Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Befásítottuk a legsivárabb fővárosi utcákat Befásítottuk a legsivárabb fővárosi utcákat

Kietlen, poros, élettelen utcában lakik? Nézze meg, milyen lenne, ha lenne benne néhány fa!

4 órája

Sokkoló gázgyári szennyezés: 10 milliárd kevés volt rá Sokkoló gázgyári szennyezés: 10 milliárd kevés volt rá

A hatóság már tíz éve tudja, hogy az egykori Óbudai Gázgyár talaja tele van súlyos mérgekkel, mégse történt semmi. A felelősök most is lapítanak.

október 19. 07:58

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Óbudánál Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Óbudánál

Az alacsony vízállás felfedte, hogy arzén, benzol, naftalin folyik a gázgyári talajból a vízbe, egyes szennyező anyagok koncentrációja a határérték kétszázszorosát is meghaladja.

október 19. 07:58

Csak telnek a szelektív kukák a fővárosban, senki se akarja üríteni őket. Ezt elégelte meg egy öntudatosabb helyi polgár, aki az utca hírmondójaként üzent visszafogott hangon a főpolgármesternek a Csalogány utcában:

A szemétfelhalmozódás hátterében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkaerő- és pénzügyi problémái állnak, amire Tarlós István múlt heti interjúnkban így válaszolt:

Az FKF (majd) kevésbé lesz kiszolgáltatott helyzetben, mint most. 15 milliárd forint volt két hete a központi cég tartozása, ez nyilván nem maradhat így. Önök szerint érdeke bárkinek is, hogy leálljon a szemétszállítás? Se nekem, se a miniszterelnöknek. Szóval ezt megoldjuk, de kérem, vegyék tudomásul, hogy egyszerre nem lehet mindent megoldani.

Egy hét alatt több mint 17 millióan látták a Youtube-on a szentpétervári Little BIG új klipjét, a Skibidit. Az orosz csapat számának népszerűségét jól felturbózta, hogy kiírták Instagramra és Youtube-ra a Skibidi-kihívást, azaz: ki tudja még idiótább módon eljárni a klipben bemutatott idióta táncukat.

 

A Little BIG amúgy nem ismeretlen Magyarországon, a Szigeten is kint voltak idén. Flachner Balázs kolléga akkor szemtanúként így jellemezte őket: A Little BIG mint jelenség amúgy elég nehezen írható le, a gopnik kultúrára és az orosz sztereotípiákra építő banda egészen egyedi módon vegyíti a hardbasst a raveléssel, és a polgárpukkasztást, meg a valós társadalomkritikát az olyan idétlen számokkal, mint a Dead Unicorn, vagy a Lollybomb. Ez az egészen abszurd keverék tökéletesen működik, és az is tuti, hogy semmilyen más koncerten nem lát az ember olyat, hogy az egész közönség önkívületben kántálja, hogy dick. 

A napokban kólintott fejbe az egyik legjobb budapesti kraft sörfőzde legújabb kísérleti söre, a Magyar Uborkasaláta. Hiánypótló innivaló. Német alapstílus, orosz hangulat, magyar (és orosz) megvalósítás.

Először is az illat, sőt az íz: nem uborkasaláta, hanem kovász. Azaz kovászos uborka. De az nagyon. Savanykás német berliner weisse az alapsör, de ha ruszkik igazán passzentos sört akarnak a vodka mellé, akkor megvan a tökéletes jelöltjük. Én csak a Finlandiát próbáltam mellé, csak úgy az íze kedvéért, mert orosz vodka nem volt a közelben, de tanúsíthatom: tökéletes az összhang.

Tehát az illata, akár a másnaposságra kortyolt, hűvös kovászos uborkalé. És minimum olyan jól is esik. Bár joghurtot írnak a címkén összetevőként, ez pure szénsavas uborkalé komlókabátban. Semmi tejfölös selymesség, csak a kemény, savas uborkalé kompromisszum nélkül. Színe szalma, mint az alapsör, szerencsére senkinek se jutott eszébe zöld színezéket használni a hatás kedvéért, hozza anélkül is az uborkaságot.

Könnyű, nem alkoholos (3,5%-os) sör, nyári melegbe, házibuli utáni reggel, vagy csak a mityisinszki metrógyár melletti csehóba vodka mellé telitalálat. Aki viszont nem kedveli az uborkát, kerülje el messzire! (Elkövető a Mad Scientist és a szentpétervári AF Brew.)

Rovatok