Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Pár száz magyar összehordott annyi jó ötletet, hogy egy életre elég lenne Pár száz magyar összehordott annyi jó ötletet, hogy egy életre elég lenne

Összesen tizenkét óra alatt kellett a semmiből egy teljesen új társasjátékot összehozni. Lehetett volna hülye ötlet is, de olyan nagyszerű játékok jöttek ki a dologból, hogy alig győzték elhalmozni őket díjakkal.

tegnap, 15:11

Hol a polgármester, amikor prostituáltnak adják el a gyerekeket? Hol a polgármester, amikor prostituáltnak adják el a gyerekeket?

Egy kivándorolt magyar orvos visszatér egy faluba, hogy szembesüljön a vidék minden problémájával, még olyanokkal is, amiket korábban elképzelni se mert. Erős gyomros az Örökség című előadás.

tegnap, 07:07

A Trónok harca utolsó része mentette, ami még menthető volt A Trónok harca utolsó része mentette, ami még menthető volt

Egy pocsék nyolcadik évad utolsó része végre izgalmas, meglepő fordulatokat tartogatott, sok-sok olyan képpel, amit nem felejtünk el egyhamar. Meg a most már tipikus hibákat sem.

május 21. 21:00

Május 25-én egy díjátadóhoz kapcsolódóan egész napos, minden igényt kielégítő szakmai programot szerveznek mindenkinek, akit érdekel, hogyan lesz társasjátékötletből saját grafikával, játékszabállyal, mindennel rendelkező, jól reklámozott társas, ráadásul olyan, amiből még meggazdagodni is meg lehet.

Az egész a Board Game 12 nevű, baromi ötletes verseny miatt van: erről mi is hosszan írtunk korábban. A dolog lényege az volt, hogy a versenyző csapatoknak reggel 9-től este 9-ig nulláról (illetve a megadott figurák és kis papírlapok használatával) kellett megalkotniuk egy vadonatúj társasjátékot, és a fődíjas játék meg is valósul, valóban kiadja majd az A-Games kiadó.

 

A május 25-i díjátadóra a szervezők meghívtak egy csomó szakértőt, így reggel 9-től délutánig kerekasztal-beszélgetések lesznek arról, hogyan is működik a társasjáték-tervezés, a társasjáték-kiadás, a marketing, szóba kerül a honoráriumok kérdése, de ami még szintén elég jó program lesz,

a díjazott játékokat ki is lehet próbálni,

szó szerint elsőként a világon, de lesz "hagyományos" játszóház is a kiadó játékaival. Mindezt a 15. kerületi Csokonai Művházban (1153 Budapest, Eötvös utca 64.). Bővebben a Facebookon.

Az internet debilségekre fogékonyabb fele egy ideje egy teljesen elmebeteg teóriával próbálja átvészelni a Trónok harca utolsó évadának meredek színvonalesését.

(A teória a 8. évad 5. részéig spoileres, az utolsót nem érinti.)

Eszerint az elmélet szerint Bran Stark valójában egy ördögien gonosz szereplő, aki mindenkit totálisan átvert. Mindezt azokból a kőkemény és masszív alapokon álló jelekből gondolják, hogy

  • Bran eleve gyanús, mivel valójában sose mondta el senkinek, hogy mire is készül, az Éjkirály motivációiról szóló válasza totál kamunak tűnt, és amúgy is, ha mindent előre lát, miért nem szólt Daenerysnek, hogy Euron egy hatalmas, sárkánygyilkos csapdával várja Királyvár mellett?
  • Bran és az Éjkirály kapcsolata mindig is nagyon gyanús volt, sose tudhattuk pontosan, mit is csinál, amikor a hollókba költözik, amúgy meg tökre nem tűnt boldognak az arca, amikor az Éjkirály meghalt.
  • Az Éjkirály úgy változtatta át Craster gyerekeit, hogy megérintette őket, úgy változtatta át Viseriont, hogy megérintette, és hát mit csinált Brannel a barlangban? Igen, megérintette.
  • És akkor ehhez jön még hozzá Daenerys megőrülése, amikor a sárkánnyal felégette teljes Királyvárat, megölve minden ártatlant is. Na mármost a teória szerint valójában Bran belevargolt a sárkányba, és ő irányította a mészárlást, hiszen a sárkány árnyéka pont úgy vetül a házakra, mint Bran egy korábbi látomásában, és egyébként is, Danyn látszott, hogy ő csak a Vörös Toronyra menne rá, és az is gyanús, hogy a mészárlás közben nem is mutatják Dany arcát, így nem tudjuk, hogy reagált az öldöklésre, lehet például, hogy meglepődött.

Az én teóriám erről a teóriáról az, hogy David Benioff és D. B. Weiss producerek egyszerűen annyira szar írók, hogy amikor átvették az írás feladatát George R. R. Martintól, egy csomó baromságot írtak, azt is rosszul, amit nehezebb elhinni annál is, hogy ezek a hülyeségek valójában rejtett jelek lennének.

(Nyugi, nem lesz semmi spoiler.)

Még ki se hűlt a Trónok harca korábbi részében elől felejtett kávéspohár, amivel kissé túlzó módon hetekig tele volt a világsajtó, máris itt az újabb ugyanolyan bénaság a sorozat legutolsó részéből: ezúttal egy vizespalack maradt benne a világ jelenleg legnézettebb sorozatának kábé ötven ember által leokézott epizódjában.

Ami igazából nem is olyan meglepő: a kávéspohárról szóló cikkünkben is azt mondták a szakértők, megesik, hogy a színészek olyan helyekre teszik a személyes holmijaikat, amiről azt mondják nekik, nem fog látszani a felvételen. És ha ezek szerint a Trónok harcát olyan iszonyú gondos és profi alkotók készítik, akik szerint ez egy tök jó megoldás a kávé meg a víz tárolására,

hát csak tedd le a kezed ügyébe, nehogy már ki kelljen menned a díszletből, érted, mi a legrosszabb, ami történhet?!,

akkor tök evidens, hogy ebbe újra meg újra belefutnak. Mondjuk azt meg kell hagyni, ez a palack azért sokkal kevésbé látványos, mint a múltkor a kép közepén álló pohár. Viszont felmerül a kérdés: a hatalmas palástokkal érkező színészek ruhái mögött hány teljes dupla sajtburger menü lehet vajon bekészítve diétás kólával és még meleg almás pitével?

Rovatok