Index Vakbarát Hírportál

Karip Timi

Egyszer visszatérnek a bölények Egyszer visszatérnek a bölények

A fehér ember fogalmai szerint szegények vagyunk, de nem kell a pénzük: napszemüveges törzsfőnök és 400 mérföldes lovastúra az ősök igazságáért. Sziú nagykép.

november 11. 00:00

A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa

Román és moldáv nők, férfiak és gyermekek ezrei válnak emberkereskedelem és az abból származó szex- és kényszermunka áldozatává. Bántalmazó szülők és házastársak, nyomor és kiszolgáltatottság Annie Ling fotóriportján. Nagykép.

szeptember 20. 10:37

Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály

Extrém alacsony a Duna vízállása, mi pedig arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek nekünk látványos fotókat. Ezekből válogattunk.

augusztus 19. 16:34

A Profiles in History nevű Los Angeles-i aukciósház hétfőn úgy döntött, mégsem bocsátja árverésre Luke Skywalker fénykardját, melyet állítólag az 1977-es Star Warsban használt.

A 200 ezer dollárra becsült relikviáról ugyanis nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az eredeti, Roger Christian által tervezett darab lenne, lehet a fénykard prototípusa is, de az is elképzelhető, hogy egy ügyes másolat csupán.

A menstruációról írni nem csak a hajléktalansággal kapcsolatban tabutéma, ebben a kontextusban azonban még inkább hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha nem létezne. Pedig egy hajléktalan nő biológiai működése sem tér el egy lakással rendelkezőtől, azonban - ahogy másra is alig jut pénz - az intimhigiéniai cikkek - tampon, betét - megvásárlása egy hajléktalannak hatalmas problémát jelent. 

A Szegedi Tudományegyetem szociálpedagógia szakos hallgatói, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Szegedi Alsóvárosi Ferences Plébániával karöltve tampon- és betétgyűjtő akciót tartanak Szegeden és Kecskeméten. Ha nőként úgy érzed, hogy egy csomag - vagy akár csak egyetlen darab - betéttel, tamponnal segíteni tudsz, az alábbi helyeken adhatod le az adományodat:

Szegedi helyszínek:

TIK Café mosdója

SZTE Hattyas sor 3. épület fsz. mosdó

SZTE Hattyas sor 4. épület fsz. mosdó

SZTE ETSZK Bal fasor épület 1. emeleti mosdója

SZTE JGYPK Főépület B épület 1. emeleti mosdója

SZTE JGYPK Főépület fsz. porta melletti mosdója

Kecskeméti helyszínek:

Petra Aerobic Stúdió mosdója.

Ha nem jársz a környéken, de segítenél, postán is küldhetsz egy csomagot:

Postacím:

Tampon- és betétgyűjtő akció

6723, Szeged, Gyöngyvirág utca 8/B, 7/20

Egy magára valamit is adó vállalkozó igyekszik a lehető legkellemesebb légkört kialakítani az ügyfeleivel a további együttműködés reményében - no meg azért is, mert az ember alapvetően jobban érzi magát, ha kedves másokkal. A Pomázi Ipartelepen működő autószerelő-műhelyben azonban sikerült félreérteni a kellemes légkör kialakításának mikéntjét, az arra közlekedőket az alábbi tábla fogadja:

Olvasónk fel is tette magának a kérdést, vajon mi lehet a kapcsolatépítés következő lépése?

Azoknak, akiknek bejön a stílus, gondolom már készítik a táblák változatait: CSAK KÉSZPÉNZ TEBUZI, SZÁMLÁVAL DRÁGÁBB TEBUZI...

Rovatok