Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Sansa nem így képzelte, de elégedett a Trónok harca végével Sansa nem így képzelte, de elégedett a Trónok harca végével

A Brienne-t játszó színésznőnek pedig semmi baja nem volt azzal a jelenettel, amikor az addig kemény nő Jaime vállán zokogott. Megszólaltak a legkedveltebb szereplőket játszó színészek.

augusztus 16. 04:59

Szívrohamot kapott Peter Murphy, a Bauhaus egykori énekese Szívrohamot kapott Peter Murphy, a Bauhaus egykori énekese

Le kellett mondania a koncertjeit. Egyelőre egy kórházban kezelik.

augusztus 15. 14:29

A Metallica segítségével építik meg az első romániai gyermekrákkórházat A Metallica segítségével építik meg az első romániai gyermekrákkórházat

81 millió forintnyi összeget adományoztak egy román jótékonysági szervezetnek telt házas bukaresti koncertjük után.

augusztus 15. 14:13

Amszterdam legjobb helye egy lakóhajó, ami így önmagában még nem olyan meglepő, a legális füvezés és a többi hasonló mellett végül is ezekről is ismert a város. De ez a hely mégis elég meglepő:

egy lakóhajóra telepített macskamenhelyről van ugyanis szó.

A De Poezenboot (vagy The Catboat) 1968 óta áll Amszterdam egyik csatornáján, az alapító Mrs. v. Weelde addig csak a lakásában adott menedéket a gazdátlan macskáknak, de amikor ott már nem fértek el, vett nekik egy állóhajót, hogy aztán 90 éves korában bekövetkezett haláláig egyengesse a macskák sorsát.

A hajót ma már annyian látogatják, hogy a főszezonra kibővítették a nyitvatartásukat is, ilyenkor minden nap, napi kétszer két óráig lehet látogatni a hajót ingyenesen (adományt persze elfogadnak), de még így is gyakori a telt ház. A hajón olyan cicák tűrik vagy nem tűrik a simogatást, akik speciális igényűek, szóval nem is lehet örökbe fogadni őket, mert hozzáértő felügyeletre van szükségük, de persze ketrecekben olyan állatok is vannak, akiket haza lehet vinni, ott jártamkor az egyik nagy dumás, mindenkire rányávogó cirmoson ott is volt épp a "gazdis" tábla. Ahogy a honlapjukon szerepel: a cicák általában utálják a vizet, de ezek már megtanultak rajta élni, ők pedig már több mint fél évszázada tartják szárazon a tappancsaikat.

(Aki nem akar Hollandiáig utazni egy kóbor macska befogadásáért, annak is könnyű a helyzete, itthon is rengeteg menhely várja a leendő gazdik jelentkezését.)

Az Index is imádta az elmúlt másfél év legnagyobb társasjáték-szenzációját, a Fesztávot, és jelölték is a társasjátékos világ legfontosabb díjára, a Spiel des Jahres-re, az összetettebb játékok kategóriájában. És a játék most meg is nyerte a díjat. Hogy szerintünk miért, azt ebben a cikkben lehet elolvasni, az alkotóval készült interjúval együtt:

 

A másik két díjat, a jelző nélküli Év játékát és az Év gyerekjátéka díjat is kihirdették. Az Év játéka a magyar játékosok örömére szintén kapható magyar kiadásban: ez a Csak egy nevű partijáték, amelyben játékosonként egyetlen szó leírásával lehet rávezetni a másikat a titkos szó kitalálására. Az Év gyerekjátéka a Tal der Wikinger lett.

Az összes társasjátékos cikkünket ebben az aktában gyűjtöttük össze:

 

 

Eleve csodás a félrefordításokkal foglalkozó Leiter Jakab Facebook-oldal találata, de egy ismerősöm bevitte a kegyelemdöfést. Ő a következő szöveggel osztotta meg a képet:

Az elnyomott sajtó.

Rovatok