Index Vakbarát Hírportál

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Újraértelmezett lángos hódít a Balaton déli partján Újraértelmezett lángos hódít a Balaton déli partján

A házi tejfölös, lecsós és balatoni halakkal megrakott lángos négy helyen is kapható a déli parton.

tegnap, 08:33

Százéves korában meghalt Hasimoto Sinobu, Kuroszava forgatókönyvírója Százéves korában meghalt Hasimoto Sinobu, Kuroszava forgatókönyvírója

Ő írta a Hét szamuráj című filmet, ami alapján a Hét mesterlövész készült.

július 20. 19:25

Újabb díjat nyert a Virágvölgy

Csuja László Virágvölgy című, amatőr főszereplőkkel készült filmjét nagyon szerette a nemzetközi zsűri a palicsi filmfesztiválon.

július 20. 16:23

Egy személyes fotót osztott meg az Instagramon Asia Argento, amely Anthony Bourdain sztárszakács halála előtt alig egy héttel készült. A képen Bourdain és Argento láthatóan boldogan mosolyog egy piros, nyitott sportkocsiban. Az olasz színésznő a kép alá egy Dante-idézetet írt: "Nincs nagyobb fájdalom, mint a nyomor napjaiban elmúlt szép időkre emlékezni."

Anthony Bourdain június elején lett öngyilkos, Franciaországban találtak rá a hotelszobájában. A tévés szakács haláláért, aki pár éve Budapesten is forgatott, sokan a színésznőt tették felelőssé. Argentót azért támadták az interneten, mert néhány nappal Bourdain öngyilkossága előtt olyan képek jelentek meg róla, amiken egy másik férfival volt látható. A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.

Egy óriási Jeff Goldblum szobor jelent meg a napokban Londonban, a Potter Fieldsnél, a Tower Bridge közelében. A szobrot a Jurassic Park 25. évfordulója alkalmából állították, és a színészt ábrázolja Dr. Ian Malcolm szerepében, ami Goldblum egyik legismertebb alakítása. A kigombolt ingben heverő matematikus a film egyik jelenetére utal.

A szobor több, mint 150 kilót, vagy angol mértékegységgel mérve 48 000 teafiltert nyom.

Vasárnap avatták fel Koncz Gábor szobrát Mezőkeresztesen, az avatáson részt vett maga Koncz Gábor és a város országgyűlési képviselője, Tállai András is, aki egy fotót is megosztott az eseményről. Koncz Gábornak egyébként éppen július 8-án van a születésnapja, és már korábban is szó volt róla, hogy egy szobrot kap ajándékba a várostól ez alkalomból. Sőt, az idén éppen 80 éves színész ezt maga is hevesen támogatta, állítólag még pénzt is adott rá, a Bors szerint azonban a szobor közadakozásból épült.

Mint a 444 is rámutatott, Mezőkeresztesen három magyarnak van köztéri szobra, Kossuthnak, Petőfinek és Koncz Gábornak.

Rovatok