Index Vakbarát Hírportál

Körömi Csongor

Hat év alatt meg kell váltanunk a világot, vagy végünk lesz Hat év alatt meg kell váltanunk a világot, vagy végünk lesz

Világszerte emelt blokádokat a klímaharcot hirdető Extinction Rebellion, Londonban be is tiltották a szervezet tüntetéseit. Londonban elszabadult a művértömlő, volt, aki a tőzsde bejáratához pillanatragasztózta magát. Fiatalok, elszántak, és halottnak tettetik magukat.

október 18. 20:09

Több százan imádkoztak, amikor pokolgép robbant egy afgán mecsetben Több százan imádkoztak, amikor pokolgép robbant egy afgán mecsetben

Gyermekek is voltak az áldozatok között. Egyelőre nem tudni, ki követte el a merényletet.

október 18. 16:03

Viharba került Vilmos herceg és Katalin hercegné repülőgépe Viharba került Vilmos herceg és Katalin hercegné repülőgépe

Pakisztáni látogatásuk közben került gépük egy vihar közepébe, ami miatt a repülőútból hullámvasutazás lett.

október 18. 15:27

Kompenzációs listáról jutottak be négy budapesti kerületben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjei: Juhász Veronika Anna a II., Kovács Gergő a XII., Victora Zsolt a XIV., Pálmai Attila pedig a XV. kerület képviselő-testületében lesz önkormányzati képviselő.

A Nógrád megyei faluban ugyanannyi szavazatot kapott mind a független Ocskay Zoltán, mind a szintén független Hegedűs Pál: egyaránt 31-31 voksot szereztek. A szavazategyenlőség miatt így nem sikerült megválasztani a 125 fős település polgármesterét.

Bokor egyébként a Cserhát lábánál fekszik, nagyjából a Pásztó-Hollókő-Buják háromszög súlypontjában, a zsáktelepülésről pedig már az Árpád-korban is volt feljegyzés egy 1265-ös oklevélben.

A Csongrád megyei Kisteleken végződött a legszorosabb végeredménnyel az idei önkormányzati választás:

mindössze egyetlenegy szavazattal nyert a Fidesz–KDNP jelöltje, Nagy Sándor. 

Nagy 1998 óta vezeti a települést, 2006-tól egy cikluson át országgyűlési képviselő volt – most viszont független kihívója, Mészáros Gábor majdnem elcsaklizta tőle a várost. A Választás.hu adatai szerint Nagy Sándor 1224 szavazatot szerzett, míg ellenfele, Mészáros 1223-at. 

A hatezres Kisteleken egyébként csak a lakosok 41,72 százaléka ment el szavazni, ez azért elmarad a 48,52 százalékos országos átlagtól.

Rovatok