Index Vakbarát Hírportál

Pintér Luca

pl
A győri polip csápjai balatoni luxusvillákban érnek össze A győri polip csápjai balatoni luxusvillákban érnek össze

Borkai Zsoltot körülvevő üzletemberek, győri közbeszerzési győztesek és az ügyvéd Rákosfalvy Zoltán Balatonfüreden húztak fel két luxus ikerházat. Együtt.

11 órája

Őrizetbe vettek egy osztrák férfit a pincébe zárt holland család ügyében Őrizetbe vettek egy osztrák férfit a pincébe zárt holland család ügyében

Az apára és öt gyermekére még hétfőn talált rá a rendőrség. Kilenc évet töltöttek egy pincében, ahol állítólag a világvégét várták.

október 16. 12:48

Tarlós szerint a jóisten megkímélte ettől a győzelemtől Tarlós szerint a jóisten megkímélte ettől a győzelemtől

Szerinte jól járt azzal, hogy ilyen közgyűlési háttérrel nem ő lesz a főpolgármester.

október 16. 12:15

Ezt onnan tudjuk, hogy a Rádió1 egyik műsorvezetője, Vadon János a hétvégén Tiszafüreden látogatta meg Párdy Bencét, aki néhány hónapja azért mondott fel a munkahelyén, hogy önkéntesként szedjen szemetet a Tisza-tavon.

Balázsék Facebook-oldala szerint a négy fős csapat a hétvégén 47 zsák szemetet – főleg PET palackokat –  takarított el a vízpartról. Ezzel együtt Párdy Bence eddig összesen 

580 zsák szeméttől szabadította meg a tavat.

A 33 éves fiatalemberrel készült interjúnkat itt olvashatja el. 

Tizenkét évvel eltűnése után került vissza gazdájához egy foxterrier, írja a CBS NewsA Dutchess névre hallgató kutya még kölyök volt, amikor 2007-ben megszökött a dél-floridai családtól, miután a szülők gyereke nyitva felejtette a ház bejárati ajtaját. 

Tizenkét évvel később az éhes és elhanyagolt kutyát több száz kilométerrel távolabb, Pittsburgh-ben vette észre egy járókelő. A foxterrier egy menhelyre került, ahol egy állatorvos is megvizsgálta. Amikor ellenőrizték a kutya mikrochipjét, megtudták, hogy az állat gazdája Katheryn Strang és több mint 1600 kilométerre lakik Pittsburgh-től.

Miután a kutya gazdáját felhívták a menhelyről, a nő tizennyolc órát utazott, hogy újra láthassa az állatot.

Azt egyébként nem lehet tudni, hogy az elmúlt tizenkét évben a kutya merre járt, gazdája viszont bízott abban, hogy egyszer előkerül, a mikrochipért ugyanis minden évben fizetett.

Hiába döntött a bíróság múlt csütörtökön, hogy visszavonják Komáromy Gergely, azaz G Ras körözését és törölték a Körözési Nyilvántartó Rendszerből, a rendőrök pénteken a hajnalban a férfi idős szüleinél jelentek meg, ahol a férfit keresték.

A zenész-ligetvédő-aktivistát még tavaly október 18-án a távollétében ítélték 200 óra közmunkára, de mivel a végzést majdnem egy évig nem tudták kézbesíteni neki, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 10-én körözést adott ki ellene. Bár Komáromy állította, semmilyen idézést nem kapott, ezért aztán szeptember 12-én,  csütörtökön maga ment el a bíróságra. Az épületbe már nem jutott be, mert a Markó utcában két rendőr igazoltatta, majd bevitte a kapitányságra. 

A tárgyalást viszont még aznap megtartották, ahol

megszüntették Komáromy körözését és odaadták neki a 200 óra közmunkáról szóló végzést. Ő azonban a tárgyalás megtartását kérte, így a végzés nem lett jogerős.

Pénteken hajnalban aztán a rendőrök a körözés alapján Komáromy idős szüleinél keresték a férfit. Egy olyan körözés alapján, amit a bíróság szerint a tárgyalás után azonnal töröltek. A Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta, hogy 

A tárgyalást követően a bíróság azonnal intézkedett, hogy a terhelt adatai a HERMON Körözési Nyilvántartó Rendszerből haladéktalanul törlésre kerüljenek.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy akkor mégis miért mentek ki a férfi szüleihez, a BRFK csak annyit írt, hogy  „miután megállapították, hogy a férfi körözés hatálya alatt már nem áll, távoztak a helyszínről”.

 

Rovatok