Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Lövöldözés volt egy floridai bevásárlóközpontban Lövöldözés volt egy floridai bevásárlóközpontban

A rendőrség felszólította a helyieket, maradjanak távol a plázától. Egy embert lőtt sebbel kórházba szállítottak.

tegnap, 22:29

Elsöprő győzelmet aratott Szaíd jogászprofesszor a tunéziai elnökválasztáson Elsöprő győzelmet aratott Szaíd jogászprofesszor a tunéziai elnökválasztáson

Az alkotmányjogászt a választás előtt szinte senki nem is ismerte. Vissza akar térni az arab tavasz alapelveihez.

tegnap, 22:05

Újabb halálos baleset történt, ezúttal Nyíregyházán

Egy személygépkocsi és egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó ütközött össze, az autóban egy nő meghalt.

tegnap, 21:08

Ellen DeGeneres, Amerika egyik legnépszerűbb női tévés személyisége nemrég elkövette azt a hibát, hogy együtt mutatkozott az USA előző előtti elnökével, George W. Bushsal, és ha ez nem lenne elég, amikor számon kérték, hogy ezt hogy képzeli, még azt is bevallotta, hogy a barátjának tartja az iraki háború és más ügyek miatt demokrata körökben nem túl népszerű politikust, ahogy több más olyan emberrel is barátkozik, akiknek amúgy nem osztja a nézeteit.

Na hát ezt nem kellett volna, mármint egyiket se, pláne nem mindet így ebben a sorrendben, ki is kiáltották közellenségnek DeGenerest. De itt jön a csavar! Mert sorra jönnek a celebek, akik szembeszállnak a közharaggal, és megvédik DeGenerest. Reese Witherspoon és Kristen Bell után most Elton John kelt a védelmére, mondván:

Nagyra tartom Ellent, amiért nyíltan elmondja, amit gondol. George Bush sokat hibázott. Én is sokat hibáztam. Ellen DeGeneres is sokoat hibázott. Az embereknek össze kéne tartaniuk. Tisztelni kéne az emberek saját nézeteit, kivéve, ha eretnekségről van szó, de nem hinném, hogy George Bush ebbe a kategóriába esne.

Őrület! Vajon mi jöhet még ebben a csúnya ügyben?

(via Rolling Stone)

Nagy fába vágtam a fejszémet. Ajánlások begyűjtve, ötletek a fejemben. Vasárnap, a nagyközségemben, találkozunk az önkormányzati választáson, ahol képviselőnek szavazhatnak be a helyiek. #pétfürdő #eckü #2019 #önkormányzativálasztás #többrappertapétiparlamentbe

Így közölte Instagram-oldalán a Hősök nevű magyar rapegyüttes tagja, Baranyai "Eckü" Dániel, hogy a Veszprém és Székesfehérvár között félúton, Várpalota mellett található Pétfürdőn ő is indul az önkormányzati képviselő-választáson.

Akárhogy is lesz, a "Több rappert a péti parlamentbe" szlogent vasárnapig már biztos nem fogja tudni überelni senki.

 

Az elsőre, mármint az ismeretlen zenék beazonosítására már rég létrehozták a Shazam nevű applikációt: a program belehallgat a zenébe, és már közli is, hogy mi szól. Viszont elég felháborító módon a programozók mindeddig késlekedtek kiszolgálni azoknak a teljesen jogos igényeit, akik jártukban-keltükben bele-belefutottak pár festménybe, és az istennek se tudták ki találni, ugyan ki a festőjük.

Hát ennek mostantól vége.

Végre letölthető ugyanis a Shazam képzőművészeti megfelelője, a Magnus, amivel elég rábökni egy képre, és a telefon rögtön elárul mindent, amit csak tudni lehet róla, festőtől címen át addig, hogy mikor és mennyiért kelt el melyik árverésen.

Én őszintén nem tudom, mit lehet még erről elmondani ezen felül, de akit nagyon érdekel a dolog, az feltétlenül kattintson a New York Times három Word-oldal terjedelmű cikkére.

Rovatok