Index Vakbarát Hírportál

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

A balatoni vízirendőrök egy nap alatt 11 embert segítettek partra A balatoni vízirendőrök egy nap alatt 11 embert segítettek partra

Elsőfokú viharjelzés volt érvényben szombaton, ilyenkor csak 500 méterre lehet eltávolodni a parttól.

2 órája

A legnagyobb streamingszolgáltatók sem mentek el szó nélkül George Floyd halála mellett A legnagyobb streamingszolgáltatók sem mentek el szó nélkül George Floyd halála mellett

Többek között a Netflix, a Youtube, az Amazon és a Hulu biztosította támogatásukról az embereket.

5 órája

Közúti ellenőrzést tartottak Tolna megyében, több tucatnyian voltak, akik nem használtak biztonsági övet Közúti ellenőrzést tartottak Tolna megyében, több tucatnyian voltak, akik nem használtak biztonsági övet

Az ellenőrzés csak pár órán át tartott, de a rendőrök találkoztak ittas vezetővel is, és olyannal is, akit nem érdekelt, hogy piros a lámpa.

6 órája

Idén május 31-én ünnepeljük a gyereknapot, és már bemutattuk, hogy a Magyar Rendőrség milyen videóval készült erre az alkalomra.

Az Országos Magyar Mentőszolgálatnál sem feledkeztek meg a gyerekekről, Győrfi Pál és kollégái videóban köszönik meg nekik, hogy a járvány ideje alatt ilyen ügyesek voltak és kitartottak. A Mentőszolgálat szóvivője már április elején is szólt a gyerekekhez, igaz, abban a videóban fontos intelmek is voltak, hiszen ezt kérte tőle az internet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

KÖSZÖNJÜK GYEREKEK! #mentők #veddészreamentőt #szupermenTŐK

Országos Mentőszolgálat (@orszagosmentoszolgalat) által megosztott bejegyzés,

A tűzoltók is készültek meglepetéssel, és három mesét, illetve rajzfilmet dolgoztak fel fotóként:

 

Miközben Elon Musk, pontosabban űrkutatási cége éppen történelmet ír azzal, hogy majdnem egy évtized után végre ismét amerikai földről indulhatnak űrutazásra az amerikai asztronauták, választ kaptunk egy kínzó kérdésre, mégpedig arra, hogy mégis mi a beceneve a kisfiának, akinek a születésekor az X Æ A-12 keresztnevet adták. Az édesanya, Grimes ugyanis nemrég interjút adott a Bloombergnek, és ebben elárulta, hogy gyermekét úgy szólítja, hogy

Little X

Hogy pontosan mi a jelentése a X Æ A-12 névnek, mit jelölnek a betűk és a számok, arról itt írtunk. Azóta persze Musknak és Grimesnak meg kellett változtatnia első közös gyermekük nevét, mert a kicsi Kaliforniában született, és ebben az államban sem szimbólumokat, sem számokat nem tartalmazhat keresztnév, így lett X Æ A-12 hivatalosan X Æ A-Xii.

A járványhelyzet miatt a kormány még márciusban betiltotta a rendezvényeket, és ugyan május eleje óta elkezdtek enyhíteni a koronavírus miatt elrendelt korlátozásokon, például újra szólhat a zene a vidéki vendéglátóhelyeken, augusztus 15-ig koncertstop van. Vagyis hagyományos értelemben vett koncerteket nem lehet tartani, a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet, ami engedélyezi, hogy a járványhelyzet ellenére a hétvégén autós könnyűzenei koncerteket tartsanak.

A jogszabály szerint ez egy olyan élő zenés rendezvény, amelynek során a közönség tagjai abban az autóban tartózkodnak, amivel érkeztek. A rendelet pénteken lép életbe és vasárnap már hatályát is veszti. A látogatás feltételeit a szervezők határozzák meg.

Rovatok