Index Vakbarát Hírportál

Lengyel-Szabó Péter

Jobban gyűlölnek minket, mint amennyire Budapestet kellene szeretniük Jobban gyűlölnek minket, mint amennyire Budapestet kellene szeretniük

Deutsch Tamás a 15. kerületben, egy Fideszes lakossági fórumon beszélt péntek este a közelgő főpolgármester-választásról.

tegnap, 21:34

Chennai, the city that ran out of water Chennai, the city that ran out of water

Chennai in India is the first metropolitan city on Earth where water depleted and residents felt the effects of climate change on their own skin.

szeptember 19. 13:26

Így néz ki a klímakatasztrófa testközelből Így néz ki a klímakatasztrófa testközelből

Elmentünk Indiába, ahol egy 10 milliós városban konkrétan elfogyott a víz. Mit lehet ilyenkor csinálni? Van erre megoldás?

szeptember 16. 07:49

A XI. kerületben, szombat délelőtt kedvezményes krumplivásárt tartottak: a plakátokon nem volt kimondva, hogy ezt a Fidesz tartja, de mind a felhíváson, mind pedig a helyszínen a fideszes Hoffmann Tamás arcképét tették ki. A szombati napon a XI. kerület rengeteg pontján a kerületi lakosok 10 kilogramm krumplit vehettek 300 forintért.

A Budai Parkszínpad melletti helyszínen hatalmas volt a sor, közel fél órát is sorba kellett állni, hogy valaki hozzájusson a krumplihoz. Viszont a lakcímkártya ellenőrzésén kívül más adatgyűjtés nem történt, senkinek sem kellett aláírnia semmit a Fidesznek: elég volt befizetni a 300 forintot, és el is lehetett vinni a zsák krumplit.

Na meg egy rakott krumpli receptet is az újbudai polgármester ajánlásával.

A Redditen, a Facebook világából kieső legnépszerűbb közösségi felületén újra egy kisállatos posztot kaptak fel: ez pedig arról szól, hogy melyek az az országok, ahol 25 évnél idősebb kutyák is éltek. Ebből összesen hat van, Magyarországon kívül még Japán a hatodik.

De honnan sorrend? A Wikipédia szerint a Guinness Rekordok Könyve az itteni listán szereplő kutyák korát hitelesítette. A legidősebb kutyája 29 évet élt, a sárrétudvari keverék Buksi pedig 27 évet: ő sorrendben a 7. legidősebb kutya volt a világon, de ezzel az országok szerinti lebontásban (mivel a legidősebb kutyák közül három is Nagy-Britanniában élt) Magyarország az 5.

Ha ennél is hosszabb időre szeretne tervezni, meg eleve izgalmasabb személyiségű állatot is szerezne, akkor javasoljuk a macskákat, ők jóval tovább élnek.

Pár napja mutatta be Karácsony Gergely főpolgármester csapata "A változás dalát", de az élőben való bemutatója nem volt annyira átütő (ebben a videóban 47:20-tól bele is lehet nézni az élő produkcióba), meg hát azóta sem dúdolják az utcán az emberek a dalt, egyelőre nem játssza a Petőfi, és nem választják szalagavatótáncnak a most évet kezdő 12.-esek. Pedig a számhoz még klip is készült.

De rájöttünk, hogyan lehet sokkal fülbemászóbbá tenni az egésze: például úgy, ha kicseréljük a zenéjét Darude Sandstormjára.

Karácsony Sandstorm

Egyébként nem csak az összes drop és váltás passzol a számhoz, hanem még a két klip filmnyelvében is meglepő párhuzamokat vonhatunk: habár a Sandstorm egy melegebb és szaturált világban helyezi el főszereplőjét, mint ahogy a Változás dala, teszi, de a várost részletesen bemutató történet, a meglepő tempóbeli ugrások és az erősen kontrasztos képek a néző számára egyértelmű kapcsolatot fedezhetnek fel Karácsony kampánya és a finn instrumentális trance között.

(A legnépszerűbb finn trance-szám ráadásul most októberben lesz 20 éves, és aki többre kíváncsi, az mindent megtudhat a Sandstormról ebből a Vice-videóból.)

Rovatok