Index Vakbarát Hírportál

Joób Sándor

Akkora az orvoshiány, hogy gyerekorvosok kénytelenek felnőttügyeletet vállalni Akkora az orvoshiány, hogy gyerekorvosok kénytelenek felnőttügyeletet vállalni

Pedig lehet, hogy soha nem láttak a praxisukban például infarktust. Szokatlan megoldásra kényszerítette a szakemberhiány Balatonalmádit. És erre a kompromisszumra is nehezen jutottak, többen felmondással fenyegetőztek.

június 20. 15:00

Hiába szereznek be külföldről, nincs elég K-vitamin az újszülötteknek Hiába szereznek be külföldről, nincs elég K-vitamin az újszülötteknek

Talán csak a kórházakban van elég, a patikákba nem jut. A pár száz forintos vitamin külföldről beszerezve több ezer forint.

június 17. 12:14

Elitalakulatnál tette le az alapkiképzést Orbán Gáspár Elitalakulatnál tette le az alapkiképzést Orbán Gáspár

De ez csak az első lépés volt. A különleges erőkhöz csak az kerülhet be, aki újabb kemény próbatételeket áll ki, amit úgy hívnak: Pitbull. És mit kell tudni a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárról?

június 14. 19:49

Yves Rossy egykori svájci vadászpilóta Jetman néven lett világhírű. Ő fejlesztette ki azt a szettet (jetpack), amivel az ember tulajdonképpen sugárhajtású repülőgéppé alakíthatja magát, és ő annyira őrült bátor, hogy szeret is így röpködni a levegőben. Rossy és egy haverja pár éve szerepelt az egyik nagy légitársaság reklámjában, így, gondolom, telik neki parizerre, karbonszálas erősítésű szárnyakra és négy gázturbinás sugárhajtóműre, amikkel most a Dolomitokban hasított óránként 300 kilométer per órás sebességgel. Neki is biztos jó volt, nekünk is jó nézni, szóval mindenki nyer ezen. 

 

Egy kanadai biopiac egészen ügyes dolgot talált ki arra, hogy a vásárlóit elrettentse a műanyag szatyrok használatától. Aki a vancouveri East West Marketen vásárol, és nem visz magával saját táskát, annak ugyan adnak nejlonszatyrot 5 centért, de abban nem lesz sok köszönet. 

A nejlonszatyrokra ugyanis szándékosan kínos feliratokat nyomtatnak, hogy ciki legyen vinni őket az utcán.

  • Ön például szeretne uborkát, padlizsánt és más zöldségeket cipelni egy olyan szatyorban, amin egy (képzeletbeli) extrém pornószájt hirdetése szerepel öles betűkkel? 
  • Vagy szívesen sétálna a kezében egy „vastagbélápolási klinika” reklámját mutató zacskóval?
  • Esetleg szívesen vásárolna be egy szemölcskenőcs-nagykereskedést hirdető szatyorral?

Az akcióval azt akarják elérni, hogy a vásárlókat rászoktassák az újrafelhasználható, saját, szövetből készült bevásárlószatyrok használatára. Kanadában 2021-től megtiltják a műanyag szatyrok használatát.  

 

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején lehetetlenség volt elkerülni Phil Collinst: mindenhol az ő dalai szóltak, az autórádióban, a kávézóban, az üzletekben, a liftben és a diszkókban. Sokan már akkor utálták, mert a Genesis egészen kiváló dobosa szólókarrierbe kezdve aprópénzre dollármilliókra váltotta a tehetségét, hetente jelentek meg slágerei, Disney-filmeknek írta a zenéjét és maga is szerepelt filmekben.

Nem szükségszerű, hogy így legyen, de nála (is) úgy alakult, hogy sikerei delelőjén túljutva 2007-ben totálisan szétesett: alkohol és drogok, a felesége elhagyta, emiatt  még többet ivott és depressziós lett.  Mindezt tetézte a zenész talán legnagyobb büntetése: egy idegrendszeri betegség miatt már dobolni sem tudott tovább. Phil Collins mostanában ott tart, hogy általában csak ülve tud fellépni. Így volt ez most Berlinben is, de a lényeg mégiscsak az, hogy 68 évesen a színpadon van ez a tehetséges dobos és ügyes zenegyáros. 

Rovatok