Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Új embert nézett ki a BKK élére a főváros Új embert nézett ki a BKK élére a főváros

Ahogy Tarlós ígérte, a Fővárosi Közgyűlés elé kerül Dabóczi Kálmán leváltása, jön Nemesdy Ervin.

január 18. 11:52

Már a csap is rázott a kiürített pesti házban Már a csap is rázott a kiürített pesti házban

Életveszélyes lett egy Dob utcai társasház, ahol egy önkormányzati lakásban lophatták az áramot. Két hónapig lakhatatlan a ház, a lakók elhelyezése kérdéses.

január 18. 11:33

Két pilótát holtan találtak, egyet továbbra is keresnek az orosz vadászgép-baleset után Két pilótát holtan találtak, egyet továbbra is keresnek az orosz vadászgép-baleset után

Két Szu-34-es ütközött össze 35 kilométerre a partoktól. Egy ember túlélte.

január 18. 09:54

Függetlenül attól, hogy értem-e a bíróság ítéletét, amely alapján Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Hadházy Ákostól és kifizetnie 300 ezer forintot – amit a néhai Népszabadság egykori liberális újságírója ötforintosokban szándékozik teljesíteni, bár ennek jogi ás fizikai akadályai is lehetnek –, Bayer bocsánatkérésre vonatkozó terve a legmagasabb szinten válthat ki rosszallást.

Bayer ugyanis polgári engedetlenséget akar alkalmazni az ítélet teljesítésének ezen részét illetően.

Na, de mit mondott tavaly Orbán Viktor a polgári engedetlenségről? 

„Magyarországon az az alkotmányos rend, hogyha a magyar nép választott képviselői az erre előírt rendben és szabályok szerint törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartania...

A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen.

idézte a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondottakat a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Sőt, a kormányfő mindenkit, aki polgári engedetlenségen gondolkozik, figyelmeztetett:

„A jogszabályok betartatása fölött őrködő magyar szervezetek léteznek: hatóságok, bíróság, ügyészség és így tovább. Tehát ha van egy jogszabály, amit valaki nem tart be, akkor a jogszabály betartására való rászorításnak egy pontosan ismert, leírt rendje Magyarországon, tehát senkit semmilyen meglepetés nem fog érni.”

Két férfit és egy nőt  ültettek be a rendőrök egy szállító járműbe. A hídról lejövők közül egy kisebb csoport elindult a Parlament felé. A másik csoport pedig a rakparton megy valahova.

Az Akadémia előtti parkolóhoz vitték a rendőrök azokat a tüntetőket, akik nem akartak eleget tenni a felszólításnak és leültek vagy lefeküdtek a Lánchídon. Itt most 6-8 embert igazoltatnak, kb. 35 rendőr van. Száz ember áll távolabb, akik szidják a rendőröket, sok kamera is van.  

Rovatok