Index Vakbarát Hírportál

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Koronavírus: 3 újabb áldozat, 1662 aktív eset Koronavírus: 3 újabb áldozat, 1662 aktív eset

A magyarországi fertőzöttek száma 3509-re emelkedett vasárnap reggelre.

május 17. 07:03

Ötös lottó: aki ezekkel a számokkal nyert, az tényleg megérdemli Ötös lottó: aki ezekkel a számokkal nyert, az tényleg megérdemli

Majdnem megismétlődött a múlt: egy előző heti számot és újabb szomszéd számpárt is kihúztak.

május 16. 19:53

Miért különleges egyszerre 32 teherautó egy hídon? Miért különleges egyszerre 32 teherautó egy hídon?

Főleg, mert azt még át se adták.

május 16. 17:07

Mondjuk ha a fertőhomoki gólya lennénk, akkor már kevésbé örülnénk ennek. Az Időképen követhető egyik webkamerát ugyanis ennek a soproni járásban lévő, úgy öt-hatszáz fős község gólyafészkén helyezték el. Tollászkodás, fészkelődés, infrakamerás éjszaka - ha a gólyáknak is lenne GDPR-jük, nagy lenne a baj. Így viszont csak idekattint, és jön napi 86 400 másodpercben a gólyás kontent, legalábbis még pár hónapig.

Illetve nem is annyira meghitt és csendes. Egyáltalán nem az. Most még azért, mert építkeznek, de olyan közel a házakhoz, hogy a városi autópálya-felüljárót akár az erkélyek is tarthatnák lábazat helyet, utána meg majd azért nem, mert ránézésre legalább kétszer két sáv forgalma fog eldübörögni az ablak előtt. Vagy, a szerencsétlenebb földszinti lakók esetén: az ablak fölött.

Az ablakok előtt/fölött épülő felüljáró sztoriját megtaláló HVG azt írja: a híd kivitelezői szerint nem ők hibáztak, hanem a lakóházak tervezői, mert az épületek vannak túl közel a híd tervezett nyomvonalához. A felüljáró egyébként 12 kilométer hosszú lesz - kábé mintha az M1-M7 bevezető őrmezei csomópontjától az M3-as kivezetőn a Szerencsi utcáig átautózhatnánk Budapest felett, és a funkciója is hasonló lesz: Kairó belvárosát lehet majd átszelni rajta. Ja, és csaknem 100 milliárd forintnyi egyiptomi fontba kerül, mondjuk nem csoda, ha ennyi pénzért ilyen extrák is lesznek benne, mint kukkolási lehetőség vezetés közben.

Összezsúfolódva utaznak zömében idős emberek egy pécsi buszon, a legtöbben a piacnál szálltak fel. A csarnokon belül egyszerre 100 ember tartózkodhat, de a buszokon és a megállókban nem figyelnek az emberek, hogy megtartsák a kellő távolságot. 

 

Rovatok