Index Vakbarát Hírportál

Molnár Réka

Június végéig maradhat a vesztegzár Spanyolországban Június végéig maradhat a vesztegzár Spanyolországban

A miniszterelnök egy utolsó kéthetes hosszabbítást kérne, június 21-ig maradnának még a korlátozások.

2 órája

Két hét múlva teljesen kinyit Olaszország Két hét múlva teljesen kinyit Olaszország

Június 15-től mindenhonnan beutazhatnak az országba, a büféreggeli és a kongresszus azonban továbbra is tilos.

3 órája

Több tízezer mecset nyitott újra Szaúd-Arábiában, Mekkába még nem lehet menni Több tízezer mecset nyitott újra Szaúd-Arábiában, Mekkába még nem lehet menni

Szaúd-Arábia mecseteiben új szabályokat kell követniük az imádkozóknak, Jeruzsálemben testhőt mérnek belépés előtt.

5 órája

Ön vagy gyermeke, közeli szerette is aggódik amiatt, hogy a járványkorlátozások miatt lényegében ellopták a mai gyereknapot? Ne aggódjon, a rendőrség bemutatja, hogy a gyerekekről szóló ünneppel kapcsolatban 

olyan nincs, hogy ne legyen!

A rendőrség videójában egy, Az ember tragédiáját is felülmúló álomjelenetben lopja el az asztali naptárból május 31-ét egy kapucnis figura. A rendőr apuka azonban elkapja a bűnözőt, bebizonyosodik, hogy gyereknap bizony van. Illetve a gyerek álmát nézve az is, hogy óvatosan kell azzal bánnunk, szülőként mennyi munkát viszünk haza.

 

A vidéki vendéglátók után május 18-tól újra működhetnek a fővárosi kocsmák, éttermek teraszai, de a pesti bulinegyedben ez rögtön újra előhozta a nyitvatartás körüli háborúskodást is. Míg a járványintézkedések miatt bent egyáltalán nem lehetnek nyitva, az önkormányzati rendelet alapján tízkor a teraszoknak is be kell zárniuk. Szigorúbb ellenőrzés, vendéglátós engedetlenkedés és felháborodott helyiek: ilyen most a pesti éjszaka a koronavírus árnyékában.

Mákunk volt! :) 

- hirdetik Instagram- és Facebook-szerte vicceskedő szövegekkel a szegedi mákföldön készült képeket. A mákvirágzás természetes folyamata és a közösségi oldalak vonzóereje találkozott ugyanis az alföldi városban, röviden az alábbiak szerint:

  • Valaki mákkal szórhatta be a szegedi repülőtérhez közeli gigantikus területet;
  • Ahogy azt illik, ezek a mákok (mellette egyébként pipacsok is) ki is virágoztak;
  • Az emberek pedig rájöttek, hogy ez bizony szuper jól fog kinézni a képeken.
  • Egyre többen kezdtek el kijárkálni és posztolni;
  • Erre pedig egyre nagyobb vita kerekedett Facebookon arról, hogy mennyire oké széttaposni azt a mákföldet, amit a legenda szerint valaki elültetett.

Mások arról is beszámoltak, hogy már a rendőrség is járőröz, bünteti a fotózkodókat. Mivel tudjuk, hogy az internet nem mindig megbízható, ezért megnéztük mi is, mi az igazság a mákföld ügyében. Még az influenszerképeket is megpróbáltuk reprodukálni, úgy láttuk, valahogy így kell:

És hogy mi az igazság a mákföldről? Vannak kitaposott részek, amik már csak azért sem érthetők, mert egy traktor nyomát követve is tökéletesen be lehet menni a növények közé (mi is így csináltuk). Csokorszedőket nem láttunk, viszont a rossz idő ellenére is tényleg sokan voltak kint rajtunk kívül. Mármint civil emberek, nem járőrök: a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság ugyanis cáfolta nekünk a pletykát, miszerint ők büntetnének arra.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei az Ön által említett helyszínen fotózás miatt nem intézkedtek. Amennyiben a közlekedők az adott terület környezetében a közlekedési szabályokat betartják és cselekményükkel kárt nem okoznak, indokolatlan a rendőri intézkedés.

Rovatok