Index Vakbarát Hírportál

Iván András

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen208

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma39

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Gázmaszk, védőszemüveg és házi pajzs nélkül sokan el sem indulnak Gázmaszk, védőszemüveg és házi pajzs nélkül sokan el sem indulnak

Hongkongban a tüntetők időnként már olyan jól fel vannak szerelkezve, mint a rohamrendőrök. A gázmaszkokat kapkodják el leginkább, habár a hatóságok próbálják elapasztani a beszerzéseket. Kreatív módon semlegesítik a könnygázgránátokat, óriási csúzlival lőtték be a rendőrség ablakát, újabban pedig lézerpointerekkel őrjítik meg a rendőröket a kitartó tüntetők.

augusztus 19. 19:54

Trump visszajön vébédöntős ellenfelével csatázni Budapestre Trump visszajön vébédöntős ellenfelével csatázni Budapestre

A sznúker 29 éves angol sztárja óriási formában van: májusban megnyerte első vébécímét, a nyári bulizásból visszatérve pedig tornagyőzelemmel, világelsőséggel folytatta. Novemberben Budapesten is újra megmérkőzik vébédöntős ellenfelével. A wimbledoni nyögésekről és öccse szerepéről is beszéltünk vele.

augusztus 17. 22:58

Akkora a füst, hogy hetek óta nem látni kék eget Akkora a füst, hogy hetek óta nem látni kék eget

Belgiumnál is nagyobb területen pusztíthatnak a lángok Szibériában. A füst már Észak-Amerikát is elérte. A füst fojtogató, a harmadik legnagyobb orosz várost is ellepte. A helyi hatóságok szerint megfelelően léptek, civil szervezetek súlyosan lassú reagálással vádolják őket.

augusztus 15. 18:01

Műanyag hulladékért cserébe ingyen ételt ad majd egy indiai kávézó, jelentette be Ambikur polgármestere, Ajay Tirkey. „Éhes vagy, és nincs pénzed? Nem gond, hozz műanyag hulladékot, és ingyen kapsz enni" – mondta a Reutersnek a polgármester.

Egy kiló műanyagért currys rizst, lencsét és indiai kenyeret adnak. Tirkey szerint ennyi szemetet néhány óra alatt össze lehet gyűjteni. Fél kiló műanyagért reggeli jár majd.

A főként nők által működtetett kávézó augusztusban nyit majd meg a városban. Az egyik célja, hogy élelmet biztosítson a hajléktalanoknak és szegényeknek, de egyben arra bátorítsa az embereket, hogy tartsák tisztán az utcákat.

Az egyszer használatos műanyagokat már több indiai államban is betiltották, de az indiaiak így is naponta 26 ezer tonna műanyag hulladékot termelnek a kormány adatai alapján. A szemetet gyakran az utcákra öntik.

A Hulladék Kávézó már más országokban, köztük Kambodzsában és Belgiumban működő hasonló kávézókon alapulva ezt akarja megváltoztatni.

Az atlantai repülőtér térfigyelő kamerái felvették, ahogy egy kalandot kereső kétéves felmászott a csomagokat szállító futószalagra, ami elindult vele. A BBC szerint a gyerek anyja éppen a boarding passokat nyomtatta ki, és csak egy pillanatra vette le a szemét a fiúról. A gyereket végül sikerült kimenteni a szalagról, de nem úszta meg sérülés nélkül, az egyik kezét el kellett látni.

 

Rovatok