Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában

A Kibeszélő legújabb adásában arról beszélünk, milyen hatása van Észak-Kelet-Szíria török megszállásának a Közel-Keletre, a világpolitikára és a kurdok pár éves államkezdeményére.

október 18. 18:19

Földön fekve rúgta le álló ellenfelét Földön fekve rúgta le álló ellenfelét

A lelkes Niko Price előkapott egy lehetetlen KO-t.

október 14. 08:44

Leállt az Iszlám Állam elleni háború, Erdoğan 3,6 millió menekülttel fenyegette meg Európát Leállt az Iszlám Állam elleni háború, Erdoğan 3,6 millió menekülttel fenyegette meg Európát

Teljes mozgósítás a kurdoknál, újrafésült dzsihadisták tűntek fel török oldalon. Trump sérelmezte, hogy a kurdok nem vettek részt a normandiai partraszállásban. A kurd háború első napja.

október 10. 11:40

Egyre inkább úgy néz ki, hogy Törökország eléri stratégiai célját a szíriai kurdokkal szemben; az Egyesült Államok jóváhagyásával sikerül kibrusztolnia a kétes elemekkel feldúsított milíciák által őrzött "biztonsági zónát". Közben kurdok százezrei menekülnek el otthonaikból, és évszázadok óta kurdok által lakott területekre telepítenek be Törökországból  - egyébként megkérdezésük nélkül - arab és más etnikumú menekülteket. A botrányos fejleményeket az egész világon felháborodással fogadják,

Budapesten pedig már másodjára hirdetnek tüntetést a kurdok mellett.

A szombaton a Kossuth tértől a Blaha Lujza térig tartó vonulás szervezői az esemény leírása szerint a békét, a török invázió leállítását, a magyar kormány elhatárolódását követelik. 

Egyedüli jelöltként indult a felcsúti polgármesteri székért a fideszes Mészáros László István, akit tavaly választottak meg időközi választáson a lemondott Mészáros Lőrinc helyére (a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét, Mészáros László Jánost legyőzve). Annak ellenére, hogy a jelöltnek a győzelemhez elég, ha a 1 527 választásra jogosult felcsútiból egyvalaki rá szavaz, Mészáros (aki nem rokona a vállalkozónak) végigaggatta a település fő utcáját – a Fő utcát – a „Felcsútért, szeretett városunkért“ szlogenjével.

A verseny hiánya a kampányon kívül a részvételi szándékot sem lohasztotta le; délután három körül mindkét szavazókörben már több száz voksolóról számoltak be nekünk (a valasztas.hu is 30 százalékos részvételt jelzett), és senki nem volt, aki egyedül a valódi választás lehetőségét biztosító, megyei pártlistás ívet kérte el a bizottságtól. A szavazás egyébként is eseménytelenül zajlik, „békésen csordogálnak a választók“.

Ha valakinek Szombathelyen a hétvégén jutott eszébe kiüríteni a postaládáját, akkor nem kevesebb, mint hat fideszes kiadvány pottyant a papucsára. Közülük a legerősebb anyag az egyik olvasónk által lefotózott „hírlap“, melynek címlapján a helyi baloldali ellenzéki jelöltből, Nemény Andrásból sikerült egy igazi Sin City-figurát varázsolni, aki "túszul ejtette a várost".

Ahogy arról korábban többször is írtunk, a fideszes vezetésű városban necces a kormánypárt újrázása, mivel a helyi erős embernek, Hende Csabának az év elején sikerült szétvernie a helyi pártszervezetet, nyáron pedig kívülről importált polgármester-jelöltet, mire az egyik mellőzött fideszes alpolgármester botrányos körülmények között távozott a pártból, és indult el a hivatalos jobboldali jelölttel szemben.

Rovatok