Index Vakbarát Hírportál

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

BL: Nehéz helyzetben a Rosenborg és a Krasznodar

A norvég és az orosz csapat is kikapott idegenben a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén.

tegnap, 23:35

Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában

A megnyitón a két fél közösen kritizálta az Amerikai Egyesült Államokat.

tegnap, 22:10

Decemberben visszatérhet a Motorola Razr Decemberben visszatérhet a Motorola Razr

Ezt állítja a holland Lets Go Digital oldal.

tegnap, 21:53

Kiadó Winston Churchill egykori legénylakása, amelyben a későbbi miniszterelnök politikai pályafutásának kezdetén élt. A brit főváros egyik legelőkelőbb kerületében, Mayfairben lévő lakást heti 1500 fontért (524 ezer forint) vagy havi 6200 fontért (2,16 millió forint) lehet kibérelni a környék első számú ingatlanirodájától.

A Wetherell tájékoztatása szerint a két hálószobás, bútorozott lakás, amely az ötcsillagos Connaught Hotelre néz, a Mount Streeten, egy szivarbolt felett található. Az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak.

Winston Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő lakásban, amelynek bérleti jogát unokafivérétől, Marlborough kilencedik hercegétől vette át. Huszonhat éves korában költözött oda, akkor már nevet szerzett magának katonaként és haditudósítóként. A 98 négyzetméteres lakásban élt, amikor megkezdődött több mint 60 évig, 1964-ig tartó parlamenti képviselői karrierje. Több liezonja volt ebben az időszakban, mások mellett Pamela Plowden társasági hölggyel, majd Ethel Barrymore amerikai színésznővel, végül Muriel Wilson örökösnővel.

Az épületet Ernest George és Harold Peto tervezte, az idők folyamán azonban átalakításon esett át, csakúgy, mint Churchill egykori lakása. Peter Wetherell, a nevét viselő iroda igazgatója szerint a Mount Street az egyik legkeresettebb Mayfairben: a különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak, Churchill egykori lakásának bérleti lehetősége pedig egyedülálló.

(Forrás: MTI)

A Colorado államban található Estes Parkban egy éhes medve betört az egyik házba, hogy megdézsmálja a hulladékot. Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, az állat menekülni próbált, és mivel nem talált más kiutat, ezért - ahogyan a mellékelt kép is mutatja - a falon keresztül távozott. Utóbbi szerencsére nem téglából készült, és még nem volt teljesen befejezve, így az állat valószínűleg nem sérült meg komolyabban.

A rendőrség egyúttal közzétette a helyi vadvédelmi szolgálat közleményét, amiben arról írnak, hogy ember és medve békésen tudjon egymás mellett élni, fontos, hogy lehetőleg minden ajtót és ablakot zárjanak be a helyiek, ha nyugovóra térnek vagy otthagyják az autójukat. A medvék ugyanis okos állatok, és mivel a környéken több ember is kocsijából etette őket, ezért ott is keresni fogják az élelmet. 

 

A  rendőröknek a Kool-Aid italpor reklámfigurája jutott eszébe az esetről, ugyanis neki volt szokása áttörni a falakon. A Kool-Aid Man az évek során egyébként igazi popkulturális jelenséggé nőtte ki magát, és olyan sorozatokban tűnt fel például mint A Simpson család vagy a Family Guy. 

Műtét közben lenyelte protézisét egy 72 éves brit nyugdíjas Nagy-Britanniában. Csak napokkal az operáció után derült ki, hogy ez okozza újabb súlyos panaszait. Az esetről a BMJ Case Reports folyóirat legutóbbi kiadása számolt be.

A cikk szerint a nyugdíjast egy hasfalán kialakult ártalmatlan daganat miatt operálták meg. A műtétek előtt a műfogsort kötelező eltávolítani, de erre ezúttal nem került sor. A műtét után hat nappal a beteg visszatért a kórházba, és arra panaszkodott, hogy vérzik a szája, és annyira fájdalmas a nyelés, hogy nem képes szilárd táplálékot fogyasztani.

Az orvosok először valamilyen fertőzésre gyanakodtak, ezért antibiotikumos kezelést írtak fel, de a beteg állapota tovább rosszabbodott a következő napokban. Endoszkópos vizsgálattal felfedezték, hogy egy idegen test van a torkában, és ez okozza a vérzést. Ekkor mondta el a páciens, hogy napok óta nem találja a fogsorát, és egy röntgenvizsgálat megállapította, hogy valóban azt nyelte le. 

A súlyos vérveszteség miatt a beteg vérátömlesztést is kapott, de hat nappal a műtét után már haza is mehetett. 

via MTI/Sky News

Rovatok