Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Dev Patel lesz David Copperfield Dev Patel lesz David Copperfield

Nem a bűvész, hanem a Dickens regénye alapján készülő film hőse. A rendező a Putyin által betiltott Sztálin halála készítője, Armando Iannucci lesz.

február 15. 17:24

Lajkó, az első cigány az űrben Lajkó, az első cigány az űrben

Fura fekete komédia készült Lajkó – cigány az űrben címmel A tanú stílusában. Itt az előzetes.

február 15. 16:42

Gazdag pasi vagy csóró nő lennél inkább? Gazdag pasi vagy csóró nő lennél inkább?

Erről szól az Átejtve, Anna Faris és Eva Longoria új filmje. Amit egyszer már leforgattak Kurt Russell-lel.

február 15. 13:32

Ráadásul a nő nem más, mint a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a lengyel származású rendezőnő, Agnès Varda. A férfi pedig a fotós és street artist, JR. Ők ketten együtt indultak útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek című film ezeket a találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődött a furcsa páros között. Már több mint húsz rangos filmes díjat nyert, köztük Cannes-ban az Arany Szem díjat és Oscar-díjra is nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriájában. Tavasszal a magyar mozikban is megnézhetjük.  

Befejeződött az egyik legjobb magyar sorozat, az Aranyélet harmadik évadának 78 napos forgatása. Ez egyben a búcsú is a sorozattól, az HBO ugyanis nem tervez további folytatásokat. Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor lesz az új évad premierje, így azt sem, hogy meddig kell várnunk arra, hogy kiderüljön, mi lesz Endre bá, vagyis Hollós Endre (Anger Zsolt) halála után a többiekkel. A neten rengeteg verzió kering, attól kezdve, hogy Hollós nem is halt meg egészen addig, hogy flashbackekben tér majd vissza. Az igazságot egyelőre csak ezek az emberek tudják, ők készítették a harmadik évadot, és ezzel a stábfotóval búcsúztak egymástól. 

AE s3 stabfoto

Nehéz eldönteni, hogy melyik filmsztár adta a nevét a legtöbb pocsék romantikus komédiához, de a Variety szerzői most mégis megpróbálták. Összegyűjtötték a tíz szerintük legrosszabb, legnevetségesebb, leghihetetlenebb romkomot. Eszerint a lista szerint az Oscar-díjas Matthew McConaughey az, aki a tíz leggagyibb filmből a legtöbben, szám szerint háromban is szerepelt. Az a McConaughey, aki azóta újragondolta a karrierjét, és már olyan filmekben és sorozatokban játszik, mint a Mielőtt meghaltam vagy a True Detective. A listán két filmmel szerepel még Bradley Cooper is, őt eddig négyszer jelölték Oscarra, és hamarosan Mundruczó Kornéllal forgat majd. 

Rovatok