Index Vakbarát Hírportál

Flachner Balázs

Játékok száma Steamen319

Ahány ebből valaha fel volt telepítvenem merem megnézni

Harry Potter megérkezett a kiterjesztett valóságba Harry Potter megérkezett a kiterjesztett valóságba

Pénteken rajtolt a varázsvilág Pokémon Gója, ami vasárnap óta már Magyarországon is elérhető okostelefonokon.

2 órája

Borzalmas meccsen jutottak a nyolc közé Messiék Borzalmas meccsen jutottak a nyolc közé Messiék

Katar védelmi hibáiból talált két gólt az egyébként harmatgyenge argentin csapat a Copa Americán.

tegnap, 23:39

Vasárnap is taroltak a magyar úszók Rómában Vasárnap is taroltak a magyar úszók Rómában

Hosszú és Kapás aranyérmeit még négy ezüst és két bronz egészítette ki a Hét Domb úszóversenyen.

tegnap, 21:20

Oké, az éneklés durva kifejezés arra az ugatás és az üvöltözés határmezsgyéjén elhelyezkedő hangra, amit a fókák csinálnak, egy friss kutatásban azonban azt bebizonyították, hogy a hangutánzásban ennek ellenére meglepően jók.

A kutatók három fókával (Zola, Janice és Gandalf) dolgoztak, akiknek vokális képességeit születésüktől kezdve figyelték. A tanulási folyamat során először ezeket kellett reprodukálniuk, majd áttértek velük dallamok utánzására, mikor pedig ebben is 80 százalékos pontosságot értek el, akkor az emberi beszédhez hasonló magánhangzókat kellett megtanulniuk.

Ez elég kemény feladat volt, több száz kísérlet kell ahhoz, hogy egy fóka megértse, mi a fenét akarnak tőle, de amint ez megtörténik, elég jól tudják utánozni a hangokat. Végül mindhárom fóka képes volt rövid sorozatok ismétlésére, Zola pedig tíz hangot is vissza tudott énekelni a Twinkle, twinkle, little starból.

 

A kutatás egyébként azért volt kimondottan érdekes, mert a fókák gégéje ugyanúgy képzi az "emberi" hangokat, ahogy azt mi is tesszük, éppen emiatt pedig az emberi beszéd kutatásához is jó alapot biztosíthat.

(via)

A vaporwave óriási térhódítása óta egyértelmű, hogy az emberek manapság imádják az idejétmúlt dolgokat, köztük a szemcsés, ugráló videókat is, amiknek amúgy tényleg van egy megmagyarázhatatlan nosztalgikus bája.

Éppen emiatt volt egészen fantasztikus ötlet a Nick Shirrell nevű youtuber nemrég készült projektje, ahol egy modern autóversenyt rögzített 16 milliméteres Kodak 50D és 200T filmre egy 1968-as Canon 1218 Super 8-as videókamerával, az élményt pedig az ehhez illő, rossz minőségű hang teszi teljessé.

 

Az eredmény egy olyan videó, amiből süt a retró fíling, de közben egyértelműen modern autókat lehet rajta látni, ez pedig egészen furcsa kettősséget eredményez. Cserébe iszonyatosan menő, úgyhogy tényleg érdemes vetni rá egy pillantást.

(via)

A Blizzard játékairól elsőre egyértelműen nem az jut eszébe senkinek, hogy mennyire cuki látványvilággal dolgoznak, hiszen ez tényleg nem is jellemző rájuk, a Carbot Animations viszont ennek ellenére is mindig képes őrületesen aranyos videókat varázsolni még a legkomorabb karaktereikből is.

Az animációs stúdiót elsősorban a StarCraftos videóik miatt ismerik az emberek, most pedig a Blizzard meg is koronázza ezt a partnerséget: mint kiderült, hivatalos Carbotos grafikus csomagot adnak ki a StarCraft: Remasteredhez, ami aranyos, gyerekbarát rajzfilmmé változtatja a játékot.

A stúdió a Korean Starcraft League nemrég lezajlott döntőjén jelentette be a grafikus csomagot, amit aztán egy demómeccsen AcE és TheMarine le is teszteltek. Ez utóbbi látható is a videóban, és már csak azért is érdemes megnézni, mert a zergek ijesztő rovarszerű lények helyett az univerzum legaranyosabb dolgaivá változtak a játékban.

 

Rovatok