Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

Gyakornok Kult

Topcorn: a Bosszúállók 5 legnagyobb kérdése Topcorn: a Bosszúállók 5 legnagyobb kérdése

A Bosszúállók: Végtelen háború szuperhőseinek epikus összecsapása rengeteg kérdést felvet, mi pedig válaszokat kerestünk a legfontosabbakra.

tegnap, 22:52

Ki mondta, hogy tévében nem lehet látványos harcművészet? Ki mondta, hogy tévében nem lehet látványos harcművészet?

Az Into The Badlands forgatásán jártunk, ahol olyan verekedéseket rögzítenek, amiket máshol ritkán látni.

április 22. 07:09

Avicii: Furcsa is, ha nem iszol Avicii: Furcsa is, ha nem iszol

A turnézással járó életet nem Aviciinek találták ki. Saját bőrén tapasztalta meg a partikultúra veszélyeit, de halála előtt nem tűnt betegnek. Interjúkból szedtük össze, hogyan látta az életét és milyen tervei voltak a 28 évesen meghalt dj-nek.

április 21. 13:03

Az Esti mesék lázadó lányoknak sikerén felbuzdulva (a könyvről itt írt a Divany.hu), hamarosan 25 elszánt és lelkiismeretes, lázadó magyar nőről szóló mese jelenik meg a Móra Kiadó gondozásában, azonban a kiadáshoz egy támogatói program is indult. Aki még a nyomdába adás előtt előjegyzi és megvásárolja a könyvet a könyvmecénás oldalán, annak a nevét feltüntetik a megjelenő könyvben is. Az akció április 25-ig tart.

A könyv idén júniusban jelenik majd meg, arról, hogy pontosan kik szerepelnek majd a kötetben annyit lehet tudni, hogy Árpád-házi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át kortárs nők történetét mutatja be.

 

Angyali üzlet néven független dokumentumfilm készül a magyar startupokról. A film három éven keresztül követi egy angyalbefektető és és egy kezdő startupper életét. A készítő Gellér-Varga Zsuzsanna projektje, aki most crowdfunding kampányt indított, hogy be tudja fejezni a filmet. 

 

Gellér-Varga Zsuzsanna mellett a filmen dolgozik már évek óta Wizner Balázs dramaturg és zeneszerző, valamint Feszt Judit vágó, akik a filmre már több, mint 3275 munkaórát áldoztak.

Most az utómunkálatokhoz több szakember munkájára is szükségük van, például vágóra, hangmérnökre és grafikusra, ezért indult a kampány, amely során 2 millió forintot szeretnének összegyűjteni.

(Forbes)

A Sötét elméket Alexandra Bracken regénye alapján készítették, ami egy olyan világról szól, ahol a fiatal korúak vagy meghaltak egy rejtélyes betegségben, vagy természetfeletti erőre tettek szert.

A főszereplőt  Amandla Stenberg alakítja, aki az Éhezők viadalában tűnt fel, eddigi legnagyobb sikere pedig a Minden, minden főszerepe. Itt ő alakítja Ruby-t, aki különösen erős lett, akit először a hozzá hasonló gyerekekkel együtt bezárnak, majd sikerül onnan elmenekülnie és csatlakoznia hozzá hasonlóan lázadó tinikhez. Az állam ugyanis mindenkit táborokba gyűjt, hogy ne jelentsenek veszélyt.

A filmben lesz tehát minden, ami miatt az X-Men, az Éhezők viadala és A beavatott filmek miatt népszerűek lettek, azt egyelőre nem látni, hogy ezekhez képest újat is tud-e majd mutatni.

 

A filmet augusztus 9-én mutatják be a magyat mozikban. 

Rovatok