Index Vakbarát Hírportál

Peszto Eurológus

Nem hiszem, hogy nekem Magyarországon kellene szavaznom Nem hiszem, hogy nekem Magyarországon kellene szavaznom

Az unióban élő magyarok szokatlan döntés előtt álltak az EP-választás előtt.

2 órája

Nem azon törjük a fejünket, hogy mi nincs, hanem, hogy mit lehet csinálni

Az uniós támogatások áldás és átok is a mezőgazdaságnak. Két termelővel beszélgettünk: egyiküknek bejött a gazdaprogram, másikuk inkább nem kér belőle.

május 24. 19:45

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

Magyar kutatók mutatták meg, ahogy az elektromos autók szabványain és a kocsik légszennyezésén dolgoznak az Európai Bizottság saját laboratóriumában.

május 23. 15:14

A budapesti Európa-napon kérdeztük a résztvevőket és az uniós intézmények magyarországi képviselőit, hogy mit gondolnak a választásról és az Európai Unióról.

 

 

Az unióban élő magyarok szokatlan döntés előtt álltak az EP-választás előtt.

„Több kolléga megkérdezte, hogy miért unión kívüli forrásokhoz nyúltam vissza – mondta végezetül Judith Sargentini. – Elmagyarázom: az unión belül nem készültek olyan jelentések, amelyek az emberi jogokkal kapcsolatos referenciaértékekkel foglalkoznak. Még a Bécsben működő saját ügynökségünk sem készíthet ilyen jelentést.”

„Miért nem Romániáról, Szlovákiáról vagy Máltáról írunk jelentést? Ha megnézik a munkámat, minden tagállamban foglalkoztam emberi jogi ügyekkel. Ha elfogadják a Zöldek indítványát, akkor Románia is napirendre fog kerülni hamarosan.”

Az uniós szerződés második cikke az emberi jogok tiszteletéről szól, minden ember vonatkozásában, tette hozzá Sargentini. „Nem a nepotizmusról szól, mert az nem európai érték.”

Jean-Claude Juncker megtartja holnap az évértékelő beszédét. A Magyarországról szóló  jelentés is ehhez tartozik mert annak értékeléséről szól, hogy milyen állapotban van az uniónk – mondta végül a jelentés összeállítója.

Ezzel véget ért a plenárison a vita.

Rovatok