Index Vakbarát Hírportál

Iván-Nagy Szilvia

INSZ
Diák késelt meg egy tanárnőt egy győri iskolában Diák késelt meg egy tanárnőt egy győri iskolában

A Jedlik Ányos középiskolában dél környékén támadtak meg egy tanárnőt, akit elvittek a mentők. Egy 17 éves diák támadta meg, elfogták.

3 órája

Életben maradt és egészséges az élve eltemetett indiai csecsemő Életben maradt és egészséges az élve eltemetett indiai csecsemő

A kislány 1,1 kiló volt, amikor kb. 30 hetes koraszülöttként rátaláltak. Most majdnem 2 hónapos és 3 kiló a súlya.

4 órája

Hamis feliratokkal hitette el a bevándorlókkal, hogy Oroszország helyett Finnországban vannak

A négy dél-ázsiai férfi úgy bolyongott az orosz erdőben, hogy közben azt hitték, már Finnországban vannak. A rendőröktől tudták meg, hogy mégsem.

6 órája

Természetesen anyagokat használt fel a hagyományos rendszámtáblájának cseréjéhez egy ároktői férfi, bár ezt aligha vette figyelembe, amikor elkészítette a pótlékot. A 22 éves férfit november 17-én hallgatták ki a hajdúnánási rendőrök, miután egy igazoltatásnál észrevették, hogy autóján egy kartonlapra tollal írt, hamis rendszám van. A rendőrök azóta befejezték a nyomozást, a papírokat pedig átadták az ügyészségnek, írja a police.hu.

Ezt nem mi mondjuk, hanem maga a magyar rendőrség. Jelentősen megemelkedett a balesetek száma a hétfői havazás után, a kiadott sajtóközleményeken túl erre Instagramon is reagáltak egy fotóval, amire ezt írták:

Négy téli gumi még mindig olcsóbb, mint egy temetés.

 

Amikor áprilisban elnyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi díját, dr. Körmendy Szabolcs kalocsai tüdőgyógyász úgy döntött: a díjjal járó pénzjutalmat jótékony célra használja fel. Kétszázezer forintot egy-egy szervezetnek adományozott, a fennmaradó összeggel pedig elindít egy gyűjtést a kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekkórháza számára. Április óta másfél millió forintnál is többet tudott összeszedni, írja abaon.hu.

Egy fiatal apuka keresett meg azzal, hogy ő kezdeményezne gyűjtést egy vénaszkennerért. Kisbabájuk van, így megtapasztalta mennyire nehézkes a vérvétel

– nyilatkozta a lapnak korábban az orvos. 

Az eszköz a vérvételt könnyíti meg, mivel infravörös lámpával világítja meg a bőrt, így láthatóvá válnak a vénák. „Attól függően, hogy milyen hullámhosszú fényről van szó, különböző mélységben elhelyezkedő vénákat tudunk vele megtalálni. Könnyebbé teszi az injekció beadását és a vérvételt, tehát kevésbé fájdalmas a gyerekeknek" – magyarázta a tüdőgyógyász a lapnak.

Az orvos hét gyűjtőhelyen hagyott urnákat, ezekből 250 ezer forint folyt be, többen külön keresték meg, míg volt olyan üzletek is, ahol hónapokig biztatták a vásárlókat az adományozásra. A tüdőgyógyász jelenleg még egy helyről vár adományt, ezután keresi majd fel a gyermekgyógyászokat, hogy felmérje a műszerigényeket. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy az összegből nemcsak vénaszkennerre futja majd, hanem egy vagy több infúziós pumpára is.

Rovatok