Index Vakbarát Hírportál

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

A polgármesteri hivatalban felálltam, és elénekeltem a Himnuszt A polgármesteri hivatalban felálltam, és elénekeltem a Himnuszt

Lopott rendszámmal felszerelt lopott kocsi balesete, Putyin kommunizmusa, a vendégek megcsúszott keze. A Tőmondat visszatért.

15 órája

3,6 – nem jó, de tragikus 3,6 – nem jó, de tragikus

Putyin Oroszországa tökéletesen úgy működik, mint a kommunista Szovjetunió: a hazugságok mocskában, ahol a hiúságok atommáglyáján az emberélet nem számít.

augusztus 13. 18:32

Karambolozott, majd felrobbant egy Tesla Moszkvában Karambolozott, majd felrobbant egy Tesla Moszkvában

Önvezető módban, kb. 100 km/órás sebességgel.

augusztus 11. 22:09

„Percenként 60-100 villám volt a közeledő viharban a Balaton felett, mintha folyamatosan vakuztak volna” – írta a tegnap éjszakáról a Balaton-felvidéken lakó Fényes Lóránd, aki drónos fotóit időnként megosztja velünk. Hogy nem tréfál, azt ez a több fotóból összerakott kép tökéletesen bizonyítja – és több fotó azért kellett, mert „viharos befújások miatt max 3mp-es fotókat tudtam csinálni”. De élőben ugyanez volt a látvány, tette hozzá levelében.

Hétfőn lelkendeztem egy sort, hogy egy mindössze 18 éves magyar pólós milyen új szinte emelte a Bottle Cap Challenge-t: a kupakkihívás eredetileg arról szólt, hogy az akciófilmekből ismert pörgőrúgással kell lecsavarni egy flakonról a kupakot. Az UVSE-s Konarik Ákos viszont némileg más megoldást választott, egy vízilabdakapu tetején lévő flaskáról labdával dobta le a kupakot.

Azt írtam, ennél nem lehet menőbb ez a kihívás – és kis időn belül két Youtube-linket is kaptam, amelyek, ha nem is menőbb vagy extrémebbek, hasonlóan felfoghatatlanok földi halandó számára, sportriporterek egyik kedvenc kifejezésével élve: az emberi teljesítőképesség határát súrolják. Ráadásul az egyik főszereplője szintén magyar.

De haladjunk sorrendben. Íme még egyszer a már bemutatott vízilabdás trükk:

 

Aztán íme Ruby Isaac, egy tízéves brit biciklis fenomén. A minősítés egyáltalán nem túlzás, Ruby idén tavasszal, Rejtőt idézve poétikusan ifjú kora ellenére, profi szerződést kapott, emellett influenszernek se utolsó: csak az Instagramon  15 ezer követője van. De hogy igazi csodagyerek, arról ez a videó tanúskodik: biciklit, ráadásul úgynevezett szabadgörgőn tekerve – egy ezt ismerő olvasónk szerint ezen egy átlagember két másodpercet nem bírna ki –, frizbivel oldotta meg a Bottle Cap Challenge-t.

 

Végül pedig itt van Ámon Olivér, akinek a neve a Totalcarról már ismerős lehet, és aki egy Suzukit hívott segítségül: driftelve, az autójával csavarta le a kupakot a flakonról (ahogy Ruby, úgy Olivér produkciója is július eleji).

 

Ezek után már csak az a kérdés, ön szerint melyik a legmenőbb, legextrémebb Bottle Cap Challenge-teljesítés (én őszintén nem tudok választani, de bízom a kollektív bölcsességben, az a választásokon is mindig pompásan működik).

Melyik a legmenőbb, legextrémebb kupakkihívás?

  • 1708
    Egy Suzukival driftelve
  • 577
    Vízilabdával, a kapu tetejéről
  • 439
    Fizbivel, bicikli tekerése közben

A felületes szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a Fradi BL-menetelésének utolsó állomása egy csúfos hazai vereség volt. A napi értelmetlen infografikája azonban bemutatja, hogyan is kell ezt a meccset NER-kompatibilisen értelmezni, ahogyan néhány úgynevezett sajtótermék megtette.

Rovatok