Index Vakbarát Hírportál

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

13 év fegyházat kapott a húsklopfolós nemi erőszaktevő

Járni akart a kiskorú lánnyal, de az csak barátjaként tekintett rá. Az ítélet nem jogerős.

november 14. 14:37

Húsz év fegyházat kapott a nő, aki baltával agyonverte a nagymamáját

A tiszakécskei nő a holttestet egy kukába rejtette, az ékszereket pedig lelopta róla.

november 14. 13:39

Tusk: A brexit után Nagy-Britannia másodrendű szereplővé válik

A kilépés a brit birodalom valódi végét jelenti.

november 14. 09:47

Vasárnap érte el az 1000 zsák szemetet Párdy Bence, aki a I. Tisza-tavi PET Kupa után felmondott a munkahelyén, és július elsején költözött le a tóra, hogy folytassa a szemétszedést. 

Párdy Bence az Indexnek elmondta, eddig sátorban, majd egy lakókocsiban lakott a tiszafüredi kempingben, de hidegre fordult az idő, úgyhogy most egy baráti felajánlásnak köszönhetően Abádszalókon egy apartmanba költözik, "három és fél hónap után jó lesz már házban lakni", mondta nevetve.

A hideg azonban nem tántorítja el a szemétszedéstől, a befolyt támogatásokból tudja folytatni még egy darabig, legalább november végéig biztosan ott szeretne maradni a tónál.

Mikor megkérdeztem, hogy ezer zsák szemét összeszedése után nem fáradt-e el még, azt felelte,

nem szoktam elfáradni, csak nagyon ritkán.

A rajkai származású Varga Richárd tavasszal úgy döntött, kajakkal teszi meg az utat norvég otthonából a szüleihez, és közben egy norvég alapítvány és a Bátor Tábor javára gyűlt. A Norvégiában kajaktúra-szervezéssel foglalkozó férfi a Lofoten-szigetekről indult május 24-én, és 4600 kilométert evezett a norvég, svéd, dán tengerpartot követve Németországig, aztán a Rajnán, majd a Majnán keresztül jutott el a Dunáig. Varga Richárd szombaton partra szállt a Mosoni-Duna partján lévő Dunakilitiben.

A férfit százan várták a parton, köztük az édesanyja, aki mákos kalácsot sütött a fiának, és az apja, aki egy kupát és egy üveg pezsgőt vitt neki, írja a Bors. Varga Richárd az öt és fél hónapos utat ép bőrrel, betegeskedés nélkül úszta meg, annak ellenére, hogy az utolsó héten már nem tudott fedett helyen aludni. A vízen mindössze egyszer került veszélyes helyzetbe, majdnem elgázolta egy uszály.

Richárd az általa elindított gyűjtés miatt a Facebookon végig dokumentálta a 4600 km-es utat, érdemes végignézni a videóit és a fotóit, elképesztő helyeken járt. Kitartásáért és a nemes célért innen is jár a gratuláció!

A Világ Igaza díjasok alapítványa 75 év után megszervezett egy találkozót Jeruzsálemben a ma 92 éves Melpomeni Dina és az általa 1943-ban bújtatott zsidó család tagjai és leszármazottai között.

Melpomeni Dina akkor még tinédzser volt, és testvéreivel együtt Thesszaloniki melletti otthonában rejtegette a Mordechai család öt tagját a holokauszt idején, miközben a városban majdnem teljesen megsemmisítették a zsidó közösséget.

A Mordechai család ma már 40 fős, tagjai vasárnap egyenként ölelték meg az idős görög asszonyt, és köszönték meg neki, hogy ma is élhetnek. Az asszony eközben egy kerekesszékben ülve sírt, ahogy az őt megölelőknek is potyogtak a könnyei:

Rovatok