Index Vakbarát Hírportál

Somkuti Bálint

Mélyponton az albérletárak Budapesten Mélyponton az albérletárak Budapesten

A koronavírus-járvány miatt az Airbnb gyakorlatilag megszűnt.

tegnap, 15:03

Ampullák készülnek Lukácsházán a Pfizer-vakcinához Ampullák készülnek Lukácsházán a Pfizer-vakcinához

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter ismertette a Schott Hungary fejlesztését.

tegnap, 13:58

Megvan az új szlovák főügyész, folytatódhat a korrupciós botrányok felgöngyölítése Megvan az új szlovák főügyész, folytatódhat a korrupciós botrányok felgöngyölítése

Maroš Žilinka kapta meg a képviselők többségének támogatását.

tegnap, 11:49

A szexet nem, de az alkoholfogyasztást az összes űrkutatásban érdekelt ország mindegyik szabályzata tiltja, mégis rendszeresen kerül alkohol a világűrbe. A jelenség annyira általános, hogy még egy könyv is született róla.

A könyvben megszólaltatott űrhajós szerint 

Kivágott könyvekben, dzsúz feliratú, előre kiürített műanyag italtartókban kerül fel a pia. Sőt volt olyan is, aki kifejezetten azért fogyókúrázott, hogy az űrruhájába rejtett üveggel együtt se legyen az engedélyezett maximális súlynál nehezebb.

Külön érdekessége a történetnek, hogy a vodkájukra büszke oroszok még afelett is szemet hunynak, hogy űrhajósaik brandyt visznek magukkal, aminek az lehet az oka, hogy alacsony gravitációnál tompul az űrhajósok ízlelése.

És az indok? Még a különlegesen felkészített űrhajósok is szeretnek lazítani egy-egy nehezebb nap után.

A nemrég meghalt David Prowse volt a nagybetűs Darth Vader, még ha végül sem a hangját, sem az arcát végül nem adhatta ő a Sith Sötét Nagyura ikonikus karakterének. 

A régóta keringő hírekkel szemben a brit színészek által játszott birodalmi tisztek közül nem lógott ki Prowse akcentusa, mint azt a Youtube-on látható több eredeti hanggal felvett jelenet is bizonyítja. A gond sokkal inkább a hang magasságával volt, ugyanis Prowse hangja kifejezetten magas a termetéhez képest. James Earl Jones így beszélt erről:

Lucas egy sötétebb hangot képzelt el Vadernek. Nem etnikai szempontból, hanem hangzás, basszus szempontjából. 

A másik szempont már szubjektívabb, de egymás után nézve a jeleneteket egyértelműen látható. Prowse úgy tudta kihasználni közel két méteres magasságához párosuló brutális fizikumát, hogy minden mozdulata fenyegetőnek, és erőtől sugárzónak tűnjön.

Hiába gyúrta ki magát rendesen Hayden Christensen a Sithek bosszújára, Darth Vaderként sem 183 centiméteres magassága, sem a fizikuma nem volt meggyőző. Ez utóbbi igaz a Zsivány Egyes végén Darth Vaderként feltűnő színészre is.

Készül a 2018-ban bemutatott Karácsonyi krónikák második része. Kurt Russell színészveterán újra a Télapó piros köntösébe bújik, de lehet, hogy egyúttal utoljára ölt filmbéli jelmezt magára – írta meg hu.ign.com.

 

A film rendezője, Chris Columbus úgy tudja, hogy a színészlegenda közel 60 év után a nyugdíjat fontolgatja. 

Rovatok