Index Vakbarát Hírportál

Patthy Loránd Imre

Hadházy Ákos: Aranyáron újít fel egy nyilvános vécét a soroksári önkormányzat Hadházy Ákos: Aranyáron újít fel egy nyilvános vécét a soroksári önkormányzat

Egy rózsadombi garzonlakás árát költik el az ellenzéki politikus szerint.

tegnap, 14:39

Olyan alacsonyak a bérek, hogy minden második tűzoltó másodállást vállal Olyan alacsonyak a bérek, hogy minden második tűzoltó másodállást vállal

De a rendőröknél és a büntetés-végrehajtásban is rengetegen kényszerülnek rá.

tegnap, 14:09

Fülöp herceg életművéről szóló kiállítás nyílik a windsori kastélyban Fülöp herceg életművéről szóló kiállítás nyílik a windsori kastélyban

A kiállítás szeptember 20-áig tekinthető meg.

tegnap, 12:54

Dán egészségügyi tisztségviselők koronavírus-tesztelésre buzdítják azokat, akik nézőként ott voltak a koppenhágai dán–belga Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen, mert már legalább hármukról bebizonyosodott, hogy megfertőződtek az indiai, avagy delta-variánssal – írja az MTI.

A mérkőzés június 17-én volt. Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter szerdán Twitter-üzenetben tudatta, hogy mintegy négyezer néző ült közel azokhoz, akiknek a tesztje pozitív lett.

Az indiai eddig a legagresszívebben terjedő vírusvariáns, az Egyesült Királyságban az új fertőzéseknek már a 90 százalékát ez okozza.

Dániában április 2-a óta 247 delta-variánsú fertőzést jegyeztek fel.

Július 19-ig az összes korlátozást szeretnék eltörölni az Egyesült Királyságban – erről beszélt George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sky Newsnak. 

A politikus azt is elmondta, ha nem lesz már kötelező a beltéri maszkviselet, valószínűleg ő sem fogja hordani. 

 

Ha egyszer azt mondják, hogy biztonságos nem viselni, szeretnék visszatérni a normális kerékvágásba – mondta, hozzátéve, tudja, hogy sokan mások is így szeretnének tenni, de amíg szükséges a pandémia kontroll alatt tartásához, addig természetesen mindenki máshoz hasonlóan tartja magát a maszkviselési kötelezettséghez. 

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 20 182 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak – közölte az orosz operatív törzs nyomán az MTI.

Ez 14,71 százalékkal több, mint egy nappal korábban, és a legmagasabb adat január 24. óta. Akkor 21 127 új esetet jegyeztek fel.

A járvány kezdete óta Oroszországban 5 388 695 fertőzést mutattak ki.

Rovatok