Index Vakbarát Hírportál

Ilku Miklós

Nem hiszi el: kriptovalutáért eladja fél karját a horvát teniszező Nem hiszi el: kriptovalutáért eladja fél karját a horvát teniszező

Egymillió forintra taksálja az értékét.

április 13. 20:50

Hoppá! A patinás bécsi klub nem kapott licencet Hoppá! A patinás bécsi klub nem kapott licencet

Az Austria Wien nélkül még nem rendeztek Bundesliga-idényt.

április 13. 20:14

Késleltetik a Johnson&Johnson vakcina európai kiosztását Késleltetik a Johnson&Johnson vakcina európai kiosztását

Ausztrália pedig egyáltalán nem kér belőle.

április 13. 17:43

Puskás-díjat aligha fog kapni, de az emlékezetes gólok 2021-es toplistájára biztosan felkerül az az északír futballista, aki a félpálya közeléből talált a kapuba. Fejjel.

Mintegy 35 méterről fejelt gólt az ír élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Glentoran FC csatára. Rory Donnelly szerezte a sereghajtó Dungannon Swifts ellen 20-ra megnyert bajnoki mindkét gólját, egyik közülük igen emlékezetesre sikerült: a kezdőkör közeléből stukkolt a hálóba.

 

Kísértetiesen hasonló volt ez a találat Martín Palermo góljához: a Boca Juniors gólrekordere 2009-ben a Vélez Sarsfield ellen fejelt 40 méterről a kapuba. A szenzációs gólhoz tökéletes párosítás Horti Gábor kommentárja:

 

A Johnson&Johnson vállalat kedden bejelentette, hogy proaktívan késlelteti vakcinái Európába való szállítását, miután az Egyesült Államokban vizsgálat indult a ritka vérrögképződések miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) közleményben indítványozta, hogy függesszék fel a Janssen-vakcinával való oltást, miután néhány esetben vérrögképződés alakult ki az oltást követő napokban. Egyelőre nem bizonyított, hogy van összefüggés a trombózis és a vakcina között. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken kezdte el az oltóanyag kivizsgálását, miközben Magyarországra épp kedden érkezett meg az első szállítmány az amerikai vakcinából. Az Európai Unió a héten kezdte volna alkalmazni az oltóanyagot, és a tervek szerint június végéig 55 millió adagot adtak volna be az EU államaiban.

Bővebben itt!

Korlátozza a vadon élő állatok élelmiszerpiaci árusítását az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a közegészségügyi kockázatok (értsd: járványok terjedése) csökkentése érdekében – tudatta hivatalos közleményében a szervezet kedden.

A WHO a Nemzeti Állatjárványügyi Hivatallal (OIE) és az ENSZ Környezetvédelmi programjával (UNEP) közösen felszólította az illetékes nemzeti hatóságokat, hogy függesszék fel a vadon élő állatok kereskedelmét élelmiszeripari és tenyésztési célokra, és zárják be az élelmiszerpiacok azon részét, amelyek ilyen élő állatokat árusítanak.

 

Rovatok