderült ugyanis, hogy

annyira realisztikus lesz a játék, hogy a csődörök tökei össze fognak zsugorodni hideg időben.

Egészen eddig azt hittem már mindent láttam, mikor a Skyrimhez megjelent az első olyan mod, ami ivarszerveket varázsolt a lovakra, de ez még azon is túltesz, ráadásul az is kiderült, hogy hálistennek realisztikus lószart is nézegethetünk majd a játékban.

Ha ezek a dolgok nem nyűgözik le, akkor sincs gond, mert amúgy a lovakat el is lehet majd nevezni, meg lehet változtatni a kinézetüket, sőt, még trükkökre is be lehet majd tanítani őket. Jóban lenni is megéri majd az állattal, mert ha a játékos folyamatosan bántja szegényt, akkor az bizony lovaglás közben is érződik majd.

Az új Red Dead október 26-án jön majd, sajnos kizárólag Xbox One-ra és PS4-re, úgyhogy PC-n legfeljebb videókon lehet majd a lovak zsugorodó heréit vizsgálni.

(via)

Egészen csodálatos videó került elő a napokban az amerikai Rye városából, amelyen az látszódik, amint egy markológép próbál beleejteni egy bálnatetemet egy parkolóban álló konténerbe, de időközben kiderül, hogy a konténer túl kicsi, úgyhogy az állapotából (mármint ugye hogy meg van halva) kifolyólag környezetére teljesen indifferens állat zsákként csúszik le az aszfaltra.

A tetem egyébként utána egész éjszaka ott is maradt a parkolóban, kedden délelőtt végül hoztak neki egy nagyobb konténert, amivel végre el lehetett szállítani a boncoláshoz.

 

Nem ez egyébként minden idők legidiótább kísérlete arra, hogy megszabaduljanak egy bálnatetemtől: 1970-ben az oregoni Florence-ben jutott eszébe egy közlekedésmérnöknek, hogy

fél tonna dinamitot pakoljon egy, a partra sodródott bálna tetemébe.

A terv az volt, hogy a robbanóanyag majd belerobbantja a bálna darabjait az óceánba, de - nem meglepő módon - nem egészen ez történt. Helyette a szétrepkedő bálnadarabkák mindenkit beterítettek a környéken, egy nagyobb darab pedig összetört egy autót.

Erről a kísérletről amúgy felvétel is készült, itt meg lehet tekinteni:

 

(via)

Rovatok