Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Rendőrség és BKK a Thököly úti buszsáv-káoszról: Nincs itt semmi látnivaló Rendőrség és BKK a Thököly úti buszsáv-káoszról: Nincs itt semmi látnivaló

Egyikük sem tervez szigorítást. Pedig lyukas a rendszer: a buszsofőröknek nincs kapacitásuk feljelentgetni, de a kamerák képei nem mennek automatikusan a BKK-nak.

tegnap, 15:26

Egy nap Demszky és Tarlós álomvárosában Egy nap Demszky és Tarlós álomvárosában

Városnézés a megvalósult főpolgármesteri ígéretekből épült budapesti álomvilágban.

szeptember 18. 07:50

A pünkösdfürdői gát elkészül, a park csúszik A pünkösdfürdői gát elkészül, a park csúszik

A Római-part környéki árvízvédelmi rendszerre és környezetére 6 milliárdot költ a főváros, de a vitás részekre nem épül mobilgát egyelőre.

szeptember 17. 17:01

Legalábbis ennyi pénzt ítélt meg erkölcsi kártérítésként a jászvásári bíróság egy Ieşean nevű férfinak, akit cége, a Romexpo megalázó munkára, többek között kutyaszargyűjtésre kötelezett – írja a Foter.ro.

A történet persze kicsit bonyolultabb ennél, Ieşean ugyanis 2010-ben igazgatóként kezdte a Romexponál. Kétszer is kirúgták, kétszer is pert indított ezért, és kétszer vissza is helyezték a munkakörébe. Harmadszorra a cég azzal próbálta eltántorítani az igazgatót, hogy alantas munka végzésére utasították, úgy mint a fentebb említett ürülékgyűjtés, a vécék és a piszoárok takarítása, szemétszedés, kártevőirtás. 

Ezután jött a harmadik per, és a 3 millió forintnak megfelelő kártérítés.

Elképesztő hóömlés volt vasárnap az Olasz-Alpokban található Livigno-nál (1800 méter magasan), állítja a Met Hír közösségi oldala egy látványos videóval alátámasztva:

 

És igen, a Severe Weather Europe weboldal is lelkendezik a síelők nevében, mert hogy szeptember 6 és 8 között leesett az első jelentősebb hó az Alpokban, ami a magasabb szinteken 90 cm havat is jelenthet. Havazás várható továbbá a következő napokban az Alpok nyugati, északi és központi részén, 2500 méter magasságtól.

Benedetto Bufalino, francia művész egy oldalára fordított buszból csinált köztéri strandot. A Buszmedencének elnevezett alkotás kapacitása, azaz úszóférőhelye 10 fürdőző, írja a designboom.com

A 2,3 méter széles, 9 méter hosszú és 1,5 méter mély medence augusztus óta fogadja a vendégeket az észak-franciaországi Artois régióban.

Bufalinonak nem ez az első funkcionálisan reciklált járműve. 2018-ban egy lakókocsit épített át mobil úszómedencévé, korábban egy régi Ford Mondeo született újjá pizzakemenceként a keze által, egy használt utcatáblából pedig gördeszkát fabrikált.

via VEKE/designboom

Rovatok