Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Hagyományos tanévkezdést vár Maruzsa Zoltán Hagyományos tanévkezdést vár Maruzsa Zoltán

Az oktatási államtitkár szerint azonban készülni kell a digitális átállás lehetőségére is a járvány miatt.

8 órája

Vádlója szerint éveken át zaklatta őt a szöuli polgármester Vádlója szerint éveken át zaklatta őt a szöuli polgármester

Megszólalt a nő, aki feljelentést tett, ami után Pak Vonszun öngyilkos lett.

8 órája

Duda megnyerte a lengyel elnökválasztást Duda megnyerte a lengyel elnökválasztást

Az EU-szkeptikus kormány fellélegezhet, nem kap a nyakába ellenzéki államfőt.

9 órája

Keresztényellenesnek és civilizációellenesnek minősítette a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen az Egyesült Államokból indult "Black Lives Matter" tüntetéseit az orosz pravoszláv egyház (RPC) képviseletében Szavva püspök. Szerinte ez egyre nyilvánvalóbb, miután már Nagy Konstantin szobrának legitimitása is kérdésessé vált Nagy-Britanniában, azon az alapon, hogy a kereszténység terjedésének a Római Birodalomban nagy lendületet adó császár nem tett semmit a birodalom rabszolgatartó rendszere ellen. Más kérdés, hogy a yorki szoborral szemben az illetékesek szerint nem is érkezett kifogás, nincs napirenden, fel sem merült az elbontása - írta a Guardian.

Azt pedig már végképp a kánonnal ellentétesnek tartja az RPC, hogy Jézust feketének ábrázolják. Erről az RPC művészeti tanácsának szakértője, a restaurációért felelős Leonyid Kalinyin beszélt a Ria Novosztyinak. „Jézus nem volt afroamerikai, nem igaz?” – mondta, rövid távú politikai divatnak tartva a felvetést, hogy Jézus bevett – fehér – ábrázolása nem feltétlenül fedi a valóságot. Pedig a kérdés nem új keletű, magától értetődő az európai kereszténységnél régebbi etióp keresztény egyházban is a sötétebb bőrű Jézus ábrázolása, és a szakértők szerint is bizonyosan sötétebb tónusú volt a vitathatatlanul közel-keleti Jézus.

Kalinyin nyilatkozatának kölcsönöz némi ironikus stichet az a tény, hogy miközben a sötétebb tónusú Jézust a kánonnal ellentétesnek tartja, minden további nélkül hozzájárult ahhoz, hogy az orosz fegyveres erők alá tartozó, nemrég felépített pravoszláv székesegyház belső mozaikjain Sztálin és Putyin is helyet kapjon.

Elég rosszul áll a vírussal Szerbia, a járványügyi intézkedések miatt Belgrádban a tüntetők a rendőrökkel is összecsaptak, a belügyminiszter erőszakos hatalomátvételi kísérletről beszélt. Az elnök egyelőre inkább vissza is vonta az újonnan bevezetett fővárosi korlátozásokat, szóval, ingatag a helyzet, de egy aprósággal mégis vigasztalódhat Szerbia, az M1 Híradójának köszönhetően.

Az országtérképen ugyanis Szerbia részeként volt feltüntetve Koszovó. Az 1999-es szerb katonai beavatkozás után nemzetközi ellenőrzés alá került, függetlenségét 2009-ben kikiáltó, egykori országrész önállóságát Szerbia valóban nem ismeri el, de Magyarország és az EU legtöbb tagja igen, kivéve Ciprust, Görögországot, Romániát, Spanyolországot és Szlovákiát.

Egy formabontó ingatlanhirdetés, valahol a Balaton körül, a parttól alig 500 méterre. Először csak egy kétségbeesett nyaralókeresőnek gondoltam a hirdetőt, de csak azért, mert a boltból kilépve, bundáskenyérprojekten gondolkodva igyekszem elvonatkoztatni a hétköznapoktól. Aztán a vásárló vagy ingatlanügynök neve helyére tette, hogy mit is látok valójában.

Máskor csak mosószert vagy bankot hirdetnek, ezúttal viszont más jellegű plakát került oda. Semmi kontakt, hogyan találja meg így az ember M. Lőrincet? 

Meddig marad kint a plakát?

  • 2135
    Holnap már vihar tépi szét
  • 1666
    Nem várok holnapig, holnapig, jó ha kibírom fél hatig
  • 1280
    In the year 2525

Rovatok