Index Vakbarát Hírportál

Pándi Balázs

Pándi Balázs

szerkesztő-riporter Videó

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Kirúgták a Metropolitan korábban felfüggesztett sztárkarmesterét

James Levine-t decemberben függesztették fel, amikor felmerült, hogy 8 éven át zaklatott szexuálisan egy fiatal férfit.

március 13. 00:26

Rejtélyes légitámadás rázta meg a tűzszünet alatt lévő Délnyugat-Szíriát

Az amerikai külügy rendkívüli tanácskozást hívott össze Jordániában, a tűzszünet megsértése miatt.

március 12. 23:57

Elkerülhetetlen lesz az előrehozott választások kiírása Szlovákiában Elkerülhetetlen lesz az előrehozott választások kiírása Szlovákiában

Fico koalíciós partnere, a Most-Híd előrehozott választásokról akar tárgyalni. Ha nem egyeznek meg, és kilép a párt, megszűnik a kormánytöbbség.

március 12. 23:31

Áprilisban mutatják be azt Angliában azt a dokumentumfilmet, ami az Iron Maiden-énekes, Bruce Dickinson saját zenekarának 1994-es szarajevói koncertjéről szól. A Scream For Me Sarajevo-ban az énekes mellett megszólalnak a koncert résztvevői és szervezői is, akik a zenészekkel együtt mind az életüket kockáztatták a koncert napján. 

Dickinson önéletrajzi könyvében, ami What Would This Button Do? címmel jelent meg tavaly, a következőket írja a koncertről: "A koncert hatalmas és intenzív volt, és valószínűleg a legnagyobb koncert a világon abban a pillanatban, legalábbis nekünk és a közönségnek mindenképpen. Hogy a világ többi része erről nem tudott, cseppet sem számított. Megváltoztatta azt, ahogy az életre, a halálra, vagy az embertársaimra gondolok."

Kevés zenekar tud manapság meghatni, de a Berosszulásnak (akiknek a bemutatkozó anyagát már méltattam korábban a Stenken) ismét sikerült. Nihilista dohos pincepunk villámháború a tudat és a hallás ellen, amit egyelőre bandcampen lehet hallgatni, de kislemez formában a Megvető kiadó is kiadja majd. 

A választások közeledtével kicsit mindenkinek nehezebb, de amennyire fontos a figyelem megtartása és a tájékozódás, legalább annyira fontos néha fellélegezni, és hagyni, hogy valami jó is hasson ránk.

Mi sem alkalmasabb erre, mint ez a mai videó, amin a bátor tűzoltók megmentenek egy kutyát, aki valahogy kikerült egy belvárosi épület párkányára. A hősöket természetesen tapssal jutalmazta a járdán szurkoló közönség. 

A tűzoltók hősiességét és segítőkészségét volt alkalmunk éles helyzetben nekünk is megtapasztalni, amikor közel 4 éve a szerkesztőség ablakából egy kölyökmacskát pillantottunk meg az Árpád-híd budai lehajtójánál. A macskát a kiérkező tűzoltók megmentették, majd egy műtétet és némi lábadozást követően Thüringer Barbara kolléganőnk vette magához. 

Rovatok