Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor
A sztárokkal pszichológusnak kell lenni egész nap A sztárokkal pszichológusnak kell lenni egész nap

Flesch Andrea jelmeztervező dolgozott már Keira Knightley-val, idén pedig A feleségem történetében Léa Seydoux-val. De ő tervezte a Fehér éjszakák jelmezeit is. Külföldi karrierről, egy majdnem Oscar-jelölésről és a sztárok öltöztetéséről is beszélgettünk vele.

augusztus 6. 12:33

Ma is lenyűgöznek a divatpápa hordhatatlan ruhái Ma is lenyűgöznek a divatpápa hordhatatlan ruhái

Először kapott nagyszabású kiállítást a 2013-ban meggyilkolt Király Tamás divattervező. A Ludwig Múzuemban több tucatnyit csodálhatunk meg hordhatatlannak tartott, látványos ruháiból.

július 27. 22:38

SMS-ben vette rá a pasiját az öngyilkosságra, de maga is áldozat SMS-ben vette rá a pasiját az öngyilkosságra, de maga is áldozat

17 éves Michelle Cartert emberölésért ítélték el, mert üzenetekben és telefonon arra biztatta a barátját, hogy legyen öngyilkos. Az HBO dokumentumfilmjéből kiderül, hogy messze nem olyan egyszerű az ügy, mint amilyennek látszik.

július 25. 23:22

Hamarosan mozikba kerül Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood Brad Pitt, Leonardo Dicaprio és Margot Robbie (meg vagy két tucatnyi másik sztár) szereplésével. A három főszereplő éppen a film népszerűsítésvel vannak elfoglalva, egyik premierről, sajtótájékoztatóról és a tévéshowból esnek a másikba.

Ezek után nem csoda, ha néha támad egy kis zavar a gépezetben. Így fordulhatott elő, hogy a sztárok a film egyik premierjére igyekezve éppen Jimmy Kimmel műsorának felvételét szakították félbe. Hogy mennyire eredeti ez a vicc, az vitatható, de a stúdió közönsége imádta. Különösen a rózsaszín inges fickót érdemes figyelni a kép szélén: 

Idén is megrendezik Somogyvámoson, Krisna-völgyben a háromnapos búcsút. Ez tulajdonképpen egy óriási fesztivál rengeteg programmal. Három napon át mindeki előtt nyitva áll a Krisna-hívők által lakott völgy, tavaly körülbelül tízezren keresték fel a fesztivált. Az idei búcsú egyik kiemelt témája a környezettudatosság lesz.

A leglátványosabb program pénteken a Holi, vagyis a színek fesztiválja lesz, ami nem más mint egy óriási, gyerekek és felnőttek részvételével zajló festéklövészet virágesőben. Szombaton és vasárnap bárki egy-egy védikus esküvő vendége lehet, a látogatók megkóstolhatják a vegán magyar és az indiai konyha ételeit is. Ahogy minden évben, idén is be lehet nézni egy Krisna-hívő család otthonába, lesz őskohász bemutató és a hagyományos kézi szövés-fonás.

Engedélyhez kötött fegyvertartást követel új videójában Madonna. A God Control 24 órája sem került fel a YouTube-ra, máris több mint egymillióan látták. A klip a 2016-os orlandói mészárlás áldozatainak állít emléket. A Pulse nevű melegbár elleni támadásban ötvenen haltak meg, és több mint ötvenen megsebesültek. Madonna a klip végén arra hívja fel a figyelmet, hogy évente 36 ezer amerikait lőnek le.

Rovatok