Index Vakbarát Hírportál

Iván-Nagy Szilvia

INSZ
Meghalt újabb 7 beteg, 1201 aktív fertőzött van az országban Meghalt újabb 7 beteg, 1201 aktív fertőzött van az országban

414-en vannak kórházban, 22-en lélegeztetőgépen.

tegnap, 08:45

Koronavírus: meg kell téríteni az erasmusos diákok pluszköltségeit

Akinek megszakadt vagy meghiúsult az európai mobilitási programban való részvétele, megtérítik a pluszkiadásait.

május 29. 15:18

Budapesten kellene vizsgázniuk a SOTE külföldi hallgatóinak, petíciót indítottak

Elérhető repülőjárat nélkül többen utazni sem tudnak, és országuk nem is ajánlja azt.

május 29. 14:52

A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban vesznek részt – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlapon.

Petíciót indítottak a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatói, hogy engedélyezzék számukra a távvizsgázást – ugyanis a koronavírus-járvány ellenére Budapesten kellene teljesíteniük a gyakorlati vizsgákat úgy, hogy márciusban még arra ösztönözte őket az intézmény, hogy utazzanak haza.

Fokozatosan vezetik be az enyhítéseket Spanyolországban: még az ország lakosságának 30 százaléka, mintegy 15 millió fő csak most, hétfőtől kezdhet fellélegezni a karanténkötelezettségből, a korlátozó intézkedések alól, míg 70 százalék, körülbelül 32 millió ember már az enyhítés második fázisát élvezheti. Alig 45 ezer embert érint csak a harmadik fázis – jelentette be az ország egészségügyi miniszterem Salvador Illa egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Rovatok