Index Vakbarát Hírportál

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Märcz Tamás: Mi akár a halállal is játszunk

A férfi pólóválogatott spanyolok elleni vb-győzelme után már a folytatásról beszélt a kapitány.

július 17. 07:37

Vizes vb: már biztosan negyeddöntős a férfi pólóválogatott

Bár még van egy meccs, megnyerték a csoportot.

július 17. 07:26

Futball-BL: ha továbbjut, máltai ellenfele lesz a Fradinak

A Valletta FC egy luxemburgi csapatot vert ki.

július 16. 22:43

A legjobb dolog abban, hogy időnként választásokat tart az ország, kétségkívül az, hogy ilyenkor a felelős politikusok ész nélkül szeretnek mindenféléket átadni, így aztán évek óta halogatott beruházások fejeződnek be, legyen akár építkezés, akár felújítás. Az őszi önkormányzati választások közeledtével a ferencvárosi, Vaskapu utcai gyerekorvosi rendelő és védőnői szolgálat is megújult, a váróteremben pedig egy kifejezetten a Makovecz Imre-i értelemben vett organikus-generikus stilizált műfát is sikerült elhelyezni.

Elsőre meglepő a látvány, de a fotót beküldő olvasónknak tetszett az ötlet, szerinte több ilyen, a hétköznapi hangulattól eltérő megoldás kellene mindenfelé.

A képen egy nyolcéves, körmendi születésű kisfiú látható, amin épp mesét mond, a kisfiút Erdélyi Rolinak hívja, a mese a Rátóti csikótojás, csak a dokumentarista hitelesség érdekében. A képen azonban igazán az a megható, ahogyan és amiért Roli a körmendi Alterába fesztivál nagyszínpadjára kerülhetett.

A kisfiú ugyanis súlyos betegséggel, sőt, betegségekkel küzd. Négyhónapos volt, amikor kiderült, hogy úgynevezett agyi hálós cisztával él, és az agyát borító cisztákat nem is lehet eltávolítani. Tizennyolc hónapos koráig két életmentő agyműtétje volt, a koponyába söntöt ültettek. Hamarosan kiderült, hogy emellett mielodiszpláziás szindrómája is van, nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt a szervezetben. Emiatt 2014-ben csontvelő-átültetésen is átesett, egy évvel később pedig a lábát kellett műteni, hogy járni tudjon.

A rengeteg megpróbáltatás mellett az egészségügyi beavatkozások nagyon sok pénzbe is kerültek, kerülnek. Roli gyógyulását Körmenden és a környékén nagyon sokan segítették az elmúlt években – például a helyi kosárcsapat is –, közülük is kiemelten sokat foglalkozott a támogatásával Alterába fesztivált szervező Hegedüs László. Ezért Roli, aki már korábban is mesélt, hogy beteg gyerektársain segítsen, a fesztiválon is fellépett, hogy így köszönje meg a támogatást.

Kedves olvasónk, Lóránd, aki rendszeresen megosztja velem néhány drónfotóját, az Adrián nyaral, a dalmát Omiš közelében. Egy drónfelvételen most azt mutatja meg, milyen egy pólóedzés vagy nem hivatalos meccs (és pólós medence), ha az ember a tengerparton él. Lehet, hogy a hullámzás miatt kicsit szokatlan az élmény, de fentről nézve elég menő dolognak tűnik.

Rovatok