Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Az erdőtüzek megrengethetik az utolsó baloldali ikont Dél-Amerikában Az erdőtüzek megrengethetik az utolsó baloldali ikont Dél-Amerikában

Negyedik ciklusáért küzd meg a bolíviai elnök, aki egy 2016-os népszavazás alapján nem is indulhatna. Az ország sokat változott Evo Morales alatt, és az első fordulónak ő az esélyese, de egyre többen érzik úgy, 13 év után váltani kellene.

tegnap, 15:17

Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában

A Kibeszélő legújabb adásában arról beszélünk, milyen hatása van Észak-Kelet-Szíria török megszállásának a Közel-Keletre, a világpolitikára és a kurdok pár éves államkezdeményére.

október 18. 18:19

Karácsony minden fővárosi cég vezetőjét nyíltan pályáztatná Karácsony minden fővárosi cég vezetőjét nyíltan pályáztatná

Stratégiai cél a városligeti építkezések leállítása, hosszú távon a rakpartok autómentesítése. Az új főpolgármester szerint a kormány és az ellenzék is normális együttműködésre lesz kényszerítve.

október 16. 11:52

Bár királlyá választották, a fejére sosem került a korona Bethlen Gábor erdélyi fejedelemnek. A kezére viszont igen, épp 400 éve, amikor egy időre elfoglalta Pozsonyt, amikor a harmincéves háborút kihasználva szövetkezett a cseh protestánsokkal a Habsburgok ellen. A szent koronát akkor épp Pozsonyban őrizték – értelemszerűen a török hódoltság idején felszabdalt országban, a 16-17. században a korona elég sokat vándorolt, megjárta Kolozsvárt, a Felvidéket és a bécsi Hofburgot is – így amikor a frissen királlyá koronázott II. Ferdinánddal szemben Bethlen látványosan nyomult előre, megszerezte a koronát is, 1619 október 15-én. A harci helyzet miatt vissza kellett vonulnia, de a koronát érthető okokból magával vitte a protestáns fejedelem. A besztercebányai országgyűlés a következő évben királlyá választotta, de ez inkább csak arra szolgált, hogy a koronával együtt legyen miről lemondania a Habsburgokkal való alkudozásban. Megérte, német-római birodalmi hercegi címet kapott érte és két sziléziai hercegséget, meg hét tiszai vármegyét. A koronát 1622-ben adta vissza a Habsburgoknak.

Az Index értesülései szerint Józsefvárosban Sára Botond polgármester megbízásából kopogtatnak a lakásokba közvélemény-kutatás apropóján. Arról érdeklődnek a választópolgároknál, hogy volt-e már a háztartás minden választójoggal rendelkező tagja szavazni.

Ferencvárosban, a 17. szavazókörben Lokál újságok vannak elszórva itt-ott. A címlapjukon Tarlóssal és az ellenzéki cirkusszal. Vajon ez kampánynak számít?

Rovatok