Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

A Zemplén két percben A Zemplén két percben

Egy hegység, száz kilométer. Három vár, egy kilátó, három panorámapont, egy szikla, egy patakvölgy, egy zipline - két perc.

június 15. 20:36

Elszabadult a pucérkodás a szentendrei magaslesnél Elszabadult a pucérkodás a szentendrei magaslesnél

A tiltakozó szomszéd performanszának elismeréseként a múzeum egyik munkatársnője meztelenül felmászott az installáció tetejére.

június 15. 12:37

Amikor a kétméteres férfi könnyei potyogtak, az még nekem is sok volt Amikor a kétméteres férfi könnyei potyogtak, az még nekem is sok volt

A hajléktalanoknak és a rászorulóknak juttatott étellel a közönyön és az előítéleteken is változtatna a Jószolgálat-díj idei közönségdíjasa, a Budapest Bike Maffia.

június 14. 14:43

Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben, áll a város külképviseleti irodájának közleményében. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az egyik pályán 2x4, a másik négyen pedig 2x5 játékos rúghatja majd a labdát. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat. 

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinpark. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

Pénteken 15:35-kor elindultak az utolsó Desiro motorvonatok Közvágóhídról Ráckevére a H6-os HÉV-vonalon, írja közösségi oldalán a MÁV-HÉV Zrt. Mint ahogy megírtuk, az elmúlt két hétben egy két egységből álló Desiro motorvonat segítette a HÉV-közlekedést. 

A HÉV-vonalakon ritkaságnak számító piros vonatok népszerűek voltak az utasok és a vasútrajongók körében, azonban hétfőtől a Balaton északi partjára utazókat szolgálják ki.

Olvasónk küldte be a képet: a belső sávban szellősen, a külsőben leginkább sehogy se fognak elférni a kocsik a villamospótló busz mellett. Szombattól két és fél hónapig menetrendszerű nagykörúti villamospálya-felújítás az Oktogon és és a Baross utca között.

Külön fűszerezik majd a szituációt a bringások, akiknek szintén a szűk külső (fél)sávon kell osztozni az autókkal, mivel a buszsávban nem tekerhetnek.

Frissítés: megjött a megfejtés a BKK közleményével

Az ott nem buszsáv+másfél sáv, hanem buszsáv+1 sáv, mert a sárga útburkolati jel felülírja a fehéret. Kár, hogy ezt az autósok nem tudják:

Rovatok