Index Vakbarát Hírportál

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Megtalálhatták Cook kapitány Endeavor hajóját Megtalálhatták Cook kapitány Endeavor hajóját

A kiemelés után tudják csak egyértelműen megállapítani a hajó eredetét.

szeptember 20. 22:20

300 utassal a fedélzetén elsüllyedt egy komp Tanzániában 300 utassal a fedélzetén elsüllyedt egy komp Tanzániában

A Viktória-tónál történt baleset áldozatainak száma 42, de akár a 200-at is elérheti.

szeptember 20. 21:48

Karbantartás miatt rövidebb útvonalon járnak a 6-os HÉV-ek két hétvégén

A felújított szakaszokon pótlóbuszok közlekednek majd.

szeptember 20. 20:37

Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek jellegzetes momentuma az egy másodpercnyi feszült kötéltánc, ami elválasztja nyugalmat a csukott ablakon át kihajítós kocsmai tömegverekedéstől. Minden bizonnyal ezt a pillanatot örökíthette meg drMáriás, amikor megfestette a 2018-es Vihar A Biliben-díj nyertesének, a magyar  kulturkampfnak képzőművészetre optimalizált verzióját, önmagához képest szokatlanul realisztikus módon, a Kánoncsinálók – A kortárs képzőművészet zsűrije Max Beckmann műtermében című képén. 

A kortárs képzőművészeti ki kicsodaként is értelmezhető kép névsora eklektikusra sikeredett, amiben kurátorok, galériások, képzőművészek, esztéták és művészettörténészek mellett megfordulnak drMáriás kedvenc tárgyai, a politikusok is. Orbán Viktor és Fekete György fölött például egy képkeretben Kádár János mered bizakodóan a semmibe.

Aki szeretné a napjait a képpel kezdeni és befejezni, a Kieselbach GalériaŐszi Aukcióján licitálhat rá, aminek keretein belül a 2001 és 2003 között Budapesre akkreditált amerikai nagykövet, Nancy Goodman Brinker gyűjteményéből is elárvereznek tíz képet.  

Idén is lesz Electronic Beats Festival Budapesten. A Telekom elektronikus zenére fókuszáló estéi a Várkert Bazár és környékn rendezik szeptember 13 és 15 között. 

A fesztivál idei húzóneve a berlini technotemplomként emlegetett Berghain vezér-rezidense, Ben Klock, aki szettjeiben ügyesen egyensúlyoz a keményebb vonal és a finomabb zenei megoldások között. Az Innervisions lemezkiadót vezető Ame és Dixon zenéjének kiindulási alapja a trance, de szívesen járnak szomszédolni a rokonműfajokhoz. 

Rajtuk kívül többek között fellép tINI, Ben UFO, a Floating Points néven zenélő Sam Shepherd, aki már a 2016-os Electronic Beats Festivalon is fellépett. Magyar részről pedig a következő sorlemezén afrikai ütősökkel kísérletező Zagar fog játszani.

A fesztiválhoz számos kiegészítő program is kapcsolódik, ezekről illetve a fellépők pontos sorrendjérőlitt lehet több infót kapni

(MTI)

Súlyosan megsérült az az amerikai Connecticut államban élő nő, aki egy áramszünet alatt véletlenül dinamitot gyújtott gyertya helyett, ami a kezében felrobbant. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a péntek esti baleset után. A balesetben más nem sérült meg. 

Kérdés, hogy mit keresett a nő lakásában két dinamit, ugyanis a tűzoltók egy másik rudat is találtak, amikor a nő házát átvizsgálták. 

(CBS Baltimore)

Rovatok