Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Egy medvebarlangban őrzött zsákmányember történetén rágódik az orosz sajtó Egy medvebarlangban őrzött zsákmányember történetén rágódik az orosz sajtó

Ha igaz, a barlangjában őrizte egy hónapig, hátha jó lesz ételnek. A csontig fogyott ember túlélte.

2 órája

Nagyon furcsán remegett Merkel a német elnök mellett Nagyon furcsán remegett Merkel a német elnök mellett

Már másodszor fordul elő a német kancellárral, de akkor a napra fogták, most viszont hűvösben állt.

2 órája

Bombafenyegetés miatt leszállt Londonban egy indiai gép

Mumbaiból tartott az Egyesült Államokba, de megszakította az utat, vadászgépek kísérték le.

2 órája

Épp várakoztam a Budai Kerületi Bíróság meztelen férfiakkal díszített aulájában az érthetetlenül agyoncsapott teknős ügyének gyanúsítottjára, amikor legalább ennyire érthetetlen bűnügy nyomára bukkantam. Az aula sormintájában a férfi aktok diszkréten hol törvénykönyvvel, hol mérleggel takarják el magukat, egy bátrabb alakot kivéve, amelyik nem tököl. A meztelen igazság tökéletesen rendben van az igazságszolgáltatás épületében, de van egy furcsaság. A több helyen felbukkanó sorminta magasabban lévő meztelen embere érintetlen, ám az embermagasságban lévő akton valaki zavarba ejtő műtétet hajtott végre: egyszerűen levakarta szegény ember péniszét. Nehezen tudom elképzelni, hogy a bíróságon várakozók spontán unatkozás közben álltak neki a péniszvakarásnak, bár az sem sokkal életszerűbb, hogy valamelyik illetékes utasítást adott a melósoknak, hogy smirglizzék már le az akt férfiasságát. Rejtély az egész. Nem egyedi esetről van szó, az aulában fejmagasságban lévő mindhárom aktot csonkolták.

Állítólag máshol is vonultak már kétmillióan utcára korábban, ott a számok nem voltak annyira meggyőzők, a hétmilliós Hongkongban azonban úgy tűnik, tényleg kétmillióan tiltakoztak vasárnap. Legalábbis a képek alapján hihető, itt van a vonulásról egy remek timelapse felvétel:

 

Az 1997-ben Kínához brit fennhatóság alól visszakerült Hongkong különleges státuszt élvez, de sokan tartanak attól, hogy az egy ország – két rendszer elvével Peking fokozatosan szakítani akar. Nem szokatlan a hongkongiak tiltakozása sem, öt éve elég nagy tüntetési hullám söpört végig a városállamon, az volt az esernyős tüntetés.

Most a kiadatási törvény ellen vonultak utcára, miután a kezdeményezés elfogadása után a népi Kína könnyebben kaphatná vissza a Hongkongba menekülő ellenzékieket. A javaslatot a tiltakozások hatására egyelőre visszavonta a hongkongi kormányzó, akinek lemondását is követelték a tüntetők. Carrie Lam ezt ugyan nem tette meg, de már a törvénytervezet ideiglenes visszavonása is olyan szokatlanul látványos eredmény.

 Teknőcfészek megpiszkálásáért vettek őrizetbe egy nőt Floridában – írta az MTI.

A 41 éves kínai nő egy bottal beletúrt tengeri teknősök költőhelyén az egyik fészekbe, és bár a tojásoknak nem esett bajuk, a nőt előállították, mert hatóságilag lezárt területen mászkált.

További gyanú ellene: tengeri teknőcök vagy tojások molesztálása.

A rendőrség közölte, hogy mivel a nő kínai állampolgár, értesítette a kínai konzulátust az őrizetbe vételről.

A tengeri teknősöket az Egyesült Államokban szövetségi törvény védi, Florida pedig külön is bünteti azt, aki kárt tesz bennük. Mi lett volna, ha utcakővel veri szét az egyiket?

Rovatok