Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Einstein vagy Marilyn Monroe? John Malkovichnak mindegy, eljátssza Einstein vagy Marilyn Monroe? John Malkovichnak mindegy, eljátssza

A kétszeres Oscar-jelölt színész személyesen tartott tárlatvezetést a Műcsarnokban a fotók között, amiken Monroe, Che Guevara, Andy Warhol, Einstein és Dalí bőréba bújt.

május 23. 12:01

Erőszakos katyvasz Joaquin Phoenix pedofilvadászos filmje Erőszakos katyvasz Joaquin Phoenix pedofilvadászos filmje

A Sosem voltál itt forgatókönyve díjat kapott Cannes-ban, holott ez a film leggyengébb pontja.

május 22. 05:14

De mit keres a táncos giccsparádé a túszdrámában? De mit keres a táncos giccsparádé a túszdrámában?

Az 1976-os entebbei túszejtésről szóló 7 vérfagyasztó nap őrült jó lehetett volna, de hazavágták.

május 16. 05:12

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei ezen a nyáron is átalakulnak tíz napra. Az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. Idén több mint 1500 program várja a látogatókat 28 nagyobb és 40 kisebb helyszínen július 20. és 29. között a 28. Művészetek Völgye alkalmából. A magyarok mellett olyan nemzetközi előadók is fellépnek majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson.

Itt mutatkozik be az iamyank Live Ensemble, és fellépnek olyan hazai sztárok, mint az Anna and the Barbies, a 30Y, a Quimby, a Hiperkarma,a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, a Csík Zenekar, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, a Vad Fruttik, lesz Hobo Kopaszkutya koncert és Random Trip is.

Részletes programok itt.

6,2 millió hektoliter sört ittak a magyarok tavaly, a Magyar Sörgyártók Szövetségének adatai szerint. Ez mintegy 20 millió korsónyi növekedést jelent 2016-hoz képest. És egyre jobban adnak a minőségre, legalábbis a hazai eladások egyre nagyobb százalékát teszik ki a prémium termékek. Idén további növekedésre számítanak, részben a focivébé miatt, melynek ideje alatt mindig tovább nő a sörfogyasztás. 

Tavaly egyébként leginkább a középkategóriás sörök eladása nőtt meg az olcsóbb, alsókategóriás termékek rovására. Az ízesített és alkoholmentes sörök forgalma is erősödött: előbbi esetében 19 százalékos, az utóbbi kategóriában 25 százalékos volt a bővülés. A Sörfesztivál felmérése szerint egyébként a magyar sörfogyasztók hetente átlagosan 1500 - 2000 forint között költenek sörre.

Forog a John Wick 3, Keanu Reeves bérgyilkosos trilógiájának befejező filmje. A második rész római kitérője után a történet visszatért New York-ba, legalábbis a forgatást itt kezdték, a város kínai negyedében. Wicknek most sincs könnyű dolga: szakadó esőben, egy hasi sebbel és ha jól vettem ki, egy váll-lövéssel kell menekülnie. Nem csoda, hogy Keanu kicsit kétségbeesett fejjel áll a sminkben. 

Rovatok