Index Vakbarát Hírportál

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

szerkesztő Social

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Tetszhalott Donyeck a háború árnyékában Tetszhalott Donyeck a háború árnyékában

Egykor Ukrajna leggazdagabb városa volt, most az oroszbarát szakadárok központja. Meg is látszik rajta.

január 14. 01:20

8 kütyü, amit azonnal hazavittünk volna a CES-ről 8 kütyü, amit azonnal hazavittünk volna a CES-ről

Szelfiző kutyákat, kutyaméretű mozgó projektort, okos pálinkafőzőt és biciklis laptopállványt láttunk a világ legnagyobb kütyükiállításán.

január 13. 21:00

A világ húsz legnagyobb szállodájából 11 ugyanabban az utcában van A világ húsz legnagyobb szállodájából 11 ugyanabban az utcában van

A világ bulifővárosának Petőfi utcáján több hotelszoba van, mint Magyarországon összesen.

január 12. 11:56

És most egyszerre csap a homlokához minden kapszulás kávégép tulajdonosa, hogy ez eddig nem jutott eszébe. Ausztrál anyukák csináldmagad facebookos csoportjából indult ez az ötlet, amit felkapott most az internet:

sdfg

Konyhai szekrények aljához erősített műanyag profillecekből (ez a magyar fordítása ezeknek?) egyszerű és jól rendezhető kapszulatartót lehet készíteni. OCD-sek előnyben.

Nem vagyok egy nagy barkácstehetség, de a hétvégén biztosan veszek pár lecet (lécet) és megépítem a sajátomat.

A Blizzard hatalmas költségvetésből felépített első, profi Overwatch-ligája múlt héten, január elején indult. A népszerű csapatsportok (foci, kosárlabda, jégkorong)  városi csapatainak mintájára épülő rendszerben jelenleg 12 csapat küzd a dollármilliós kupáért, a meccseket pedig online lehet követni. 

Az első, Dallas - Szöul meccset 437 ezren nézték élőben, a teljes heti nézettség pedig tízmilliós nagyságrendekben mozog már. Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy nem lőtt nagyon mellé a Blizzard, amikor kitalálták, hogy izomból fognak belépni az E-Sport világába ezzel a húzással. 

Mellékszál: pontLas Vegasban voltam az első meccs napján. Este a hotelszobában Hancu-kollégával bekapcsoltuk a meccset, hogy menjen valami a háttérben, de pár perc múlva azt vettük észre, hogy mindketten a közvetítést bámuljuk (ahelyett, hogy cikket írnánk), pedig kb. fel sem fogjuk, mi történik előttünk a képernyőn. Végig profi visszajátszások, meg magyarázatok voltak a meccs közben, mint a rendes, tisztességes sportoknál, amikhez nem értünk. Felemelő érzés volt!

hobol

Montrealban tilos az utcán parkolni friss hóesés után, hogy ne akadályozzák a hókotrókat a munkában. Ezért állt meg a rendőr egy út szélén parkoló autóhoz, amiről csak ezután derült ki, hogy hóból van. 

Az autót felépítő 33 éves mérnök eredetileg a közútkezelőt akarta megtréfálni, nem számított rá, ilyen gyorsan eszkalálódik a helyzet. A rendőr, mindenesetre, vette a lapot, és büntetés helyett egy mosolygós üzenetet hagyott a szélvédőn. 

Rovatok