Index Vakbarát Hírportál

Peszto Eurológus

Von der Leyen találkozott Trócsányival Von der Leyen találkozott Trócsányival

Első hivatalos, de még mindig informális szinten zajló megbeszélését folytatta le az Európai Bizottság új elnöke és a magyar uniós biztosjelölt.

augusztus 8. 12:40

A NATO nem akar fegyverkezési versenyt, de erősíti katonai aktivitását A NATO nem akar fegyverkezési versenyt, de erősíti katonai aktivitását

Az oroszok megszegték, az amerikaiak felmondták az egyezményt, ami segített lezárni a hidegháborút. Nincs már érvényben az INF.

augusztus 2. 15:52

Orbán on von der Leyen: Orbán on von der Leyen: "It was a good decision to keep the ideological guerillas away"

The European Commission's President-elect Ursula von der Leyen met Viktor Orbán in Brussels on Thursday.

augusztus 1. 14:33

Ismét gazdagabbak lettünk egy világrekorddal: a 48 éves belga Jimmy De Frenne 116 órán keresztül ült egy wc-n – írja a vrt.be. Mindez a tengerparti Oostendében történt, ahol Jimmy egy kávéház közepén felállított toalettre ült le.

Mindenki megnyugodhat, a wc csak dekoráció volt, a bajnok felöltözve üldögélt, de a leleményes tulajdonos egy másik wc-t is elhelyezett, hogy aki akar, morális támogatást tudjon nyújtani Jimmynek és vele tartson hosszabb-rövidebb ideig. Az eredeti terv az volt, hogy 150 órás lesz a rekord. Hivatalosan ugyan még nincs ilyen Guinness-csúcs, azonban De Frenne felkutatott egy rokonlelket, aki egyszer már a hecc kedvéért 100 órát trónolt.

A 150 órás tervet nem sikerült teljesíteni, mert Jimmy szó szerint majdnem lefordult a wc-ről az álmosságtól, ezért hamarabb fejezte be a kihívást. Minden órában egyébként öt percet kapott, amíg kinyújtóztathatta a végtagjait – és elmehetett az igazi wc-re. Folyamatos orvosi felügyelet alatt állt, sőt, a közel öt nap alatt 250 eurót is összegyűjtött, amit egy helybéli ifjúsági háznak ajánlott fel. De ez még nem minden: a wc-t, amin üldögélt, árverésre fogják bocsátani.

Jimmy De Frenne nem kezdő a világcsúcsok terén: két éve megpróbálkozott “a leghosszabb ideig medencében való játék” rekordjával, azonban akkor az orvosok azt mondták neki egy idő után, hogy ezt inkább hagyja abba.

 

 Az öt évvel ezelőtti 42 százalékhoz képest nagyon nagyot ugrott a részvétel az EP-választáson Európa-szerte. Ez jó az európai demokráciának, és erősíti a parlament felhatalmazását – mondta az EUrologusnak Balázs Eszter, az Európai Parlament magyar sajtóreferense.

 

Rovatok