Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

Hétszázezer ember tüntetett Londonban a brexit miatt Hétszázezer ember tüntetett Londonban a brexit miatt

A rendőrség sem számított ekkora tömegre, 2003 óta ez volt a legnagyobb tüntetés.

október 20. 16:02

Magyarellenes plakátok jelentek meg Kárpátalján Magyarellenes plakátok jelentek meg Kárpátalján

Rajtuk "Állítsuk meg a szeparatistákat" felirat látható. A kormányzó szerint az orosz titkosszolgálat műve.

október 20. 13:15

Az Örök tél lett a legjobb európai tévéfilm Az Örök tél lett a legjobb európai tévéfilm

Újabb díjat nyert Szász Attila és Köbli Norbert filmje.

október 20. 11:21

Az egész egy kamu hírrel kezdődött. Ez arról szólt, hogy Elon Musk annyira félt attól, hogy napjaink legnépszerűbb játéka, a Fortnite beszippantja a gyerekeit és örökké szűzek maradnak, hogy inkább letörölte az egészet és emiatt hálás lehet neki az emberiség.

 

A hír azután ment igazán nagyot, miután Musk megosztotta Twitterén a cikkről készült screenshotot. Jöttek aztán a felhasználók védeni, vagy éppen támadni a játékot. A Fortnite hivatalos Twittere sem hagyta annyiban a dolgot, és felhívták Musk figyelmét arra, hogy ha nem ilyen hülyeségekkel töltené az idejét, akkor lehet nem kellene egy teljes évtized ahhoz, hogy cége eljusson a Marsra.

 

Erre Musk annyit tudott csak reagálni, hogy a valóság sajnos nagyon nehéz, így az űr meghódítása is lassan megy.

 

Néhány profi Fortnite-játékos is beszállt az üzengetésbe, Myth például felhívta Musk figyelmét, hogy ő azután veszítette el a szüzességét, hogy kipróbálta a játékot. Musk válasza annyi volt, hogy az "Online nem számít".

Az Indexen is írtunk már arról, hogy bármennyire is trendi dolog, nagy egyterű irodában dolgozni, az élmény valójában rossz és nincs jó hatással a hatékonyságra. A cégek küzdenek azért, hogy könnyítsék a dolgozók munkáját.

A Panasonic Future Life Factory nevű részlegén például olyan hordható kiegészítőket találtak ki, amik blokkolják az oldalirányból érkező fényeket és hangokat, hogy a munkavállaló kizárólag arra koncentrálhasson, ami az orra előtt van.

 

Kunihiko Morinaga japán dizájnerrel közösen alkották meg az első prototípusokat, az eszközöknél pedig különösen fontos volt, hogy kényelmesek legyenek az eszközök és akár egész nap is lehessen őket hordani. Azt is elmondták, hogy ezek a kiegészítők a környezet körülbelül 60 százalékát blokkolják, ezzel pedig teremtenek egy személyes teret, ami kiemelten fontos az ilyen egyterű irodákban.

Ahhoz, hogy a gyártás beindulhasson egy közösségi finanszírozási kampány is elindult, ami egészen december 11ig fut.

A GDPR miatti pánik május óta lecsengett kicsit, de a törvényhozásról teljesen elfeledkezni nem lehet. Most a Washington Post írt cikket arról, hogy Bécs lakóházairól eltűnhetnek a kaputelefonra kiírt nevek.

A név személyes adat, amit véd a rendelet, így a városnál úgy döntöttek, hogy az év végéig számokra cserélik a kaputelefonokon látható neveket.

A cikk megjegyzi, hogy nem volt tervben, hogy büntetést szabnak ki a kaputelefonokon olvasható nevek miatt, ennek ellenére az osztrák hivatal az év végéig az összes olyan házon elvégzi a változtatásokat, amiket az állam ellenőriz.

Körülbelül 220 ezer névtábla cseréjéről lehet szó, vagyis ez a folyamat eltart egy darabig. Az osztrák hatóságok attól félnek, hogy ha maradnának a táblák, akkor nevenként több, mint 320 ezer forintos bírságot kaphatnának.

Rovatok