Index Vakbarát Hírportál

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Debrecen, Győr és Kecskemét ingatlanárai a külső pesti kerületekével vetekszenek

Az autóipari fejlesztések húzzák fel az árakat.

7 órája

EU-s élmezőnyben a magyar növekedés EU-s élmezőnyben a magyar növekedés

Az eddig publikált 21 adatból csak az 5 százalékos lengyel növekedés nagyobb, mint a magyar.

8 órája

Dobrev Klára: Az Altus MNB-s bírsága az orbáni politika része

Így kommentálta Gyurcsány cégének bírságát.

9 órája

Egs csirkeetetésről szóló első számát nagyon szerettük a szerkesztőségben, és kíváncsiak is voltunk a remekmű alkotójára, akit Kiskunlacháza és Ráckeve között találtunk meg. Kiderült róla, hogy egy vidéki tinédzser, aki imád gördeszkázni, illetve olyan zenéket hallgatni, amiket mások nem ismernek, viszont távol áll tőle, hogy bárkinek is ártson, vagy bárkit megbántson: a vele készült videóinterjúnkat ide kattintva lehet megnézni. 

És bár pár remekbeszabott Baba Aziz feat formájában lehetett azért új dolgokat hallgatni a fiatal rappertől, a  Pipi című szám novemberi megjelenés óta nem volt újabb Egs-klip. Egészen tegnapig, ugyanis végre kijött a Takaró című szám vizuállal együtt, és hát igazából nehéz eldönteni, hogy a zene vagy a képi világ lett erősebb, a helyzetet talán egy kommentelő ragadta meg a legvelősebben, aki csak annyit írt a videó alá:

Ettől a zenétől még a Titanic is visszasüllyed.

Az áruházlánc történetében is egyedülálló koncepciót követ az IKEA új bécsi áruháza, ami várhatóan 2021-re készül el: a külváros helyett a belvárosban, a Westbahnhofnál kap helyet és teljesen autómentes lesz, ami nem is akkor probléma, ugyanis a piackutatások szerint a belvárosban lakók kétharmadának már egyáltalán nincs autója. A Mariahilfer Straßéra tervezett új bútorbolt viszont megközelíthető lesz tömegközlekedési eszközökkel, gyalog és biciklivel.

Az új áruháznak ezért parkolója nem lesz, de 24 órán belül mindent házhoz szállítanak majd: a megrendelt termékek egy logisztikai centrumból kerülnek majd a vásárlókhoz, amelynek hamarosan elkezdik az építését a 21. kerületben.

De nemcsak ebben lesz rendhagyó az új bécsi IKEA-áruház, hanem a kinézete is eltér majd a szokásostól. A többszintes épület homlokzatán zárt és nyitott elemek váltakoznak majd, amelyek tele lesznek növényekkel, a fényt beengedő felületekkel, világos kirakatszakaszokkal és fákkal. Az építési munkák várhatóan 2019 őszén kezdődnek.

A végleges receptet a lakberendezési vállalat a beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozta ki, amit majd kétéves kóstolás és tesztelés előzött meg, derül ki az áruházlánc közleményéből. Az összetevők között megtalálható a kelkáposzta, a vörös lencse, a sárgarépa és a gyömbér is. Az új hot dog szén-dioxid-kibocsátása hetede elődjének, amiből a tavalyi évben a magyar áruházakban több mint 2 millió fogyott.

Az IKEA-ban kapható hot dog hosszú múltra tekint vissza: a 80-as években a cég alapítója, Ingvar Kamprad 5 svéd koronában határozta meg az IKEA hot dog árát, ami az akkori svéd versenytársak árainak a fele volt. Napjainkban, az évi 100 millió eladott hot dog révén az IKEA az egyik legnagyobb hot dog értékesítő a világon. A vegetáriánus hot dog Európában augusztustól kapható az IKEA áruházakban, az Egyesült Államokban szeptembertől, míg a többi IKEA áruházban 2019-től lesz választékban.

Nemrég a McDonald's is bevezette a „vegetariánus" burgereket a magyarországi éttermeiben, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy kiveszik a szendvicsekből a húst. Arról, hogy ez működik-e vagy sem, ebben a cikkben írtunk.

Rovatok