Index Vakbarát Hírportál

Sajó Dávid

újságíró Politika

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Született gyilkosok, vagy csak szimplán tinédzserek Született gyilkosok, vagy csak szimplán tinédzserek

Az End of the Fucking World apró képregényként kezdte, hogy aztán idén januárban ismét mindenki a Netflixről beszéljen.

tegnap, 00:02

Miért kínozta 13 gyerekét a mélyen vallásos amerikai? Miért kínozta 13 gyerekét a mélyen vallásos amerikai?

A családi házat átalakították magániskolává, hogy a gyerekek ne tudjanak sehová se menni. A rokonok, szomszédok sejtették, hogy valami nincs rendben.

január 17. 18:44

Mi történik Andy Vajna kedvencével Amerikában? Mi történik Andy Vajna kedvencével Amerikában?

Vagy nagyon imádják Amerikában, vagy valami nem stimmel: ha nem lenne kétezer lelkes amerikai, akkor a Pappa Pia ott lenne a száz legrosszabb film között az IMDb-n. Az más kérdés, hogy hogyan került ennyi lelkendező pozitív értékelés egy olyan filmre, amit ott be sem mutattak.

január 16. 16:15

Oké, már lassan egy éve megírták, hogy a kortárs amerikai hiphop új kedvenc inspirációja az ezredfordulós poppunk, de eszembe sem jutott volna, hogy ez a trend ilyen hamar eljut Magyarországra.

Az már más kérdés, hogy Figura KurtCODEINE című száma mért ez a nevet kapta és miért a Nirvana frontembere szerepel a borítón, ha a dalban végig hallható gitárminta a Blink-182 Adam's Song című dalából van.

Na, igazából nem is érdekel, mert tök jó ez a szám, és ennek köszönhetően szerzett nekünk őszintén kellemes perceket a Gierotty Gang (ahová sejtésünk szerint Figura tartozhat) videója, amiben fiatal magyar rapperek tolják az amerikás stílust, miközben valamiért egy tyúkot dobálnak egymás között.

Ráadásul a rejtély tovább folytatódik, mert miközben ezt a posztot írom, Stubnya Bence kollégám, munkatársam, tyúkokért kölcsönösen rajongó barátom jelezte, hogy rohadtul le lehetünk maradva, mert a csirkefétis úgy néz ki, tényleg egy létező jelenség. Egy EGS nevű rapper konkrétan írt egy komplett dalt a csirkeetetésről:

Éljen a magyar internet, éljen az újsulis magyar hiphop!

Őszintén szólva, semmi kedvem végignézni egy 13 perces videót, de az Azonnali azt írja, hogy a Karácsony Gergellyel, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok közös miniszterelnök-jelöltjével készült anyagukban elhangzik az alábbi mondat:

Ahhoz, hogy valaki az én személyes népszerűségemen keresztül próbál bemászni a parlamentbe – legyen ez akár a saját pártom, akár az Együtt –, ahhoz én nem tartom a hátamat.

Ezzel a mondattal kapcsolatban az alábbi reakciókkal találkoztam az Index szerkesztőségében:

  1. Hahaha
  2. Mi van?
  3. Dehát nem azért vannak népszerű politikusok egy pártban, hogy húzzák felfele az egész párt eredményét, hogy minél több képviselő jusson be?

Csak a miheztartás végett, a tavaly decemberi Publicus-mérés szerint az Együttel szemben a Párbeszéd még csak külön oszlopot sem kapott a kimutatásban, hanem elrejtették az "egyéb pártok" kategóriába, a Liberálisok mellé. Ezeknek összesen 1% a támogatottságuk az összes megkérdezett közül.

Ugyanebben a felmérésben Karácsony az ötödik legismertebb politikus Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Kunhalmi Ágnes után. Viszont népszerűségben tényleg megelőzött decemberben mindenkit, szóval a kedves olvasó vonja le magának a tanulságot.

Fogalmunk sincs, hogy ez a videó pontosan hol és milyen meccsen készült, de innen is szeretnénk gratulálni annak a srácnak, akinek sikerült nemcsak a hetest belőni egy futsalmeccsen, de lövő lábáról lecsúszó cipőjével még egy zseniális hárompontost is szerzett.

Rovatok