Index Vakbarát Hírportál

Szalai Bálint

- szalai -
Gulyás Gergelynek jutott a kínos szereplés, furán oldotta meg

Protestáns gálaesten lépett fel Gulyás, nem sokkal a borkais ügyek után. Szerinte megint támadnak minket. Ráadásul azok is kritizálhatják a képmutatást, akik nem is keresztények.

23 órája

Milánó amerikai bocsánatkérést vár a lebombázott iskolásokért

Még a II. világháborúban dobták mellé az amerikai bombázók a bombáikat, 184 gyerek halt meg.

tegnap, 19:15

Ugyanazok nyerték a hatoslottót, akik szokták

Ráadásul hatos egyáltalán nem volt a kihúzott számjegyek közt.

tegnap, 17:07

Anglikán imakommandó támadt a környékbeli halottlátó közönségére hétfő este St. Keverne-ben, írja a The Packet.  A cornwalli faluban Jo Langford Brown szervezett spiritiszta szeánszot a teázójába, de egyszerre csak megjelent hozzávetőleg tíz hangosan imádkozó ellendrukker, akik az érkezőkre ráimádkoztak, vagy olyanokat kiáltoztak, hogy "nem-nem-nem". Arra pedig Mrs. Brown hiába kérte őket, hogy csinálják halkabban ezeket a dolgaikat, mert épp privát esemény folyik. 

A földöntúli erők bevetése ellen a felháborodott Mrs. Brown a földi hatóságokat is ki akarta hívni, de végül csak panaszt tett a helyi papnál. Deirdre Mackrill segédlelkész viszont megvédte az akciót, szerinte veszélyes az emberek mentális egészségére a másik csoport miszticizmusa, az imacsapatuk pedig csak segíteni akart. "Mindig veszélyes, amikor az emberek belekotnyeleskednek az okkult dolgokba, lelkeket meghívva". Plusz egyébként se akarták a saját hitrendszerüket ráerőszakolni másokra, csak épp kinn imádkoztak. "Ez nem erőszakol rá semmit senkire" – érvelt.

A megrendelt halott lelkek megidézése végül egyébként simán lement a kommentek alapján, Deby-t, a cornwalli mágust egyelőre nem lehetett legyőzni ennyivel. 

Az Üdvözlégy lett Írország kedvenc imádsága a Nemzeti Szántóbajnokságon lefolytatott szavazáson, számol be az ír közmédia, az RTÉ. Kildare és Leighlin püspöksége szervezte az imabajnokságot "Digging deeper - Rooting for Christ" (nagyjából ~ "Mélyebbre ásni - Krisztusban bízva") jelmondat alatt.

Hatalmas hajrát tudott bemutatni az Üdvözlégy, az ír katolikus püspöki kar szóvivője szerint ugyanis szerdáig még a Miatyánk vezetett, megelőzve egy Magyarországon kevésbé népszerű, őrangyalos imádságot (O Angel of God).   

Aztán egyszer csak előtört az Üdvözlégy, és letarolta a pályát a szavazatok 61 százalékával, a Miatyánk vagy simán a Rózsafüzér végül nagyságrendekkel maradt leAz idén Carlow megyében tartott szántóbajnokság egyébként nagy dolog arrafelé, a háromnapos esemény első napján is több mint százezren látogattak ki

Dennis Nulty, Kildare és Leighlin püspöke meghatódott az imabajnokság fogadtatásától, és arra biztatta a látogatókat, hogy írjanak új, környezetvédelmi témájú imákat. Ezt a versenyt egyébként Siobhan Hayes nyerte alábbi munkájával:

 

Egy új-zélandi úr szívesen visszakérte volna már a Subaruját, amit fél éve adott kölcsön ismerősének, írja az Otago Daily Times. Ezért egyik barátjával felkerekedtek, és elmentek a kocsit használó Karl Edgar Littlejohn balcluthai otthonához. 

 

Littlejohn is épp akkor ért haza. Eleve mogorvább kedvében volt, amin az sem segített, hogy bevallása szerint előtte legurított 48 dobozos sört (két 24-es kiszerelésű csomagnyit). A fejleményektől pedig még inkább haragra gerjedt, behúzott az egyik vendégnek, majd bement a lakásába, ahonnét egy fejszével tért vissza. 

Az eszközzel szétverte a Subaru minden ablakát, aztán megrongálta a másikuk Nissanját is, majd üvöltve és a fejszét lóbálva végigkergette a párt az utcán. A dunedini bíróság ezért 1500 dollár (nagyjából 300 ezer forint) kártérítésre, 150 óra közmunkára és 12 hónapnyi  bűnügyi felügyeletre ítélte Karl Edgar Littlejohnt.

Az ítéletet súlyosbította, hogy a 38 éves férfi eleve óvadék ellenében volt szabadlábon. 2017 közepén ugyanis autójával egy éjszaka alatt behajtott a zárt üvegajtón át két benzinkúti üzletbe is, ezekből pedig 6000 dollárnyi (1,15 millió forintnyi) cigarettát és némi aprópénzt zsákmányolt. Másnap viszont lopott autója miatt kiszúrták a rendőrök, és némi autós üldözés után elfogták. A betörésekre csak nagyon homályosan emlékezett, mert állítása szerint ivott előző este. 

Most eleve nem is vezethetett volna, mivel egy április incidens miatt elvették a jogosítványát. Akkor nagy sebességgel, záróvonalon előzött egy teherautót, aztán ismét megpróbált elmenekülni a rendőrök elől.    

De korábban is meggyűlt már a baja a törvénnyel, 2007-ben például rasszista sértések és fenyegetések közben elvette egy 15 éves külföldi diák drágább mobiltelefonját Dunedinben. A SIM-kártyát kivette és elégette, ám így is lebukott, írta még a NZHerald.

Rovatok