Index Vakbarát Hírportál

Szalai Bálint

- szalai -
Az Emmi államtitkárának véleménye nem is volt a véleménye

Nehezen komolyan vehető mondásokkal állt elő a minisztérium.

november 11. 17:45

Lemondott Evo Morales bolíviai elnök Lemondott Evo Morales bolíviai elnök

Hetek óta véres tüntetéseken követelték a lemondását, már a fegyveres erőkben se bízhatott.

november 10. 22:11

A hadsereg vezetője is lemondatná már Moralest A hadsereg vezetője is lemondatná már Moralest

A bolíviai elnök körül vészesen fogy a levegő.

november 10. 21:29

Október közepén balesetezett a Fernelius család, miközben autóval mentek Clearfield mellett, Utah-ban. Senki nem sérült meg súlyosan, szerencsére. 

Amíg viszont a család többi tagját ellátta a kiérkező segítség, Hadley tűzoltóparancsnok és Lloyd kapitány arra lettek figyelmesek, hogy a hátsó ülésen ülő kétéves kislány, Braelyn hiába sértetlen, nagyon megijedt és sírdogált. Erre odamentek hozzá, és mikor meglátták, hogy egy körömlakkot szorongat, gyorsan megkérték, hogy fesse ki a körmüket. 

 

A kislány erre hamar elfelejtette, hogy mi miatt sírt, megnyugodott, és kipingálta a férfiak körmét. 

 

Noha elképzelhetetlenül pocsék munkát végzett, a tűzoltók mégsem vonták felelősségre, hogy  „ez neked manikűr?" vagy  „Braelyn, mi ez az okádék?". Mert igazából valószínűleg nem is az ingyen szolgáltatásra ácsingóztak, hanem a kislányt akarták megnyugtatni. Ebben viszont sikeresek voltak, amiért a Fernelius család és a helyi közösség azóta is hálás nekik.   

Számos olvasónk jelezte, hogy kedden kaptak egy kéretlen sms-t egy ismeretlen számról, ami szerint megváltozik a Takarék Netbankos jelszavuk. És az új jelszó is benne volt az sms-ben, ami talán nem a lehető legbiztonságosabb megoldás 2019-ben. 

Ennek lehet a következménye, hogy olyan olvasóink is megtudták, hogy mi az új jelszavuk, akik soha semmilyen kapcsolatban nem voltak a szervezettel vagy jogelődjeivel és pillanatnyilag nem is terveznek ilyesmit. Ha véletlenül ön is kapott váratlan jelszót a semmiből, akkor se próbáljon visszaélni vele, van épp elég baja a cégnek. 

Frissítés: Reagálni akart erre Takarékbank, szerintük a bankszektorban bevett gyakorlat jelszót küldeni sms-ben.  Amiben igazuk is van, de ezt jellemzően az ügyfél kéri, az elég szokatlan megoldás, hogy egyszer csak utánadobnak rengeteg ügyfelük vélt telefonszámára egy új jelszót. Emellett szerintük felhasználónevet sosem küldenek, "így teljesen kizárt, hogy egy sms-ben kapott jelszóval valaki be tudjon lépni más felhasználó internetbanki fiókjába." Szép is lenne, ha elküldenék mellé még a felhasználónevet is! De sajnos ebben is tévednek, egyáltalán nem "teljesen kizárt" megtudni mondjuk egy telefonszám előző tulajdonosának nevét, majd annak banki felhasználónevét, még csak nem is feltétlenül kell hozzá programozói tudás, bárki megoldhatja, de nem fogunk csaláshoz részletes ötleteket adni.   

A bank még azt is állítja, hogy náluk ez a fajta hiba csak úgy fordulhatott elő, ha korábban más használta azt a mobilszámot, aki telefonszámának változását nem jelentette be a banknak, régi számát pedig a mobilszolgáltató közben más előfizetőnek adta.

Remélhetőleg ez így is van, mindenesetre az ügyfelek valószínűleg jobban teszik, hogy ha majd működik rendesen a bank netes felülete, akkor mihamarabb belépnek és jelszót cserélnek. 

  

Durva szotyihírek érkeztek, a napraforgó betakarítása során ugyanis történelmi rekordot jegyezhettek fel a magyar érintettek: a 3,01 tonnás hektáronkénti hozam minden korábbi hozamnál nagyobb lett, írja az MTI. 

Emellett közben a világpiaci árak is emelkedtek 10 százalékot, szóval nagy éve van most a napraforgóban utazóknak. Egyébként a kivirágzott napraforgó nem is forog a nap felé, és a növényből döntően nem szotyi lesz, hanem az olajtól a Helia-D-n át a disznótakarmányig mindenféle.  

 

Rovatok