Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

A dán Harry Potter egy súlyos tévedés A dán Harry Potter egy súlyos tévedés

Az Erdei boszorkánynál jelenleg csak jobb filmeket lehet látni a mozikban.

május 28. 05:01

Pikachu, a detektív senkiből nem fog rajongót csinálni Pikachu, a detektív senkiből nem fog rajongót csinálni

A Pokémon-film csak a nosztalgiára épít, ezért szűz szemmel könnyű elveszi a forgatagában.

május 15. 05:47

Romantikus drámának álcázott Apple-reklám Romantikus drámának álcázott Apple-reklám

Hogyan legyen szerelmes két tini, ha a betegségük miatt soha nem érhetnek egymáshoz? Szívfájdítás kedves fiatalokkal és sok termékelhelyezéssel.

május 13. 05:09

Az, hogy Károly walesi herceg rendszeres vendég az erdélyi Zalánpatakon nem kifejezetten új hír, 2015-ben az Indexen is írtunk már erről. A Borsnak viszont most a településen sikerült megtalálnia Misi bácsit és Erzsi nénit, akik elmesélték, hogy korábban már vendégül látták a herceget az otthonukban.

A herceget egy biztonsági csapat kíséri az útján és csak azután mehetett be a házba, hogy a szolgálat emberei mindent átnéztek a házban. Miután mindent rendben találtak, már előkerülhetett a pálinka. A cikkből kiderül még, hogy a herceg néhány szót megtanult magyarul, kedvence a sárgaborsó-krémleves és a székelykáposzta.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy csak egy ember sérült meg Missouriban egy fesztiválon, miután elszabadult egy hőlégballon. A káoszról videó is készült, amit a BBC osztott meg. Ezen látható, ahogy az emberek igyekeznek menekülni az irányíthatatlan léggömb elől, ami több széket és fát is letarolt útközben. 

 

Múlt csütörtökön európai uniós országok megállapodhattak volna arról, hogy 2050-re csak annyi szén-dioxidot bocsátanak ki, amennyit ki tudnak egyenlíteni. Az Európai Tanács viszont Lengyelország (és Magyarország) szavazatai miatt nem tudott megállapodni a kérdésben.

Részben ez a döntés vezetett oda, hogy egy 13 éves lengyel lány, Inga Zasowska úgy döntsön, demonstrálni kezd a lengyel parlamentél, hátha a politikusok végre komolyabban veszik a klímaváltozás problémáját. 

Féltem a jövőm. Hiába figyelmeztetnek minket a tudósok, a politikusok nem veszik komolyan őket. Nem gondolnak a fiatal generáció jövőjére.

– nyilatkozta a lány, aki elhatározta, hogy júliusban minden pénteken a parlamentnél fog tüntetni, és bízik benne, hogy többen csatlakoznak majd hozzá. Története eljutott a Nobel-békedíjra jelölt Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivistához is, aki Twitterén osztotta meg Inga Zasowska történetét, és kérte követőit arra, hogy támogassák a lengyel lányt.

 

A lengyel miniszterelnök is reagált Zasowska akciójára, és azt mondta, hogy ugyanazon az oldalon állnak mindketten, és arra hivatkozott, hogy ő csak azt szeretné elérni, hogy Zasowska generációjának ne kelljen elköltöznie az országból ahhoz, hogy munkát találjon. Zasowska viszont úgy gondolja, hogy a miniszterelnök vagy nem rendelkezik megfelelő tudással a klímaváltozásról, vagy a jóakarat hiányzik belőle.

Rovatok