Index Vakbarát Hírportál

Jávor Bence

újságíró Sport rovat

Átolvasott sportfejlesztési programok száma572

Legtöbb egyszerre megnyitott böngészőfül52

Lefele tört a lábfeje a Galatasaray labdarúgójának Lefele tört a lábfeje a Galatasaray labdarúgójának

Két olyan sérülés is történt a török bajnokin, amit nehéz elhinni.

21 órája

Nagy küzdött a vb-negyedik ellen a férfi kosárválogatott

Szoros vereség a litvániai vb-selejtezőn, Hanga Ádám nélkül, a legjobbjait nélkülöző házigazdától.

tegnap, 21:15

Marit Bjorgen, illetve a norvég média lenyúlta Hosszú Katinka hivatalos művésznevét, és az a kellemetlen igazság, hogy nem jönnénk ki túl jól a dologból, ha a dolog kapcsán esetleg ugrálni kezdenénk. A norvégok Iron Ladyje, Marit Bjorgen ugyanis minden idők legtöbb téli olimpiai érmét nyerő sportolója lett, miután a női váltóval szerdán bronzérmet szerző sífutó a 14. érmét nyerte. Ebben van 3 bronz, 4 ezüst és nem kevesebb mint 7(!) arany.

Phjongcshangban eddig 2 bronznál, 1 ezüstnél és 1 aranynál jár.

 

A szövetség 2017 szeptemberében közölte Mica McNeillel és Mica Moorral, hogy mégsem jut rájuk pénz. Mehetnek Phjongcshangba, ha fizetik a sajtát utazásukat és szállásukat, meg persze a bob szállítását Dél-Koreába, illetve a helyszínen. A páros előbb kétségbe esett, aztán különösebb remények nélkül elindítottak egy kampányt a GoFundMe.com-on, közösségi finanszírozást kérve útjukhoz.

"A brit bobszövetség hibájából nem marad forrás a nők olimpiai szereplésének támogatására" – írták az oldalon a bobosok, majd hamarosan nagyon meglepődtek, ugyanis a közönség hetek alatt összedobta a minimálisan szükséges 30 000 fontot (kb. 10 millió forint), azóta pedig már 46 300 fontnál (kb. 16 millió forint) járnak.

A versenyzők pedig úgy tűnik meghálálták a bizalmat, az utolsó futam előtt a 6. helyen állnak a párosok versenyében.

Az orosz állami hírügynökség közleménye szerint az ország vezetése továbbra is bízik az olimpiáról hazazavart curlinges, Alekszandr Kruselnyickij ártatlanságában. Az eset feltárására vizsgálatot indítanak, az orosz olimpiai bizottság pedig büntetőügyi nyomozás elrendelését kérte. A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a sportoló tudtával került-e a tiltott szer a szervezetébe.

Krusnyevszkij először a teszt hibájának vélte a pozitív eredményt, majd azt mondta, hogy szerinte egy vetélytársa "megmérgezte".

Az elnöki szóvivő nyilatkozata alapján már szinte az eljárás végeredményét is meg tudnánk tippelni:

Egyedül az ügy kivizsgálása segíthet a sportolónkon, beleértve a minták vizsgálatát a hatékony doppingellenes törvényeinkkel összhangban. Reménykedjünk benne, hogy a vizsgálat eredménye a felmentése mellett szól majd.

Rovatok