Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Nem kellene problémának lennie, hogy egy áruház ezt megtegye Nem kellene problémának lennie, hogy egy áruház ezt megtegye

Minden hónap első hétfőjén két órára elhalkul a zene és csökkentik a fényeket a Decathlon üzleteiben, hogy így biztosítsanak jobb környezetet az autistáknak. Ez az úgynevezett csendes nyitva tartás.

tegnap, 05:16

Zacher Gábor visszamenne a Honvédkórházba Zacher Gábor visszamenne a Honvédkórházba

Beadta a kérelmét, részállásban dolgozna a sürgősségi osztályon, főnök már nem akar lenni.

december 8. 09:52

Pictures of a world in despair revealed after decades Pictures of a world in despair revealed after decades

Photojournalist György Stalter documented the ill-fated but still joyful people of Cuba, war-torn Vietnam, Cambodia, and China in the 80s and 90s.

december 7. 12:43

Szombaton meg is jött a Jézuska a Nemzetközi Űrállomásra: a Dragon teherűrhajó érkezett meg hozzájuk mindenféle karácsonyi kajával, dekorációval meg űrkutatáshoz szükséges felszereléssel.

Az űrállomás (ISS) német parancsnoka, Alexander Gerst fogta be robotkarral a SpaceX amerikai űrkutatási vállalat által tervezett űrkapszulát, ami kommunikációs problémák miatt másfél órás késéssel, csak harmadik próbálkozásra tudott elég közel kerülni hozzájuk. Az űrhajósok a több mint kéttonnányi felszerelés mellé még egereket és férgeket kapott tudományos kísérletetekhez.

Idén egyébként három űrhajós fog az űrállomáson karácsonyozni, hárman még december 20-án visszatérnek a Földre.

(MTI)

Olvasónk, András csak a Nyugatiból akart Ürömre utazni vasárnap. Vett is hajnalban egy egyirányú jegyet, ami az új rendszer szerint – mivel száz kilométer alatti utazásról van itt szó – csak négy órán át érvényes.

"Azt persze nem mondta a MÁV, hogy a múltban. A kaller majdnem joggal hihette, hogy elkapott egy bliccelőt. Én mutattam meg neki, hogy van rajta ilyen izé, vásárlás időpontja. Erre ő már elismerően csettintett, és kérte, ugyan készítene róla pár fotót. Vonatjegy a múltba" – írta nekünk.

Itt a karácsonyi időszak, ami azt jelenti, hogy a rendőrség újra megörvendeztetett minket egy parádés bűnmegelőzési kisvideóval.

A "Kis figyelmetlenség, nagy bosszúság" munkacímre hallgató rövidfilm azt hivatott bemutatni, miket ne csináljon az ünnepi bevásárlások alatt. Például ne lengesse maga mellett a fonott kosarát, tetején a teli erszényével, miközben a kirakatokat nézi, ugyanis egy óvatlan pillanatban bizony gyorsan eltulajdoníthatják azt. De ne is lógassa ki az oldaltáskájából, mert magára jönnek ketten, aztán lesz nemulass. 

 

 A lényeg nyilván az, hogy mindig figyeljen a holmijára és a pénzére.

Rovatok