Index Vakbarát Hírportál

Marczisovszky Márton

mm

Személyesen megtekintett brit királyi esküvők száma1

TÉVÉSTÁBOK BÍRÓSÁGI TUDÓSÍTÁSAIBA VÉLETLEN BESÉTÁLÁSOK SZÁMA

Általános reakció típusanooooooooo.

Mestermágus alsószomszédok száma1

Több tucat tüntetőt tartóztattak le Párizsban a mellény nélküli sárgamellényesek tüntetésén

Legalább 39 embert tartóztattak le. A rendőrség könnygázzal oszlatott, a tüntetők már nem viselik az ikonikus mellényt, mert nem akarnak vandáloknak tűnni. De azért most is törtek a közterületek.

tegnap, 14:43

A víz alatt akarta megkérni a barátnője kezét, megfulladt A víz alatt akarta megkérni a barátnője kezét, megfulladt

Egy papírt tartott fel a víz alatt, hogy nincs annyi levegője, hogy elmondja, mennyire szereti a barátnőjét, majd megkérte a kezét, de fel már nem jött.

tegnap, 12:34

Mennyit tud a klímaváltozásról? Mennyit tud a klímaváltozásról?

Ha figyelt a héten, azért, ha nem figyelt, akkor meg azért érdemes letesztelnie a tudását a klímakvízünkben!

tegnap, 12:21

Két amish férfit keres az ohiói rendőrség, miután végrehajtották az utóbbi idők legfurább ittas vezetési bűncselekményét.

A szigorú rend szerint élő amishok általában elvetik a modern technikák használatát, de nem úgy a hír két főszereplője. Eleve azért lett gyanús a fogatuk a rendőröknek, mert üvöltött belőle a zene.

Ekkor a rendőrök meglátták, hogy a két férfi a fogat hátuljában nyakal valami piát, mint később kiderült, valami töménnyel felütött jeges teát, de volt náluk egy láda sör is, miközben ló húzza a fogatot. Azt mondják, az amish lovak akkor is tudják, merre kell hazamenniük, ha nem instruálja őket a fogat hajtója, ezért tudtak a férfiak hátravonulni, és nyugodtan vedelni.

 

Feltartóztatták a fogatot, de a két férfi leugrott, és beszaladt az erdőbe. A rendőrök azóta is keresik őket. A lovat lefoglalták, és amíg az ügy le nem zárul, addig őrizetben tartják.

Körülbelül egyhetes lehet az a zebracsikó, ami a Maasai Mara Nemzeti Parkban született Kenyában, és amióta meglátták, lázban tartja az internetet.

 

A pöttyös csikó annyira szokatlanul hat, hogy az ember elsőre azt hiszi, hogy valami teljesen más fajú állat van a felnőtt zebra mellett, esetleg hogy valami fura kereszteződésről van szó.

Pedig ahogy néha albínó zebrák is születnek, valamint nagyon sokféle mintázattal, úgy időről időre születnek pöttyösek is.

A zebrakutatók szerint viszont a vadonban az ilyen állatoknak nagyon kicsi a túlélési esélyük. A zebrák csíkozásának komoly védelmi funkciója is van. Egyrészt a csíkos állatokat nehezebb kiszúrni a szavannán, másrészt olyan előnye is van, hogy ha csordába verődnek a zebrák, akkor a ragadozók nehezebben tudják kivenni a nagy csíkhalmazból az egyes állatokat, ettől megzavarodnak. A különleges csíkozású zebrák viszont kitűnnek a tömegből, ezért könnyebben azonosítják ezeket a ragadozók.

Nem véletlenül mondta azt a National Geographicnak nyilatkozó szakértő, hogy sok hasonló képet látott már, de csak alig egyet vagy kettőt, amin felnőtt korú, vagy legalább az ivarérettség közelében lévő pöttyös zebra volt.

(National Geographic)

A Dragonwood állatmenhely kifejezetten hüllők megmentésére szakosodott szervezet, a napokban pedig olyan videót posztolt, ami jó alaposan körbejárta az internetet.

 

Egy csapat rombuszkrokodil vagy más néven kubai krokodil bébit videóztak egy nagy műanyagládában. Az állatok fogságban születtek, a videón pedig azt mutatták be, hogy mennyire a gondozókat követik a kis állatok.

A legjobb viszont az egész videóban, hogy a bébikrokodiloknak pont olyan hangjuk van, mintha valami filmes lézer pisztollyal lövöldöznének közben.

De nemcsak a kubai, a sziámi krokodiloknak is hasonló, lézerpisztolyos hangjuk van.

 

A kubai krokodilokat egyébként azért tenyésztik a menhelyen, mert ezek az állatok csak Kuba egy viszonylag kis területén fordulnak elő maguktól. Ez a terület viszont folyamatosan csökken egyrészt az invazív fajok, másrészt a kubai csatornafejlesztések miatt.

Rovatok