Index Vakbarát Hírportál

Kolozsi Ádám

A magyar kormány levelekben követel bocsánatot a külföldi kutatóktól A magyar kormány levelekben követel bocsánatot a külföldi kutatóktól

Orbán azt mondta, ez jár a diktatúrázás után, most egyenként veszik fel velük a kapcsolatot a magyar nagykövetségek.

május 29. 18:55

Túlélési útmutató erkélyparasztoknak Túlélési útmutató erkélyparasztoknak

Brutális növekedésnek indultak a növények, de ahhoz, hogy a szüretig is eljussunk, kell egy-két trükk. Hogy tartsuk életben a balkondzsungelt? Kártevők, kések, karók: mutatjuk a lényeget.

május 28. 12:47

Visszalobbizták a nejlonzacskót: zöld katasztrófa vagy észszerű átgondolás? Visszalobbizták a nejlonzacskót: zöld katasztrófa vagy észszerű átgondolás?

A soltvadkerti Fidesz-világ közbelépett: a műanyagipar szerint nejlon nélkül, ami igazából nem is nejlon, több étel menne pocsékba. A minisztérium viszont nem mondott le a tervről. Mik az alternatívák?

május 26. 08:42

Megy a nagyhatalmak közötti versengés a majdani védőoltásért: az USA most éppen 1,2 milliárd dollárt fizetett a AstraZeneca nevű brit cégnek, hogy 300 millió dózist adjanak nekik az új koronavírus elleni vakcinából. A védőoltáson vagy száz különböző projektben dolgoznak a világon, az egyik ígéretesebbnek a brit cég fejlesztése számít – igaz, az oxfordi vakcinával kapcsolatban is vannak  komoly kétségek .

Hosszú idő után először csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma 10 ezer alá Olaszországban. Lombardiában vannak továbbra is a legtöbben, de a húsz olasz tartománybólkilencben már egyetlen új halott sincs.

Bár majdnem mindenki azt mondja, hogy csak a (még nemlétező) védoőoltás vethet véget a járványnak, egy friss közvélemény-kutatás szerint Amerikában sokan vannak, akik annyira mégsem oltatnák be magukat. Minden negyedik amerikai kételkedik, a republikánusok közül különösen sokan. Oltásellenesség? A túl nagy nyomásból fakadó félelem, hogy gyorsan legyen vakcina? Politikai megosztottság? Több lehetséges magyarázat van, de a sokat emlegetett nyájimmunitáshoz a többségnek be kellene oltatnia magát. Már ha lesz mivel.

Rovatok