Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Ingyenjakuzzi a margitszigeti túrakörön Ingyenjakuzzi a margitszigeti túrakörön

Az alacsony Duna-állásnak köszönhetően egy különleges túraút bukkant felszínre a víz alól.

november 16. 14:48

Durván felforgatná az önkormányzatok életét a kormány Durván felforgatná az önkormányzatok életét a kormány

A kormányhivatalok dönthetnének arról, hogy ki mit építhet, a szabálysértési ügyeket is a rendőrségnek adják, és beszorítják a BKV-ügyben is Karácsonyékat.

november 13. 17:55

Tarlós: Lehet, mégis megérte volna vitázni Karácsonnyal Tarlós: Lehet, mégis megérte volna vitázni Karácsonnyal

A leköszönt főpolgármester arról mesélt, hogyan élte meg a választási vereséget, milyen furcsa a hatalom hirtelen elvesztése. Elmondta, milyen az új munkája, és mit kíván Karácsonynak.

november 11. 07:59

Galaktikus ütemben táguló piaci résbe talált bele az a magyarországi cég, amelyik kifejezetten szalagátvágó ünnepségekre forgalmaz elegáns, diszkréten aranyozott (Quality!) szalagátvágó ollót, darabját potom 6500 forintért. (Egy jó minőségű általános olló 2000-3000 forint.)

Az ollóra az elmúlt években elharapózott új avatási-átadási szokások alapján, miszerint minden érintett állami és önkormányzati potentátnak oda kell férni az avató szalaghoz, egyre nagyobb szükség lehet.

Természetesen Erdoğan asszony minapi, a Kispesti Szivárvány óvoda számára nyújtott 10 millió forintos adományának átvételéhez is szükség volt nyolc darab aranyozott ollóra, mint ahogy az Gajda Péter polgármester közösségi posztjából kiderül.

 

Külön vicces, hogy az aranyollókra 12 százalékos árengedményt kap többek között a NAV, a rendőrség és a Büntetés-végrehajtási szervezet.

Észszerű határidőn belül felmérik a főváros intézményeinek, cégeinek tulajdonában levő reklámozási célú felületeket, és egységes koncepciót készítenek a hasznosításukról, erről döntött a fővárosi közgyűlés utoljára. A döntéshez hozzátartozik, hogy a fővárosi cégek nem köthetnek egy évnél hosszabb reklámszerződéseket a koncepció elfogadásáig.

Az ülés végén Karácsony Gergely megköszönte mindenkinek a részvételt, majd a képviselők a Szózat meghallgatása után távoztak a teremből.

Felismerve, hogy az éghajlatváltozás alapvető fenyegetést jelent a jólétre, a társadalmi békére és a jövő generációk életfeltételeire, a közgyűlés ellenszavazat nélkül megállapította, hogy klímavészhelyzet áll fenn. Emellett a főváros kötelességet vállalt az éghajlatváltozás elleni fellépésre, valamint vállalta, hogy intézkedéseket tesz, hogy a fővárosi önkormányzat és cégei karbonsemlegessé és zöldenergián alapulóvá váljanak reális határidőn belül.

Déri Tibor (Momentum) felszólalásában kifejezte: örül, hogy a környezetvédelem kiemelt téma lett, külön bizottsággal, aminek ő lett az elnöke. Hozzátette: Budapestnek példát kell mutatnia a többi magyar város számára, hogy a klímakatasztrófát megelőzzük. 

Láng Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a környezetvédelem az egyik legfelkapottabb és legdivatosabb téma a fiatalok körében, de meg kell próbálni higgadtan, tárgyszerűbben beszélni róla. Közölte, az, hogy a kormány nem csinál semmit ez ügyben, egyszerűen nem igaz, kibocsátási kvótákban sokkal előrébb járunk, mint számos nyugati ország, és Magyarország inkább betartja a szabályokat, mint a nagy európai országok. Hozzátette, hogy bár nem szavaz ellene, a vészhelyzet kifejezést nem egészen érti, mire vonatkozik pontosan.

Baranyi Krisztina független képviselő elmondta, a klímavészhelyzethez tartozik, hogy egyre gyakrabban kell hőségriadót elrendelni, hogy a nagyobb esőzéseknél a Dunát elönti a fekália, tehát itt az ideje kinyilvánítani a vészhelyzetet.

Rovatok