Index Vakbarát Hírportál

Iván András

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen208

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma40

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Megbuktatták a román kormányt, átment a bizalmatlansági indítvány Megbuktatták a román kormányt, átment a bizalmatlansági indítvány

A nyár vége óta húzódott a kormányválság, hetekkel az elnökválasztás előtt végül megbukott a szociáldemokrata kormány.

október 10. 13:40

Brexit: Boris Johnson fából vaskarikát módszerrel próbálkozik Brexit: Boris Johnson fából vaskarikát módszerrel próbálkozik

A héten előállt régóta várt brexitjavaslataival, amiket azonban nem fogadtak túl lelkesen az EU-ban. Kevesebb mint két hét maradt nyélbe ütni egy új megállapodást az EU-csúcsig, márpedig nincsenek közel az álláspontok. Így aztán megint az lehet a kérdés, hogy kér-e Johnson halasztást, és mit mondanak erre a tagországok.

október 5. 21:00

Brexit: brit lapok azt találgatják, hogy magyar vétóban bízik-e Boris Johnson Brexit: brit lapok azt találgatják, hogy magyar vétóban bízik-e Boris Johnson

Szijjártó és a londoni nagykövet pont az épületben volt egy rendkívüli kormányülés idején. A külügyminiszter szerint nem érkezett ilyen kérés.

október 5. 10:34

A perui hatóságok lefoglaltak egy hajót, ami 12,3 millió szárított csikóhalat próbált kicsempészni. Az 55 doboznyi szállítmány értéke 6 millió dollár (kb. 1,8 milliárd forint).

A perui haditengerészet napokon át követte az Adonay nevű hajót, mielőtt lecsapott rá a perui partoktól 322 kilométerre. A hajó négyfős legénységét őrizetbe vették, akár öt év börtönt is kaphatnak.

A csikóhalak csökkenő populációja miatt korlátozások vannak érvényben az exportjukra. Azonban a kínai gyógyászatban alapanyagként használják fel őket, ezért virágzik az illegális csempészetük. 

A most lefoglalt csikóhalakat tudományos célra ajánlják majd fel a hatóságok. (ABC)

Egy thai nő próbálja összerakni, pontosan mi is történt, miután a magát milliárdosnak mondó férje az esküvőjük után nyomtalanul eltűnt, neki pedig a nyakába szakadt a lagzi 115 ezer dolláros (kb. 35 millió forint) költsége.

A South China Morning Post szerint a thai lapok most számoltak be a még májusban történt esetről. A 30 éves nő márciusban ismerkedett meg az 50 éves férfival, aki nem sokat várt, már másnap meg is kérte a kezét. A férfi Hongkongban üzletelő gazdag cégvezetőnek, egyébként pedig Thakszin Sinavatra volt thai miniszterelnök egyik tanácsadójának állította be magát.

A grandiózus esküvői lagzi végén a férfi bejelentette, hogy sürgősen Hongkongba kell mennie. Másnap viszont kiderült, hogy semmit nem fizetett ki az esküvő költségeiből, és azóta semmit nem tudni róla. Az egészet megdöbbenve konstatáló nő beadta a válókeresetet, a költségeket pedig részletekben kell kifizetnie az esküvőnek helyet adó hotelnek.

„Csodálatos döntőt játszottunk" – mondta, és ő is dicsérte Medvegyevet, akinek az egész nyara nagyszerűen alakult. Ahogy küzdött, és visszajött, az fantasztikus teljesítmény volt, mondta az orosznak. „Ez volt az egyik legérzelmesebb este a pályafutásom során" – mondta, megköszönve a közönségnek is a támogatást. „Hihetetlen energiát adtatok mindkét héten."

Azt is felidézte, hogy egy barátja néhány hete elveszítette a kisfiát, és egy nagy ölelést küldött neki és családjának. Végül pedig megköszönte csapatának és családjának a támogatásukat a jó és a rossz pillanatokban is. „Nélkületek nem lehettem volna ennyire sikeres." Rod Laver adta át Nadalnak a trófeát.

Rovatok