Index Vakbarát Hírportál

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

A koponyagyűjtő hangyák rejtélye A koponyagyűjtő hangyák rejtélye

Az F. Archboldi fészkei tele vannak egy másik - ráadásul sokkal félelmetesebb ragadozó - hangyafaj koponyáival.

június 24. 05:21

Kiszivárgott hangfelvételen ígér meg mindent Palkovics az MTA elnökségének Kiszivárgott hangfelvételen ígér meg mindent Palkovics az MTA elnökségének

Aztán később mindennek a szöges ellenkezőjét tette. A minisztérium szerint annyi történt, hogy „egyes részleteiben mindkét fél elképzelései módosultak”.

június 19. 13:50

Kalóriát számolni? Mint a középkorban? Kalóriát számolni? Mint a középkorban?

Az orosz fejlesztésű GoBe2 fitness tracker egymillió dollárt kalapozott össze Indiegogón arra a lehetetlen ígéretre, hogy számolja helyettünk a megevett kalóriákat. És meg is csinálták.

június 17. 17:03

Dróncsapás ide, kibertámadás oda, kölcsönös fenyegetőzések és szankciók belengetése amoda, az amerikaiak és irániak közti feszültség most ért el igazán elviselhetetlen szintre. A hétvégén Iránban (és Szíriában) arra ébredtek a világ egyik legnépszerűbb online játékának rajongói, hogy nem engedi őket belépni a League of Legends. A hibaüzenet egyértelművé teszi, hogy ez nem a helyiek kardoskodása az amerikai popkultúra térhódítása ellen, hanem éppen ellenkezőleg: az amerikai szankciók része. Hasonlóképpen nem érhető el az országban az Epic és az EA online boltja sem.

Azért ez elég meredek lépés a döntéshozóktól azok után, hogy eddig a videojátékok kapcsán leginkább arról vitáztak, hogy a lootboxokat be kéne-e tiltani vagy sem.

(via Dot Esport)

A Final Fantasy 7 remake-je az egyik legsúlyosabb hype-pal körülvett és várva várt videojáték az elmúlt években, nem csoda, hogy a rajongók képkockáról képkockára elemezték ki a nemrég megjelent új trailert is. És hát szörnyű blaszfémiára leltek benne, kiderült ugyanis, hogy az egyik szereplő, Tifa (lásd képünkön) mellbősége (lásd képünkön) jelentősen csökkent az eredeti, 1997-es játék óta.

Az első magyarázat az volt, hogy a játék grafikusai úgy érezték, a karakter kisebb mellekkel realisztikusabb lesz a harcjelenetekben, de aztán a Polygon vette a fáradságot, és megoknyomozta, mi a fene történhetett valójában. Kiderült, hogy a kiadó Square Enix etikai osztálya áll a háttérben. Ez a cégben az a csoport, ami arra ügyel, hogy a játékok beleférjenek a különféle piacokon érvényes korhatár-besorolásokba, és biztos ami biztos alapon visszavetettek kicsit a mellbőségből.

A játékot egyébként a T (13 év felettieknek) kategóriába szánják, amiben az eredeti is piacra került, olyan figyelmeztetésekkel, hogy van benne vér, néha csúnya szavak hangzanak el, egy pezsgőfürdős jelenetben illetlen célzások, illetve egy szereplő ruhája "mérsékelt mennyiségű dekoltázst" enged láttatni.

El sem tudom képzelni, micsoda földrengésszerű változásokat fog mindez hozni a Tifa-cosplayerek világába.

A világ hősei összefognak a Gonosz ellen, aki magát az életet fenyegeti; esélytelennek tűnnek, de végül egy váratlan trükkel egy Stark nevű szereplő kinyírja a főgonoszt, közvetlenül azután, hogy egy misztikus varázslótól rejtélyes utalást kapott arra, hogy ez az ő sorsa.

Testileg megnyomorodó szereplő, akiből aztán a mágia mestere lesz? Pipa. Negatívból pozitív szereplőbe átmenő harcos fémkézzel? Pipa. Mágikus tulajdonságú szuperfém? Pipa. Vörösbe öltöző és vörös hajú, negatív oldalon kezdő, de végül a hősök szövetségesévé váló boszorkány? Pipa. Méltó befejezés egy nagyon régóta húzódó, epikus történethez?

Na, az pont nem stimmel.

A többit viszont hosszan és okosan boncolgatják a The Take (leánykori nevén ScreenPrism) új epizódjában, popkultúra és sztorimesélés szempontjából, 18 perc, angolul, de érdemes megnézni.

Rovatok