Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Magyar boros címke kapta a dizájn Oscarját Magyar boros címke kapta a dizájn Oscarját

45 ország 8600 alkotása versenyzett az idei Red Dot-díjért, végül a Dubicz Borászatnak tervezett címkék nyertek.

12 perce

Ezek az özvegyek nem siránkoznak, hanem lőnek Ezek az özvegyek nem siránkoznak, hanem lőnek

A nyolcvanas évek egyik legjobb sorozatából készült film Liam Neeson és Viola Davis főszereplésével.

44 perce

Még mindig itt vagyok – Madonna 60 Még mindig itt vagyok – Madonna 60

A 60 éves Madonna új lemezre és filmre készül, és nem hajlandó elkotródni csak azért, mert vannak, akik nem szeretik az idősebb nőket a show-bizniszben. Pedig jó ideje csak a minimumot teszi a zenébe, mert a családja, Malawi, a rendezés és a politika is jobban izgatja.

tegnap, 23:54

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják a látogatókat a hetedik Állatkertek Éjszakáján, augusztus 31-én. Ezen az estén

 • Budakeszin a Budakeszi Vadaspark,
 • Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium,
 • Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje,
 • Győrött a Xantus JánosÁllatkert,
 • Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert,
 • Kecskeméten a KecskemétiVadaskert,
 • Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark,
 • Pécsett a Pécsi Állatkert,
 • Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum,
 • Szegeden a Szegedi Vadaspark,
 • Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat.

A Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állatkertbe és a Tropicariumba a külön jegyek mellett mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyerekeknek 3200 Ft. Aki az este folyamán nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

A 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek Éjszakája a magyarországi állatkertek legnépszerűbb és legnagyobb szabású közös programjának számít. Amellett, hogy éjszaka lehet állatkertbe menni, egy csomó érdekes programmal, például állatetetésekkel várják a látogatókat.

A idei év egyik legjobb és legijesztőbb filmjét, az Örökséget készítő Ari Aster új horrorját Budapesten forgatják méghozzá olyan színészek szereplésével, mint Jack Reynor (Glassland, Macbeth, Sing Street), Will Poulter (Az útvesztő, Családi üzelmek, A visszatérő) és Florence Pugh (Lady Macbeth, Eszmélet, Outlaw King). Florence Pugh és Jack Reynor egy Svédországba utazó párt játszik, akik egy nyári ünnepség miatt egy vidéki kisvárosba tartanak, de az idillinek ígérkező kiruccanás egy beteg és erőszakos pogány szekta miatt hamarosan rémálommá válik.

A film stábjára szerencsére nem ragadt rá a horror nyomasztó hangulata, és egy vidám plafontükrös szelfit csináltak egy pesti Roniban (vagy Mannában.)

That loud gang.. here’s to a fun summer’18 #hungryandhungary

Florence Pugh (@florencepugh) által megosztott bejegyzés,

A Netflix lassan annyi filmet gyárt, hogy simán felveszi a versenyt a komolyabb filmstúdiókkal. A streamingszolgáltató már több mint 130 filmet gyártott, a Vulture pedig fogta, és szépen sorrendbe tette őket a legjobbtól a legrosszabbig. Ennek a listának az előkelő ötödik helyére került Enyedi Ildikó Oscar-jelölt filmje, a Testről és lélekről. Ez még akkor is nagyon szép, ha ezt a filmet tulajdonképpen nem a Netflix gyártotta, hanem a magyar filmalap, a Netflix csak a forgalmazója volt. Mindenesetre a Vulture szerzője szerint csak négy film volt jobb nála: az Okja, a My Happy Family, a The Meyerowitz Stories és a Divines. 

Rovatok