Index Vakbarát Hírportál

Marjanovic Mira

Ebben a faluban odamész egy csajhoz, és ő mindent tud rólad Ebben a faluban odamész egy csajhoz, és ő mindent tud rólad

Grecsó Krisztián sikeres író, öccse Grecsó Zoltán pedig nemzetközi hírű táncművész. Mindketten Szegváron születettek egy dél-alföldi nagyközségben. Visszalátogattunk velük szülőfalujukba, ahol arról meséltek, milyen volt falun felnőve ráeszmélni arra, hogy ők más életet szeretnének élni, mint amire ott lehetőségük lenne.

tegnap, 18:44

Toszkánában visszatért az NDM-1 szuperbaktérium a kórházakba Toszkánában visszatért az NDM-1 szuperbaktérium a kórházakba

Minden óvintézkedést megtesznek, hogy ne terjedjen tovább.

szeptember 14. 16:10

Intenzív osztályra került az indiai nő, aki 74 évesen szülte meg az ikreit Intenzív osztályra került az indiai nő, aki 74 évesen szülte meg az ikreit

Az apa is intenzíven van, mert ő szívrohamot kapott.

szeptember 14. 15:08

A Jupiter a világ első olyan food truck-ja, ami fogyatékossággal élő embereket foglalkoztat. 

Az ötlet a KézenFogva Alapítvány és a Fruccola közös projektje. A Fruccolával már befutott Saás Petra és Tausz Péter hozták haza a büfékocsi ötletet Berlinből. Ők egyébként már korábban elkezdtek éttermeikben megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatni. Elmondásuk szerint a kezdeti nehézségek leküzdése után jónak bizonyult a gondolat. Céljuk az volt, hogy a fogyatékkal élő embereket segítsék a munkaerőpiacra való visszajutásban. 

A büfékocsi egy raclette-ező, olvasztott-grillezett sajtokat készítenek és árulnak különböző köretekkel. Az ötletgazdák finom, de könnyen elkészíthető ételeket akartak, így született a sajt ötlete, aminek az elkészítéséhez egy speciális berendezést használnak az ott dolgozók.

Eddig a Sziget Fesztiválon, az Akvárium előtt, és a Kincsem Parkban nemrég megrendezett Food Truck Show-n tesztelték a büfékocsit. Mostantól fél évig pedig az Allee előtt lesz elérhető.

(Népszava)

Rómától nem messze, Molise régióban akár 24 500 eurót is fizetnek annak, aki a 106 kevésbé népes falu közül letelepedik valamelyikben.

Annak, aki él a lehetőséggel, havi több mint 700 eurót ígérnek három éven keresztül, ezzel segítve a letelepedést. Cserébe annak, aki odaköltözik, nyitnia kell egy helyi vállalkozást, hogy hozzájáruljon a régió gazdasági fejlődéséhez.

Antonio Tedeschi, a régió vezetője azt szeretné, hogy főleg fiatalok jelentkezzenek majd a szeptember 16-tól induló programra, amellyel megakadályoznák, hogy a kis falvakból szellemfalvak legyenek. 

Molise jelenleg Olaszország egyik legkevésbé lakott régiója, összesen 305 000-en lakják. A 106 vérfrissítésre váró falu lakosainak száma pedig egyenként 2000 fő alatt van.

(CNN)

Donald Trump megunhatta, hogy csak a Twittert használja az emberek elérésére, mert elkezdték tervezgetni a róla elnevezett appot.

Az a terv, hogy a 2020-as választási kampányát felturbózzák kicsit, hogy az app által közelebb kerüljön az emberekhez az elnök. Az appon lehet majd tájékozódni a Republikánus Párt legújabb döntéseiről, sőt a leglelkesebb felhasználók jutalmakban is részesülnek majd, például készíthetnek szelfit magával az elnökkel.

Egyébként a 2016-os kampány utolsó heteiben is kidobtak egy America First nevű appot, de a korlátozott funkciói miatt nem lett nagy sikere.

(Sky News)

Rovatok