Index Vakbarát Hírportál

Szalai Bálint

- szalai -
Budapesten majdnem kétszer annyi az átlagkereset, mint Szabolcsban Budapesten majdnem kétszer annyi az átlagkereset, mint Szabolcsban

Nézze meg, hogy eléri-e a megyei átlagbért.

május 28. 17:50

Csak Seattle környékéről 10 ezer embert rúg ki a Boeing Csak Seattle környékéről 10 ezer embert rúg ki a Boeing

Összesen 16 ezer embert tesznek utcára, de újraindult a hírhedt 737 Max gyártása.

május 28. 12:31

KSH: 275 ezer forint felett a havi átlagkereset KSH: 275 ezer forint felett a havi átlagkereset

Ez a nettó, a bruttó átlagkereset márciusban 400 ezer forint felett volt.

május 28. 11:47

Átlagosan kilenc hónapra teszik a német cégek a járvány miatt problémákból való teljes kilábalást, áll müncheni egyetem működő ifo felmérésében. Ezt nekünk is érdemes folyton figyelnünk, mert a magyar gazdaság lazán megfogalmazva úgy viszonyul a némethez, mintha egy gumicsónakot kötöttünk volna egy anyahajóhoz.

A békemenet olyan volt nekem, mint a Szomszédok, a gyümigép a kocsmákban vagy az iskolai menza: néha örültem, hogy van, máskor haragudtam rá, de amikor már nincs, akkor biztos vagyok benne, hogy valamit elvettek tőlünk.

Arra tippelnék, hogy a budapestiek többsége inkább sajnálná, ha soha többé nem lenne, mert abban még az ellenzői is egyetérthetnek, hogy rendre olyan szereplőket kínált, akik nem produkálják magukat minden hétvégén a városban.

Most pedig úgy tűnik, hogy nem lesz, pedig lehet, hogy lett volna. A legnagyobb magyar GONGO, a CÖF  bejelentette, hogy most a járvány miatt nincs lehetőség békemenetre, ezért

virtuális békemenetet

kérnek "a szellemi honvédelem" közlegényeitől. Ez azt jelenti most, hogy hallgassák meg a főváros egyik online lakossági fórumát.

Itt egyébként főleg arról lesz szó, hogy a Városligetben ne is kezdjék el építeni már azokat a nagy épületeket, amiket eddig nem kezdtek el, mert a Fővárosi Közgyűlés szerint nem oda valók. A CÖF szerint viszont "a nemzeti gyarapodást reményét" venné el ezzel Budapest a magyar emberektől.   

Külön érdekes még, hogy a CÖF leírta azt is hogy "minél szélesebb körben legyünk tájékozottak", bár némileg kiragadom kontextusból, nem általában értették. De ez általánosan nagyon jó tanács, járjon utána alaposan annak, amiben értelmes döntést akar hozni. Szóval hallgassa meg ezt a fórumot is bátran, ha szívén viseli a Városliget sorsát.

Mindenki ezt találgatja, pedig annyira gyengék az adatok, hogy ebben egyelőre csak ötleteink lehetnek. A modelljeink nem igazán alkalmasak a pontos előrejelzésekre. Ezért is kéne titkolózás helyett lényegesen nagyobb nyilvánosságot adni annak, hogy mikre alapozza a döntéseit a kormány.

 

Rovatok