Index Vakbarát Hírportál

Földes András

Megtalálták 1956 eddig ismeretlen aláírását Megtalálták 1956 eddig ismeretlen aláírását

A szemünk előtt volt, közismert fotókon, hatalmas méretben, de mégis csak most vették észre, hogy a pesti nép szignózta is a forradalmat.

7 órája

Suhajda a hegymászószövetség szerint is megmászta a K2-t Suhajda a hegymászószövetség szerint is megmászta a K2-t

Az elemzés kitért arra, miért hiányoztak a GPS adatai, és külföldi szakértőt is megkérdezett.

október 15. 15:49

Hogy győzhetett a Fidesz mintakerületében az ellenzék? Hogy győzhetett a Fidesz mintakerületében az ellenzék?

A II. kerület mindig konzervatív volt, a polgármesterük nem csinált balhékat – akkor miért vesztett? Volt olyan lakó, aki tőlünk tudta meg az eredményt, és nagyon rosszul viselte.

október 15. 12:29

Az amerikai rendező interjújában beszélt arról, hogy bár mindenki azt hiszi, óriási munka filmet rendezni, neki valójában rengeteg ideje jut mellette zenélni, a családjával lenni és meccsre járni.

A rendező az Egy esős nap New Yorkban kapcsán beszélt a filmezésről. Ez az a filmje, amit Amerikában be sem mutattak a Me Too-mozgalom miatt Allen ellen is demonstráló sztárok tiltakozása miatt. Európában viszont vetítik a filmet, amit Allen úgy magyarázott, hogy Európa valamiért mindig jobban fogadta a filmjeit. 

A rendező egyébként megjegyezte, hogy akkor is folytatná a munkát, ha senki sem forgalmazná a filmjeit, nem adnák ki a könyveit, mivel 16 éves kora óta megszokta, hogy dolgozik.

India másodszor küldött szondát a Holdra, a küldetés azonban nem sikerült. A leszállás előtt másodpercekkel megszakadt a kapcsolat az űrhajóval, és azóta sem tudni, mi történt.

Az űrsztorinak van emberi oldala is, amikor is a rakétatudósok búsan az indiai miniszterelnök elé járultak, aki jó pedagógusként nem megdorgálta őket a hibájukért, hanem megölelte mindegyiküket, a legszomorúbbnak pedig még a buksiját is megsimogatta. 

Modi a végén azt is kijelentette, hogy a hibák arra jók, hogy tanuljunk belőlük. Bár a BBC felvételén nem látszik, de biztosak vagyunk benne, hogy a tudósok ezek után megtörölt szemüveggel, buzgón ültek vissza a padba, hogy folytassák a házi feladatot. 

Donald Trump elnökségének lényegéről elemzések tucatjait írták már, de mi röviden azon a véleményen vagyunk, hogy az elnök taktikája annyi, hogy minél meghökkentőbb dolgot csinál vagy mond, annál többen foglalkoznak vele, és nem pedig a riválisaival, vagy a valódi ügyekkel.

Ebbe illeszkedik a Senorita című sláger eléneklése is, aminek erejét nem csorbítja, hogy Trump csak közvetve adta el azt. Meglepő ereje, és bőr alá kúszóan idegesítő dallama miatt ez tulajdonképpen az ő száma.

Rovatok