Index Vakbarát Hírportál

Molnár Csaba

molcsa

Intelligenciahányados137

Tudományos tanulmányok összes idézettsége605

A Dow Jones-index soha nem látott magasságokban

A brókerek reménykednek a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodás tető alá hozásában.

november 15. 22:13

A Joker lett az első egymilliárd dollárt termelő korhatáros film A Joker lett az első egymilliárd dollárt termelő korhatáros film

Kifizetődő őrült sorozatgyilkossá válni, legalábbis a film készítői számára.

november 15. 21:51

A 29 éves Jack Ashall jóra való ember, de elég rosszul bírja az italt. Ha iszik, hajlamos agresszívvé válni. Ez történt akkor is, amikor a 29 éves férfit - aki az angliai Lancashire-beli Chorey-ban lakik - volt barátnőjével, gyermeke anyával együtt (bár tőle függetlenül) meghívták egy ismerősük gyermekének keresztelőjére.

A keresztelő utáni összejövetelt a közeli Springfield fogadóban tartották, ahol a részeg Ashall odament a bárban ülő volt barátnőjéhez (aki a férfi mániákus életmódja miatt szakított vele), és pofon vágta a nőt.

Az áldozat egy taxival próbálta elhagyni a helyszínt, de Ashall ezt nem engedte, és többször is arcon ütötte. Ezután a nő egy autót próbált leinteni, amelyben egy anyuka és gyermeke utaztak, de abba sem tudott beszállni, mert a férfi kirántotta a kocsiból, és tovább ütlegelte.

A bíróság 17 hónapos börtönbüntetésre ítélte a férfit. A védője azzal érvelt, hogy a vádlott igen rosszul bírja az alkoholt.

(Lancashire Post)

Na jó, lehet, hogy mégis kitalálták.

Donald Trump elnök lánya ugyanis a Google, illetve a Kaliforniai Egyetem együttműködéséből született, és hivatalosan ma publikált történelmi eredményről úgy számolt be a Twitteren, hogy a poszthoz mellékelt két fotón valahogy ő és édesapja látszanak.

A szöveg szerint

Hivatalos! Az Egyesült Államok elérte a kvantumfölényt! A Trump-adminisztráció, a Google és a Santa Barbara-i Kaliforniai Egyetem együttműködésében kifejlesztett Sycamore kvantumszámítógép 3 perc 20 másodperc alatt végezte el azt a számítást, amire egy klasszikus számítógépnek nagyjából 10 ezer évre lett volna szüksége.

 

Ez itt a Nature folyóirat szerkesztőjének 1992-es levele Peter Ratcliffe-nek. Benne sajnálatos módon arról tájékoztatják a kutatót, hogy bár a folyóirat szerkesztőbizottsága sokáig ült a hozzájuk benyújtott kéziraton, és a bírálók véleménye nem volt egészen negatív, nagy sajnálattal mégis el kell utasítaniuk a tanulmányt.

A levél még csak túl kreatívak sem nevezhető, az összes, elutasított kutatók által unalomig ismét lózung felbukkan benne. Talán ez a szerkesztők kedvence:

Tanulmányuk talán jobban illene egy speciálisabb tematikájú folyóiratba

Nos, Ratcliffe 27 évvel később talán kissé vigasztalódhatott.

(Facebook/Trust me, I'm Biologist)

Rovatok