Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Ha ez a jövő, engem inkább lőjetek ki az űrbe Ha ez a jövő, engem inkább lőjetek ki az űrbe

Miután egy személyre szabott kormányrendelet megengedte, újra koncertet adott a Tankcsapda – olyat, amit autóban ülve, egy parkolóból kellett nézni. Létezhet ennél furcsább dolog? Megnéztük.

6 órája

Két újabb áldozata van itthon a vírusnak, kicsivel nőtt az aktív esetek száma Két újabb áldozata van itthon a vírusnak, kicsivel nőtt az aktív esetek száma

1203-ra emelkedett az aktív esetek száma, újabb kilenc embernél mutatták ki a fertőzést.

7 órája

A járvánnyal a sörivók jártak a legjobban A járvánnyal a sörivók jártak a legjobban

A magyar kézműves sörök rajongói rengeteget nyertek azon, hogy a hirtelen bezárások miatt a kisüzemi sörfőzdések sokkot kaptak, majd rögtön azután új ötletekkel álltak elő. Végül lett olyan sörfőzde is, amelyik fennállása legjobb eredményét hozta most.

tegnap, 18:59

Megjelent ugyanis a Covid: The Outbreak (Koronavírus: A Kitörés) című online társasjáték a legnagyobb erre való felületen, a Steamen, 12 euróért bárki letöltheti, és ezzel mellesleg még tényleg segíti is a vírus elleni küzdelmet, mert a Steam májusban és júniusban bevételei 20 százalékát jótékony célra ajánlotta fel.

A játék leírása szerint stratégiai játékról van szó, amelyben a játékosok egy nemzetközi szervezet szakértőiként néznek szembe a járvány terjedésével, amit rendeletekkel, erőforrás-menedzsmenttel, projektfejlesztéssel és épületek megépítésével próbálnak legyőzni.

 

Ennyiből egyébként úgy tűnik, eléggé hasonlít a leghíresebb vírusos társasjátékhoz, a Pandemichez, amiről nemrég mi is írtunk.

 

Az online társasjátékozás pedig az alternatív hobbikról szóló karanténcikkünkben került szóba, asztali társasjátékokról pedig rendszeresen írunk, ha épp valaki tippeket keresne, de nem pont a koronavírussal foglalkozna még a szabadidejében is.

 

Mi is megírtuk, hogy a rajongók nyomására végül bemutatják Az Igazság Ligája című DC-képregényfilm rendezői változatát, mivel a filmet családi tragédia miatt nem a rendező, Zack Snyder fejezte be. Az viszont eddig nem igazán került szóba, hogy a stúdió döntésének mekkora költségei lesznek; nyilván sokan gondolták, hogy ilyenkor maximum egy vágó napi nyolc órányi munkáját kell megfizetni, és jónapot.

Hát nem.

A rendezői változat elkészítése többe fog kerülni, mint 10 milliárd forint,

azaz 30 millió dollár. Igen, ennyiből több független filmet is el lehet készíteni, de stúdiófilmből is készült már nem egy ennyiért. Ráadásul nem arról van szó, hogy 30 millió dollárba fog kerülni, hanem arról, hogy 

többe fog kerülni, mint 30 millió dollár.

Erről a Warner igazgatója, Bob Greenblatt beszélt egy interjúban, amikor a pletykákban felmerült 20-30 millió dolláros költségekre reagáltatták:

Korántsem arról van szó, hogy kinyitjuk a széfet, és ott van benne a Snyder-változat. Nem: ilyesmi nem létezik. Ezt Zack hozza létre, ami nagyon összetett dolog, és olyasmiket feltételez, mint vadonatúj trükkfelvételek elkészítése. Ez a film radikális újragondolása lesz, ami nagyon komplikált és iszonyatosan drága dolog. Csak szeretnénk, hogy ne legyen több 30 milliónál. Hatalmas és nagyon összetett feladatról van szó.

Csak emlékeztetőül: egy olyan film online újrabemutatására költik el egy vadonatúj film árát, ami nagyjából mindenki szerint borzalmas volt, és a kritikusok átlagosan 40%-osra értékelték.

Több helyszínen szétszórva, nagyobb standokkal, színpadok nélkül, részben virtuálisan.

 

Rovatok