Index Vakbarát Hírportál

Stubnya Bence

Rasszista utas miatt áll a bál a Ryanair körül Rasszista utas miatt áll a bál a Ryanair körül

Videófelvételen hallatszik, ahogy "rusnya fekete rohadéknak" nevez egy idős nőt, a személyzet azt állítja, nem hallottak semmit.

tegnap, 22:38

Végre kibújik a nap a felhők mögül Végre kibújik a nap a felhők mögül

Hétfőn akár 18 fok is lehet, elvétve lesz eső, de sütni fog a nap, és kedden se lesz rossz idő.

tegnap, 17:31

Bíróság elé áll az afgán menedékkérő kitoloncolását megakadályozó svéd nő Bíróság elé áll az afgán menedékkérő kitoloncolását megakadályozó svéd nő

Pénzbírságra és börtönbüntetésre számíthat.

tegnap, 16:40

A Severe Weather Europe tette közzé a felvételt, amit múlt kedden készítettek a kanadai Quebecben. 

A jelenség akkor fordul elő, ha komolyabb esőzések miatt kiázik a föld, és így a szél kis mértékben képes kirántani a fákat a helyükről. Szélsőséges esetben egyébként ki is ránthatja a gyengébb gyökérzettel rendelkező fákat a földből a szél, mondta egy kanadai arborista a lapnak.

A dél-karolinai Clemsonban történt az eset, az egyetemi buliban sokan ugráltak és táncoltak, amikor hirtelen beszakadt a padló, és tömegek estek le a pincébe. A felvételen az is látszik, ahogy a peremen lévők próbálnak visszamászni.

 

Összesen 30 embert kellett kórházba szállítani törésekkel és zúzódásokkal, de senkinek nem esett komolyabb bántódása, ami a hatóságok szerint óriási szerencse. A bulinak helyt adó közösségi házat 2004-ben építették, tehát nem is kifejezetten öreg épületről van szó.

Eddig csak a Mexikói-öbölben sikerült lefilmezni az "Enypniastes eximia" névre hallgató tengeriuborka-fajt, most viszont a Déli-óceánban is levideózták ezt a csodálatos élőlényt, ami azon kívül, hogy gyönyörű színű, világít is. A tengeri csirkeszörny nevet az Oceaneering International nevű cég kollégái aggatták a fajra, amikor 2500 méter mélyen lefilmezték a távirányítható tengeralattjárójukkal.

 

A tengeriuborkák mérete 11-25 centi között van, a kisebbek rózsaszínűbbek, és minél nagyobb egy példány, annál sötétebb a színe.

Rovatok