Index Vakbarát Hírportál

Juhász Edina

Visszakapta engedélyét a hármashatárhegyi repülőtér Visszakapta engedélyét a hármashatárhegyi repülőtér

Nagy tervei vannak az üzemeltetőnek, és képzéseket is szeretnének indítani.

november 17. 14:44

Indiában már valósággá vált, hogy a levegőért is fizetni kell Indiában már valósággá vált, hogy a levegőért is fizetni kell

Akkora a légszennyezés, hogy képesek fizetni 15 percnyi a tiszta levegőért azok, akik féltik az egészségüket.

november 17. 14:31

Megosztó személyiség Srí Lanka új elnöke

Az ellenzéki népi front vezetője sokak szerint háborús bűnös, mások benne látják a reményt, hogy az ISIS gyengüljön a térségben.

november 17. 13:43

A brit haditengerészet két nagy repülőgép-hordozót építtetett, az egyik a HMS Queen Elizabeth éppen Amerikai partjainál található, a HMS Prince of Wales azonban Portsmouth kikötőjébe futott be a nézelődők nagy örömére. 

 

A hajó a tervek szerint a haditengerészeti feladatok mellett humanitárius feladatokat is ellát majd, és most már az is kiderült, hogy mit esznek a rajta szolgáló tengerészek. 

A hírek szerint ha majd elindul a teljes legénységgel, akkor az éléskamrákat feltankolják 66 ezer szál kolbásszal, 28800 szelet szalonnával, 64800 tojással és 12000 konzerv babbal. 

Legalább 350-re teszik az ausztrál bozóttüzekben elpusztult koalák számát, pedig rengeteg önkéntes dolgozik azon, hogy minél több kisállatot tudjanak megmenekíteni.

 

A Sky News riportjában az egyik önkéntes azt mutatja be, hogyan él náluk 25 mentett koala, köztük olyan apróságok is, akik az anyjuk védelme helyett egy puha takaróba bugyolálva ismerkednek a világgal, vagy például Sparky, akinek a mancsai is csúnyán megégtek, de most már jobban van, és türelmesen várja, hogy visszatérhessen a vadonba. 

A menhely önkéntesei szerint a probléma az, hogy míg a többi állat a tűztől minél távolabb menekül, addig a koalák a fák tetején keresnek menedéket, ez pedig nem éppen a legbiztonságosabb, mikor az aljnövényzet lángol. 

Az Egyesült Államok Parti Őrsége lefülelt  egy tengeralattjárót a Csendes-óceánon, amiben aztán több mint 2 tonna kokaint találtak. A fogás azért is bravúros, mert sikerült az előtt átvenni az irányítást a tengeralattjáró felett, hogy a csempészek érzékelhették volna a rajtaütést és elsüllyeszthették volna a rakományt. 

 

A tengeralattjáróban annyi drog volt, hogy a hatóságnak kellett hívni egy darut, hogy átemelhessék a nagy fogást a hajójukra. 

A tengeralattjárós csempészés most nagyon nagy divat lett, mert az esetek többségében sikerül teljesen észrevétlennek maradni. A feltételezések szerint az ilyen szállítmányok  mindössze 10 százalékát sikerül lefülelni. Külön nehezíti a dolgot, hogy ezek a járművek a Beatles örökbecsű dalával ellentétben nem sárgák, hanem olyan kékek, hogy nehéz a hatóságoknak kiszúrni őket, arról a tényről nem is beszélve, hogy mivel eleve víz altt közlekednek,  helikopterekről nem igazán lehet kiszúrni őket. 

Rovatok