Index Vakbarát Hírportál

Molnár Réka

Egy kicsi retro és egy kis űrlényszex Egy kicsi retro és egy kis űrlényszex

Kai van Dongen videóklipjének a témája tőlünk kicsit mondjuk idegen.

tegnap, 15:11

Óriáslabirintust csináltak az alföldi kukoricások között Óriáslabirintust csináltak az alföldi kukoricások között

Megnéztük, mi van Ópusztaszeren a körképen és a skanzenen kívül, és egy megdöbbentő méretű növénylabirintust találtunk.

augusztus 22. 12:31

Hiába a pletykák, nem lesz új Sikoly-film Hiába a pletykák, nem lesz új Sikoly-film

A Blumhouse stúdió szerint legalábbis egyelőre biztos ne várjuk az ötödik részt.

augusztus 21. 18:47

Olvasónk küldött képet arról, hogy tegnap este fél 11 körül a Párkány utcai lakásuk ajtaja előtt megjelent egy kígyó, a hüllő kimentése több órát vett igénybe.

Mentem ki cigizni, közben elkezdtek csengetni a szomszédok, meg akarták kérdezni, hogy a miénk-e, mert "nagyon be akart menni az ajtón"

Mesélte el nekünk olvasónk a történetet, hozzátéve, hogy ajtónyitás közben véletlen majdnem rálépett az állatra.

Ezt követően telefonáltak az állatmentőknek, ők azonban azt mondták, kígyókkal nem foglalkoznak, azt javasolták, hogy inkább a 112-t hívják fel az állat kimentésével kapcsolatban. Miután felhívták a segélyvonalat, a rendőrségtől jöttek ki hozzájuk, azonban a rendőrök sem tudtak mit kezdeni a kígyóval. Végül körülbelül egy órányi telefonálgatás után az állatkert munkatársai jöttek ki, ők dobozba rakták és elszállították az állatot.

A hüllő azóta az állatkertnél van, viszont a helyszínen nem tudták megmondani, pontosan milyen kígyó lehet. Ha valaki tudja az állat fajtáját, illetve azt, hogyan kerülhetett a XIII. kerületbe 12 lépcsőfok megmászása után, mindenképp írja meg nekünk, mi pedig megírjuk.

FRISSÍTÉS: Levelet kaptunk az állatkerttől, amiben némi helyesbítéssel, kiegészítéssel éltek. Azt írták:

"Az állatot az Újpesti Állatmentő Liga munkatársai fogták be (ahogy ez Facebook oldalukon is olvasható), annál is inkább, mert az Állatkertnek nincsen bármikor bárhova, bármilyen állatos ügyben riasztható szolgálata, ez nem is szerepel a feladataink között, és forrásokat sem kapunk ilyesmire. Az valóban elképzelhető, hogy az állatmentők a helyszínen nem tudták megállapítani az állat faját, mert nem Magyarországon őshonos fajról van szó. Az Állatkert úgy került képbe, hogy a befogás után az állatot a mi természetvédelmi mentőhelyünkre hozták be, egyelőre ott gondoskodunk róla.

A szóban forgó kígyó egyébként egy fekete királysikló (Lampropeltis nigra). Ez a faj eredetileg az USA délkeleti államaiban őshonos, de amatőr terraristák is szokták tartani, annál is inkább, mivel tartása jogi szempontból nem esik különösebb korlátozás alá. Az állat egyébként teljesen ártalmatlan, nem mérges, bár megfogás esetén haraphat, hogy védje magát. Az nyilván nem szerencsés, ha szabadon jön-megy, bizonyára okozott némi riadalmat a Párkány utcában, arról nem is szólva, hogy az állat szempontjából is az a jobb, hogyha a jó gazda gondosságával van körülvéve, ami nyilván egy szökésben lévő állatnál nem biztosítható."

Habár a sorozatnak vége, a Trónok harca utáni pörgés valószínűleg még sokáig tartani fog. A Fubiz írt nemrég arról, hogy a 3Demon nevű cég például készített egy olyan sárkánylámpát, ami úgy világít, mintha a sárkány tüzet okádna.

A lámpa fénye kék és piros színben is tud világítani, ez szimbolizálja a tűz és a jég közötti kettősséget. A 3Demon oldalán letölthető 6 dollárért a sárkánylámpához tartozó fájl, ami mellé már csak egy 3D nyomtatóra van szükségünk, és kész is a lámpa. Az oldalról emellett tölthetünk le sárkányfejet vagy Trónok harca sütiformákat is. 

Erzsébet királynő meglátogatta a Sainsbury's élelmiszerboltot, a bolt 150. évfordulója alkalmából. A királynő megnézte a bolt kolbászait, a csomagolt sajtokat és pár narancsot is, valamint azt a táblát, amit a bolt állított látogatásának tiszteletére, írja az Evening Standard.

A nézelődés végén a királynő találkozott az önkiszolgáló pénztárral is, habár nem igazán tudta, mi is az. Szerencsére a bolt egyik alkalmazottja elmagyarázta a gép működését, majd megnyugtatta a királynőt, aki amiatt aggódott, hogy nem lehet-e könnyen átverni az olyan pénztárakat, amikben nincsen pénztáros.

Erzsébet királynő, miután ma is tanult valamit, kapott egy csokor virágot az alkalmazottaktól, majd hazaindult. 

Rovatok