Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Járványügyi vizsgálat indult, amiért többen rosszul lettek a Fishing on Orfűn Járványügyi vizsgálat indult, amiért többen rosszul lettek a Fishing on Orfűn

Közel százan ihattak szennyezett vízből a fesztiválon.

június 22. 14:39

Orbán találkozott a Néppárt bölcseivel, csak sehol nem beszélt róla Orbán találkozott a Néppárt bölcseivel, csak sehol nem beszélt róla

Brüsszelben zajlott a találka.

június 22. 13:29

A kormány eltörölné a rugalmas iskolakezdést A kormány eltörölné a rugalmas iskolakezdést

Minden 6. évét betöltött gyereknek kötelező lenne iskolába mennie.

június 22. 12:50

Egészen szürreális baleset történt péntek este Berlinben. 

A turisták éppen elvoltak maguknak a jól bevett városnéző-hajókázunk-a-folyón programjukkal, amikor a terv szerint elhaladtak volna a város Jannowitz nevű hídja alatt. Szép napjukat és száraz kilátásukat viszont keresztülhúzta valami:

Vizelet.

Egy férfi ugyanis épp ezt az időpontot választotta arra, hogy levizeljen a hídról a folyóba, csakhogy a dolog inkább a turistákra ment.

Akik viszont annyira megilletődtek a váratlan húgytól, hogy ijedtükben néhányan felpattantak a helyükről. A Jannowitz azonban eléggé alacsony híd, így páran a fejüket ütötték az átjáróba. A mentők végül négy embert vittek kórházba fejsérüléssel. (BBC)

Annak idején bingózni jártak az angol Kettering település hatalmas épületébe a játék szerelmesei, aztán a hely ez év januárjában bezárta kapuit. 

Nem kongott azonban sokáig üresen, bár valószínűleg nem pont úgy indult meg benne újra az élet, mint ahogy azt a városvezetőség szerette volna.

A csarnok majdnem minden egyes négyzetcentijén marihuána-termesztés zajlott.

De annyira, hogy a teremben nagyjából semmilyen mozgástér nem maradt, annyira fullon volt fűvel. 

Ezzel a termesztők pedig közel évi egymilliárd forintnak megfelelő fontot kerestek össze.

A rendőrségnek akkor tűnt fel, hogy valami nem stimmelhet a helyen, amikor fűszagot kezdtek el érezni az épület környékén. Rendőrkutyákkal bemasíroztak a terembe, ahol aztán feltehetőleg nem kis meglepetésükre konstatálták, hogy a berendezés az nagyjából kétezer ültetvényt takar. Bár a füvet lefoglalták, letartóztatás egyelőre nem történt az ügyben. (The Sun)

Egy Galwayből Dublinba tartó vonat mosdójában szülte meg gyerekét egy ír nő még kedden. Útközben az egyik vonaton dolgozó nő lett figyelmes a vonat mosdójából kiszűrődő sikoltozásokra, amikor pedig benyitott, a bent tartózkodó terhes fiatal nő azt mondta neki, épp megindult a szülése. Az utasok között épp volt egy orvos és két nővér, akik végül

a vonaton segítettek világra hozni a gyereket.

Miután a vonat megérkezett Dublinba, a nőt és a babát is kórházba szállították.

Az ír vasúttársaság ezért aztán felajánlotta a különleges körülmények között született babának, hogy

egészen huszonöt éves koráig ingyen vonatozhat velük.

(BBC)

Rovatok