Index Vakbarát Hírportál

Libor Anita

Lefutott kilométerek száma1569 km

Üres hely az IPhone-on88 Mb

Csak hollywoodi mércével értékelhetők a CÖF-kisfilmek Csak hollywoodi mércével értékelhetők a CÖF-kisfilmek

Össze sem hasonlíthatók az Oscar-díjas magyar filmekkel. Inkább olyanok, mint egy átlagos amerikai vígjáték – mármint nagyjából annyi pénzből készültek.

tegnap, 12:49

A jegy 55-szörösére, a költségvetés 330-szorosára nőtt a Szigeten A jegy 55-szörösére, a költségvetés 330-szorosára nőtt a Szigeten

1994-ben még 1800 forint volt a hetijegy, 2018-ban elérte a százezres lélektani határt. A költségvetés pedig átlépte a 8 miliárdot.

augusztus 12. 09:17

Lana del Rey beszelfizte magát a magyarok szívébe Lana del Rey beszelfizte magát a magyarok szívébe

Késsel-villával kajáltuk be a műsorát, pedig néha alig lehetett hallani. A Shame biztonságí őröket köpdösött, Scarlxrd hergelte a közönségét. Sziget, 3. nap.

augusztus 11. 10:09

Golan Gurfinkel, Izrael egyik legmenőbb szakácsa több, mint húsz ország nagykövetét látta vendégül a Szigeten az ország hetvenedik születésnapja alkalmából.

Négy különböző étel szerepelt a menün, mind helyi különlegességből készült. A program után a nagykövetek maradnak a fesztiválon bulizni is. 

A Buharov testvérek új játékfilmjét támogató koncert az A38 Hajón július 12-én csütörtökön lesz, fellép a Gentry Sultan és a Bujdosó János Trió. 

A Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai: a rendezőpáros tucatnyi jellegzetes, alapvető, minimál-költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készített, a legutóbbiról, az Itt élő lelkekről itt írtunk hosszabban

A Buharov fivérek nyár elejétől ősz végéig forgatják az ötödik, egész estés nagyjátékfilmjüket, A melegvizek országa címmel, amelyhez a filmszeretők támogatását kérik. Igor és Ivan Buharov az új filmjüket is a lehető legfüggetlenebb módon, közösségi finanszírozással és produceri összefogással valósítják meg. 

"Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítanak a soron következő nagyjátékfilmjükkel, amely többek között foglalkozik a szív intuíciójával, a növényi bioinformáció által alternatív kommunikációs csatornák kidolgozásával, és a szabadság előtt álló végső akadály legyőzésével, akár a jó vélemény anachista páholy segítségével is."  

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15 000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

A július 5-8 között tartó VéNégy Fesztiválról azt írtuk, hogy olyan lesz mint a Sound, csak éppen Vácon. Lesz egy csomó népszerű együttes, strand meg buli, és közben egy színházi találkozó is a környező országok társulataival.

Sötétedés után érkeznek a látványosabbnál látványosabb ukrán utcaszínházi előadások, úgy mint:

  • az Álmok, amely "álomszerű képekkel, tűzzel, vízzel és lézerjátékkal ötvözött érzelmes verselőadás", 
  • élőzenével és fényes színjátékkal robog be a Vonat Lembergből, amely a 20-as 40-es évek nosztalgikus visszaemlékezéseire épül, 
  • a Találkozás Prosperóval négy Shakespeare egyben, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Hamlet és A vihar.  
  • a Cseresznyéskertj pedig valódi cseresznyéskertté varázsolja az alkalmi nézőteret.

Rovatok