Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Rétvári Bence: Magunkra vagyunk utalva Rétvári Bence: Magunkra vagyunk utalva

Az államtitkár az '56-ra emlékező fáklyás felvonulás végén beszélt a Bem téren arról, hogy az ország nem kap segítséget szabadság törekvéseihez.

tegnap, 17:56

Boross Péter: Ártó szellemek keringenek a magyar kultúra körül Boross Péter: Ártó szellemek keringenek a magyar kultúra körül

A volt miniszterelnök a forradalomra emlékező beszédébe egy kis ködös aktuálpolitika is befért. Palkovics László a hős diákokról beszélt a fáklyás felvonuláson.

tegnap, 14:25

Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A régi szerencsi fideszes polgármester parlamenti képviselő lett, de a városvezetést nem tudta elengedni. Utódja nem akart báb lenni, belharc kezdődött, amiben Kósa Lajos és Orbán Viktor is feltűnt. Az eredmény: a Fidesz egy helyet sem szerzett a városvezetésben.

október 21. 17:50

Karácsony beszédét nagy taps fogadta. Ezután a Quimby zenél a színpadon. Az esemény átváltott piknikhangulatba, mindenki nevetgél és csoportokban beszélget.

Hajós András is felszólalt. Saját történetekkel kezdte arról, hogy mikor és hogyan lázadt fel az általános iskolai tanára, majd az anyja ellen.

Mennyire jó, hogy 1956-ban lőni kellett a szabadságért, tíz napja elég volt szavazni.

Azt is mondta, ő már két éve megmondta, hogy Karácsony Gergely lesz a főpolgármester. 

Most következik pár év, amikor lehet valamit csinálni. Ebben az épületben vannak ügyosztályok, van egy kis parlament, amiben az emberek azon fognak dolgozni, hogy nekünk jobb legyen. Budapest nem selyemzsinórt, nem létra az ország következő miniszterelnökének.

Majd végezetül arra kérte az embereket, hogy járjanak biciklivel és használjanak lámpát, ha már bicikliznek.

Tiszteletét fejezte ki, amit taps fogadott. Majd felolvasott egy részletet Göncz Bibóról szóló írásából, amiben barátságukról ír: arról, hogy sorstársak voltak a börtönre ítélésük miatt.

Rovatok