Index Vakbarát Hírportál

Stöckert Gábor

Stöki

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Egyszer csak azt vesszük észre, hogy itt az armageddon Egyszer csak azt vesszük észre, hogy itt az armageddon

Kiss László csillagásszal beszélgetve az augusztusi meteorzáporok ártalmatlan porszemeitől gyorsan eljutottunk a földi életet elsöprő kozmikus karambolokig.

augusztus 11. 14:10

2019 legszebb videojátékos grafikáit díjazták az E3-on 2019 legszebb videojátékos grafikáit díjazták az E3-on

A God of War mellett kisebb független játékok és VR-csodák is helyet kaptak az Into the Pixel kiállításon.

június 14. 05:20

Csodájára jár a világ a magyar pixelkockának Csodájára jár a világ a magyar pixelkockának

32×32 led minden oldalon, a közepében apró számítógép és giroszkóp - ez a Pixxl Cube, ami az E3 egyik legsikeresebb független projektje lett idén.

június 13. 11:02

Alyson Hannigan amerikai színésznő posztolta a lenti képet Twitterre:

A fotó azon a beszélgetésen készült, amire az Entertainment Tonight csatorna összetrombitálta az első Amerikai Pite szereplőit. A film 20 éve debütált a mozikban (ugye, Hannigan volt benne Michelle, a zenetáboros lány), ez indokolja az érettségi találkozóval felérő összeborulást. Az eltelt két évtized amúgy nem látszik meg a színészeken, talán csak a Finchet játszó Eddie Kaye Thomas változott markánsabban. A kapcsolódó videóban őt is láthatjuk, ahogy elmeséli, hogy a rajongók "Stifler mamájának" szólították az utcán, de az is vicces, amikor a műsorvezető a színészeket szembesíti 20 évvel ezelőtti nyilatkozataikkal. De vajon hogy emlékszik vissza a pite?

Khurram Nawaz Gandapur pakisztáni politikus nevét valószínűleg nem sok videojátékos ismeri, most mégis találkozhatnak vele mindenféle gémerportálokon. Gandapur ugyanis egy olyan jelenetet gondolt valódinak, amit a Grand Theft Auto V nevű videojátékban rendeztek meg. A jelenetben egy A380-as utasszállító landol egy futópályán, amin keresztbe beáll egy olajszállító kamion, és a gép egy átstartolással menti a helyzetet, centikkel húzva el a kamion fölött:

A politikust nem zavarták felmerülő kérdések (ugyan mit keresne egy olajszállító egy futópályán?) és az sem, hogy a látvány valószerűtlenül steril (a GTA V-nek nagyon jó a grafikája, de azért nem 100 százalékig valósághű). Twitterre kiírta pénteken, hogy: "Hajszállal menekült meg a repülő, ebből nagy katasztrófa lehetett volna. A pilóta lélekjelenléte csodával határos módon megmentette a helyzetet." Persze azóta törölte a bejegyzést, de ez a fránya internet nem felejt.

(TheNextWeb)

Dirk Koy svájci művész gondolt egyet, felröptetett egy kamerás drónt egy bázeli körforgalom közepére, és az egy helyben forgó drón objektívjét lefelé irányította. Így született az Attraction (~ Vonzás) című rövid videó, amiben az autók úgy gyűlnek oda a körförgalom közepéhez, mint a molylepkék a fényre, hogy aztán mind szétszéledjenek.

ATTRACTION from Dirk Koy on Vimeo.

Hipnotikus látvány, és nekem rögtön beugrott róla egy lemezjátszó felülnézetből, arról meg a lent látható régi klip Lauryn Hilltől. És mivel Koy videója néma bátran ajánlom hozzá Hill zenéjét.

Rovatok