Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Lázárt vegyesen ítéli meg a piac Lázárt vegyesen ítéli meg a piac

Találtunk egy kerítést, amit a hódmezővásárhelyiek lebontanának. És plázásítsanak vagy ne plázásítsanak?

3 órája

Ennyire még nem rezgett a léc a Fidesznek Hódmezővásárhelyen Ennyire még nem rezgett a léc a Fidesznek Hódmezővásárhelyen

Lázár egykori szövetségeseit is elővette az ellenzéki jelöltet támadó rejtélyes szórólap. Állítólag 12 éve is volt ilyen eset, bár akkor kevesebb embert listáztak.

8 órája

Festékügy: a Sándor-palotát ért kár pontos felmérését kérte a bíróság Festékügy: a Sándor-palotát ért kár pontos felmérését kérte a bíróság

A Sándor-palota összefestékezése ügyében további vizsgálódást rendeltek el másodfokon.

február 22. 10:57

A félelem vége

- ez volt Márki-Zay Péter sátras kampányzárójának fő mondanivalója. Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha 10-ből hatan elmennek vasárnap szavazni, akkor a Fidesz jelöltje vereséget szenved. "De ha holnap még csak 49 százalékot szereznénk, az is győzelem, mert a Fidesz a 49 százaléktól is fél" - mondta.

Kampányzárót a Fidesz nem tart, a magyarázat szerint azért, mert nem veszi ki jól magát, hogy az előző polgármester halála miatt megtartandó választás kampányát bulival zárnák. Márky-Zayéknak egyébként voltak nehézségeik a szervezéssel. A két szóba jövő csarnokban rendezvényre hivatkozva nem kaptak helyet, így döntöttek a sátras buli mellett, ám két vállalkozó is visszamondta a sátor kiadását. Így csak harmadik nekifutásra találtak olyat, aki kész volt sátrat biztosítani az ellenzéki rendezvényre.

Holnap, vasárnap időközi választást tartanak Hódmezővásárhelyen, ahol polgármestert választanak.

A Corvin-negyednél futottam a Magyar Kétfarkú Kutyapárt problémaérzékeny gerillamatricájába, valóban fontos beszélni arról, hogy marilizáljuk-e a legahuánát vagy sem.

De a társadalom felfokozott kampányhangulatában már nem lehet csak úgy kattingatni. „Remélem pozitív érzelmekkel fotózod és nem negatív érzelmekkel” – mondta a lépcsőn csomagokkal lefelé jöttében egy harmincas nő. Aztán hirtelen átváltozott törökgáborrá és elmondta, mit szeretne ő, az MKKP szimpatizánsa:

Sajnos a pártelnök néha túlságosan elvicceli a dolgot, oké, itt vannak ezek a vicces plakátok, de tényleg ideje komolyan beszélniük és egyesülniük az LMP-vel, meg a Momentummal. 

Sajnos ekkor jött a villamos és elfutottam, így azt már nem hallottam, hogyan is jönne létre ez a trió.

Lehet Más a Kétfarkú Momentum

 • 599
  Egy LMP-Momentum-Kétfarkú trióra tényleg szavaznék
 • 418
  Oké, vicces fiúk, de az indulásukkal csak megosztják az ellenzéket
 • 399
  Tiszta MKKP-s kormányt akarok
 • 340
  Az MKKP már rég kormányon van, csak másképp hívják

Inzultus érte a Jobbik egyik aláírásgyűjtőjét Székesfehérváron. A 20 éves nő kezéből egy 55 év körüli férfi kitépte a párt szórólapjait, széttépte és a földre dobta. 

„Azt kiabálta, takarodjunk innen, beengedjük a migránsokat, csak a Fidesz véd meg bennünket” – mesélte a párt képviselőjelöltjének aláírásokat gyűjtő Zsófia. A belvárosi incidensnek szemtanúja volt a képviselőjelölt, Tóth Nóra Tímea is. „Mindennapos eset, hogy jól öltözött, ötvenen túli férfiak kiabálnak ránk, meg a többi ellenzéki pártra. Van egy rendszeresen visszajáró is, azt mondja, fúj, Jobbik, fúj LMP, fúj Momentum, hajrá Fidesz és tovább megy. Próbáltunk már vele beszélni, de nem hajlandó rá” – mondta a képviselőjelölt, aki szerint jobbikosként rendszeresen megkapják egy mondatban azt is, hogy nácik, és azt is, hogy beengedik a migránsokat. 

De kiabálták ránk már azt is, hogy zsidónáci”

– hozott példát a választási folklórból a képviselőjelölt.

A Jobbiknál közölték: a párt alelnöke, Sneider Tamás feljelentést tesz a székesfehérvári eset miatt.

Rovatok