Index Vakbarát Hírportál

Kitzinger Szonja

Tom Jones és Jamie Cullum, akik évekkel ezelőtt már zajos sikert arattak a VeszprémFesten, hamarosan újráznak.

A két művészt 2021-ben ismét a zenei fesztivál fellépői között köszönthetjük:

  • Jamie Cullum július 14-én a História kertben,
  • Tom Jones július 18-án a VeszprémArénában ad koncertet.

Tom Jonest nem kell talán bemutatni, Cullum az Egyesült Királyság legeredményesebb jazzművésze, aki gyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rock-ot, pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is.

Ahogy arról az Index is beszámolt, tegnap helyezték végső nyugalomra Benkő Lászlót a Farkasréti Temetőben. Ráadásul nem is akárki mellett: az Omega alapítója a Fradi elkötelezett szurkolójaként közvetlenül az FTC legendás játékosa, a 2002-ben elhunyt Simon Tibor mellett pihen.

„Az első influenszerek” címen beszélgetős műsor indult december 1-jén, melyben a tévézés megkerülhetetlen alakjai mutatkoznak be.

Vitray Tamással, Juhász Előddel és további nyolc televíziós szakemberrel Radnai Péter diskurál.

A sorozat olyan tévés szakembereket mutat be a 60-as, 70-es, 80-as évekből, akik műsoraikkal komoly befolyással voltak a nézőkre.

Minden velük kapcsolatos dolog meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni.

A 10 részes sorozatban Endrei Judit, Vitray Tamás, Horvát János, Gát György, Feledy Péter, Szinetár Miklós, Juhász Előd, Benda László, Bánó András és Rózsa György beszél arról, hogyan lehetett akkor brandet építeni, milyen műsorokra voltak kíváncsiak a nézők, hogyan születtek a műsorok annak idején.

Az első részben, ami december 1-jén került ki a Spektrum Youtube csatornájára Rózsa György anekdotázik.

Fotók: Spektrum

Rovatok