Index Vakbarát Hírportál

Joób Sándor

Ez történt a választás délelőttjén - rövid összefoglaló Ez történt a választás délelőttjén - rövid összefoglaló

Részvételi adatok, különleges események, nyilatkozatok.

tegnap, 11:46

Orbán: Előbb a győriek mondanak véleményt Borkairól, aztán én Orbán: Előbb a győriek mondanak véleményt Borkairól, aztán én

A kormányfő a XII. kerületben szavazott.

tegnap, 09:18

Antiszemita és lúzer volt a hallei merénylő, aki két embert ölt meg Antiszemita és lúzer volt a hallei merénylő, aki két embert ölt meg

Beismerte tettét a 27 éves férfi, aki egy zsinagógánál és egy kebabosnál lövöldözött.

október 11. 16:16

Gyurcsány Ferenc , a Demokratikus Koalíció elnöke, és Dobrev Klára  a DK európai parlamenti képviselője gyermekeikkel együtt szavaztak a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában.

Másfélmillió szavazó már leadta voksát, ez 18,25 százalékot jelent. 2014-ben ilyenkor 16,5 százalék szavazott. Az eddigi legmagasabb részvétel 2006-ban volt, akkor 18,53 százalék ment el szavazni 11 óráig.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a XIV. kerületi Örökzöld Óvodában szavazott. A szavazás után azt mondta, örül, hogy az öt évvel korábbihoz képest javultak a részvételi adatok. Ebben a nagyon hosszú, sokszor lélekemelő, még többször gyomorforgató kampányban a tát az, hogy a budapestiek visszaszerzik-e a városukat. Az elmúlt kilenc évben elvették a budapestiek pénzét, városligetét, iskoláit, kórházait, elvették azt a lehetőséget, hogy a város maga hozza meg a legfontosabb döntéseket.

Karácsony azt mondta: semmit nem tart kudarcnak ma este, hiszen megváltoztatták az ellenzéki politikát, létrehozták az egységet, reméli, hogy a Budapest-politikát is meg tudják változtatni.  

Rovatok