Index Vakbarát Hírportál

Németh Tamás

Rogán Antal: Biztos, hogy vita lesz az EU-val a benzinárstop változásai miatt Rogán Antal: Biztos, hogy vita lesz az EU-val a benzinárstop változásai miatt

Gyorsan kellett lépnie a kormánynak, el akarják kerülni a felhalmozást.

május 26. 21:38

Helytelenül közzétett politikai reklámjai miatt kapott büntetést a TV2

Több mint ezerszer adtak le szabálytalanul olyan közleményeket, amelyek politikai reklámnak minősülnek.

május 26. 20:04

Kamion gázolt halálra egy kerékpárost Dabason

Egy 47 éves hernádi férfi egy telephelyről hajtott ki, és elütött egy 61 éves helyi asszonyt.

május 26. 19:49

Soros György szerint Oroszország ukrajnai inváziója egy harmadik világháború kezdete lehet, és azt a civilizáció nem biztos, hogy túléli. A Hszi Csin-pingnek és az orosz elnöknek címzett nyilatkozatában pedig azt állította, hogy az elnyomó rezsimek felemelkedőben vannak, a nyílt társadalmak pedig ostrom alatt állnak.

Az orosz–ukrán háború átírta a makrogazdaság és a bankrendszer kilátásait, rövid és középtávon is új kockázatok jelentek meg, érdemben megváltozott a működési környezet – mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője a stabilitási jelentést ismertetve online sajtótájékoztatón, szerdán.

Kiemelte a stagflációt, azaz a stagnáló gazdaság és a növekvő infláció kockázatát, az élesen emelkedő kamatkörnyezetet, a portfóliók minőségi romlását és a szabályozói kockázatokat.

Hangsúlyozta, hogy a magyar bankrendszer likviditási tartaléka magas, tőkemegfelelési mutatója stabil, a tavalyi év végére 18,6 százalékra nőtt, ami egy elhúzódó válság esetén is biztonságot nyújt.

A Nike mellett egy másik világcég, a Marks & Spencer is elhagyja az orosz piacot az Ukrajna elleni orosz invázió miatt.

Közleményükben emlékeztettek arra, hogy márciusban már leállították az áruk szállítását Oroszországba, azonban a franchise-zal kapcsolatos jogi előírások miatt nem tudtak teljesen kilépni az orosz piacról. Emiatt körülbelül 50 Marks & Spencer üzlet maradt nyitva Oroszországban, most viszont a ruházati kiskereskedelmi cég végleg elhagyja az országot.

A Marks & Spencer eladásai Oroszországban és Ukrajnában 102,5 millió fontot (128,5 millió dollárt) tettek ki az április 2-án lezárt pénzügyi évben. A cég korábban felfüggesztette ugyan tevékenységét Ukrajnában, jelenleg azonban már üzletek megnyitásán dolgozik.

A londoni székhelyű cég jelenleg több mint ezer üzlettel rendelkezik világszerte.

Rovatok