Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Steampunk harci óriásrobot épült egy magyar filmhez Steampunk harci óriásrobot épült egy magyar filmhez

Irinyi Jánost csak a gyufa feltalálójaként ismerik, pedig szerepe volt a forradalomban, és sokat kísérletezett is. Róla szól egy új magyar kisfilm.

március 18. 17:26

Hárman vádolják szexuális zaklatással az amerikai filmakadémia elnökét Hárman vádolják szexuális zaklatással az amerikai filmakadémia elnökét

Az Idétlen időkig operatőre pár hete beszélt arról, hogy végre feledésbe merülhetnek a hollywoodi zaklatási ügyek.

március 18. 16:10

A kis Szijjártó Pétert egészen elkényeztette a Soros Alapítvány A kis Szijjártó Pétert egészen elkényeztette a Soros Alapítvány

A Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok, nyilatkozta Szijjártó Péter harmadikos gimnazista korában, amikor Soros pénzén utazott Amerikába.

március 18. 12:26

Munkatársunk fotója, különösen a családi élmény tárgyú hirdetés alatt, finom utalásnak picit erős is.

„Orbánisztán vagy Európa – erről kell majd döntenie áprilisban a választóknak” – jelentette ki „A haza nem lehet Európa ellenzékében!” című közleményében Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője. Ujhelyi közölte: Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető a következő két napban Brüsszelben tárgyal majd a meghívására, ahol az Európai Bizottság több biztosával, az Európa-párti progresszív politikai erők vezetőivel, helyi civil magyar szakértőkkel és a Brüsszelben élő magyarokkal is találkoznak majd.

Ujhelyi szerint világos, hogy Orbán Viktor számára „az Európai Unió egy legyőzendő és üldözendő ellenség, a felvilágosult nyugati tagországokban pedig nem szövetségest és partnert lát, hanem egy zavaros világ-összeesküvés amúgy is pusztulás előtt álló csatlósait”. Ezzel szemben az MSZP-Párbeszéd bár „tudja és látja az európai döntéshozatali rendszer hibáit, működésének gyengeségeit”, de „megerősíteni és újraegyesíteni akarják az európai közösséget, nem pedig szétszakítani.”, ennek érdekében „a magyar érdekek mentén” kidolgozták „az európai intézményrendszer átalakításának javaslatcsomagját”.

Baloldali nézeteivel és kitömött zsebeivel a 87 éves New York-i üzletember és filantróp a szélsőjobboldaliak, a demagóg zsarnokok, a fóliasipkás összeesküvés-hívők és az antiszemiták legnagyobb mumusává vált szerte a világon. De semmi nem ér fel addig az intimitásig és intenzitásig, amellyel saját szülőföldjén támadják. Ahogy közeledik a magyarországi választás, Orbán az újraválasztási kampánya központi elemévé tette az egykori jótevője folyamatos támadását

- írja a Washington Post publicistája, Griff Witte Orbán Viktor ünnepi beszéde kapcsán, amelyben kijelentette, "hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, a Habsburg császárt a labancaival, a szovjeteket az elvtársaikkal, és most hazaküldjük Gyuri bácsit is a hálózatával egyetemben."

A cikk beszámol a Soros-ellenes plakátkampányról, és arról is, hogy Orbán a beszédében megfenyegette az ellenfeleit. A cikk szerint a kormány által támadott civil szervezetek "a magyar társadalomban az utolsó olyan maradványok, amelyek még nem estek az uralkodó Fidesz vasöklének áldozatául".

(A WP-cikket először a 444 szúrta ki.)

Rovatok