Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

Gyakornok Kult

Orfű: inkább nyári tábor, mint zenei fesztivál Orfű: inkább nyári tábor, mint zenei fesztivál

És ez nagyon jó. Szerdán elindult a Fishing on Orfű, visszatértek a gyökerekhez: a hangsúly a magyar zenekarokon.

június 21. 11:51

Távozik a Michelin Guide igazgatója Távozik a Michelin Guide igazgatója

Michael Ellis 7 évig vezette a világhírű gasztronómiai bibliát.

június 19. 15:29

Eldöntötte a Skyfall rendezője, hogy mihez kezd James Bond után Eldöntötte a Skyfall rendezője, hogy mihez kezd James Bond után

2019 decemberében már érkezhet Sam Mendes új filmje.

június 19. 14:49

1995-ben az Aranyszem című filmmel támadt fel újra James Bond. Timothy Dalton két sikertelen filmje után kérdés volt, hogy sikerül-e megújítani a figurát, illetve filmjeit, de Pierce Brosnannel és Martin Campbell rendezővel jó lóra tettek, sikerült új életet lehelni őfelsége legtitkosabb ügynökébe.

Ebben a filmben Bond egy 1965-ös Aston Martin DB5-t vezetett, egy olyan autót, ami legendás a filmek történetében. Bond először a Goldfingerben vezetett ilyet, de aztán többször újra előkerült. Az Aranyszemben használt modellt valaki viszont hamarosan hazaviheti, ugyanis egy júliusi aukción fogják értékesíteni.

Az eladó várakozása szerint 1,5 - 2 millió dollárt vagyis, több mint 500 millió forintot fizet majd érte valaki.

Lehet nem tudta, de idén ünnepli barátságának 5. évfordulóját Budapest és Sanghaj. Ennek örömére rendezték meg az “Elbűvölő Sanghaj” című programsorozatot. Ennek rész volt az “Elbűvölő Sanghaj” fotó kiállítás, a “Sanghaj nappali” kulturális kiállítás, a “Sanghaji rímek” kiállítás és az “Örökség, Innováció, Jövő” kulturális-kreatív fórum is. Vagyis három az egyben programról van szó.

  • A fotókiállítás Sanghaj legjobb arcát igyekszik megmutatni és ezzel utazásra csábítani a magyarokat.
  • Sanghaj nappali megmutatja a helyiek hétköznapi életét, illetve olyan ősi kulturális értékeket, mint a kínai csomózás vagy bársonyhímzés. 
  • Sanghaji rímek kiállítás azért különleges, mert azt a Sanghaji Képzőművészeti Akadémia, a Sanghaji Kínai Festészet Akadémia és a Sanghaji Művészek Szövetsége állította össze, ők válogatták ki 16 festőművész legjobb alkotásait.

A programot az Ybl Budai Kreatív Házban rendezik meg, viszont már nincs sok idő megtekinteni, ugyanis június 20. szerda az utolsó nap, amíg megtekinthető.

Jimmy Kimmel éjszakai beszélgetős műsorában hol durvábban, hol finomabban, de azért folyamatosan kritizálni szokta az amerikai politikai élet fontos szereplőit. Ted Cruz amerikai szenátoron különösen sokat csattan az ostor, tekintettel arra, hogy az ország egyik legnépszerűtlenebb politikusáról van szó, aki sokszor magát hozza roppant kínos helyzetbe. 

 

Mikor részt vett az NBA nyugati főcsoportdöntőjén, akkor kirakott egy képet Twitterre, amin Kimmel szerint Cruz úgy néz ki, mint az egyik legrondább állat a Földön, a Psychrolutes marcidus vagyis a bluggyhal. Cruz ezt akarta valahogy megbosszulni, amiből az lett, hogy összehoztak egy jótékonysági kosármeccset, ahol eldöntötték, hogy ki az fasza gyerek, közben pedig még kórházaknak is gyűjtöttek adományokat.

A meccset végül kisebb meglepetésre Ted Cruz nyerte meg, itt lehet megnézni:

 

De az egész azért érdekes, mert jól látni rajta, hogy milyen messze van ettől a politikai, illetve popkultúra Magyarországon. Itt ha valaki viccel és kritizál azzal elképzelhetetlen valamilyen békés megegyezésre jutni, a hatalom tagjai pedig csak olyan tévébe mennek bulvár eseményeken részt venni, ahol ismerik a tulajdonost.

Rovatok