Index Vakbarát Hírportál

Kárpáti Márton

km

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Erős napunk van Erős napunk van

Itt van pár mai hír, oszt mindenki gondoljon, amit akar.

augusztus 6. 17:03

Öngyilkos lett egy rab Budapesten Öngyilkos lett egy rab Budapesten

Felakasztotta magát a zárkában.

augusztus 6. 10:15

Már több mint 140 áldozata van a Balit ért földrengésnek

7-es erősségű földrengés volt a turistaparadicsomban.

augusztus 6. 08:12

A kormányközeli, egykor szebb napokat látott Figyelőnek adott interjút Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Főként a tudományos akadémiával zajló háború a téma, de aztán szóba kerül, hogy mit is csinál, hogyan áll fel az új minisztérium, amit Palkovics vezet. A miniszter erre mond egy példát, mi meg csak lesünk, hogy miazisten történik itt. A kérdés az volt, hogy a közösségi közlekedésben (MÁV, Volán) mindenki megígéri a párhuzamosságok felszámolását, de soha nem történik semmi. Erre jön a válasz, hogy ez majd hogyan fog működni az új kormányban:

Az ITM (ez a Palkovics-féle minisztérium - a szerk.) kidolgozza és elfogadtatja a hatékony működés stratégiáját, majd megrendeli a szolgáltatást. De a Volán, a MÁV irányítása, felügyelete már a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter dolga. Ugyanakkor a Volán és a MÁV teljesítésének számonkérése hatékonyságának mérése és az erről való visszacsatolás a tulajdonosi jogkört gyakorló tárca irányába már ismét az innovációs és technológiai miniszter feladatkörébe tartozik.

Kizárt, hogy ennél egyszerűbben működjenek ezek a dolgok, KIZÁRT!

Kedd hajnalban makk egészséges kanca csikót szült  Kenya, a Magyar Nemzeti Cirkusz zebrája, de mindenki meglepetésére a pici teste tarka, a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke lett a csikó. Az édesapja Levente, aki egy tarka szamár - írta az Indexnek a társulat. A hibrid csikónak az lehet a magyarázata, hogy az egyik este Levente a szomszédos kifutóból valószínűleg átslisszant Kenyához, és megesett a románc. "Ehhez hasonló - tudomásunk szerint - még nem történt Magyarországon" - írta a társulat. A kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni. Azt is írták, hogy a  Magyar Nemzeti Cirkusz közismerten állatbarát társulat. Csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született náluk, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok. 

Nem véletlenül mondják, hogy a tenger, de főleg az óceán nem játék. Ezt a hajót a megvadult víz sodorta el, az összevágott videón már az első 2 hullám is hajmeresztő, de azt még valahogy túléli (emberek állítólag nem voltak rajta), aztán jön a gyilkos hullám. A legdurvább, hogy vannak olyan szörfösök, akik kifejezetten ezekre a hullámokra vadásznak, és sokan tudják is, hogy kell egy ilyet megfogni. Aki ezekre gerjed, mint például én, azoknak itt egy videó az óriáshullámok paradicsomából, a portugáliai Nazaréból. Na, de itt a videó a hajóról, amiről eredetileg a poszt szól:

 

Rovatok