Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Az ENSZ szerint az Iszlám Államnak akár 30 ezer harcosa is életben lehet Az ENSZ szerint az Iszlám Államnak akár 30 ezer harcosa is életben lehet

Ez az adat nem sokkal marad el a Kalifátus virágkorától. Hogyan lehetséges ez?

6 órája

BAZ megye nagyságú területre összpontosul az egész szíriai háború BAZ megye nagyságú területre összpontosul az egész szíriai háború

Ahol összecsaphat Aszad és Erdoğan, ahová tízezernyi dzsihadista szorult másfél millió menekülttel együtt. Vajon el tudnak-e kerülni egy százezrek halálával járó ostromot?

augusztus 7. 13:54

Állva akart meghalni, és majdnem sikerült is neki Állva akart meghalni, és majdnem sikerült is neki

Árulás, gyilkos vád, bosszúvágy - ritkán látható indulatok mozgatták a UFC 227 főmeccsén összecsapó két klasszist. Egyikük össze is roppant, de nem adta fel. És nem ez volt az egyedtlen dráma, mert elveszítette övét a világ súlycsoporttól függetlenül legjobb harcosa.

augusztus 5. 11:34

Bizonyára önök is értesültek arról, hogy egyik olvasónk egy, a magyarhoz megkóstolásig hasonló lángost fedezett fel az arizonai sivatag kellős közepén, és ez a lángos sokkal finomabb, ropogósabb volt, mint a magyarországi. 

Tamás, aki az előző lángost tesztelte, 400 kilométerrel arrébb, a Grand Canyon mellett is belefutott egy indián (kár, hogy nem derül ki, milyen indián, mert önmagában az a megjelölés, hogy "indián" kb. olyan, mint az "európai") lángosba. A Flagstaff városkában lévő étteremben azonban vagy nem ismerték, vagy elfelejtették azt a főszabályt, miszerint a lángos csak minimálfeltéttel marad valódi lángos; túlterhelték hússal, zöldségekkel, sajttal meg mindenféle szósszal, úgyhogy

Alig bírtam megenni, és könnyű sem volt, vastag tésztával, kemencében sütve, igazából csak élménynek volt jó.

A júliusi mexikói választáson földcsuszamlásszerű győzelmet arató Manuel Lopez Obradornak soha nem kellett a szomszédba mennie egy kis populizmusért (pedig mehetett volna, mert a földrészen Trumptól Maduróig elég jó a felhozatal), de csütörtök esti bejelentésével elég magasra tette a lécet. Az átlagember-imázst pedánsan követő Obrador ugyanis állítása szerint

nem fogja igénybe venni a titkosszolgálati védelmet, testőrök helyett egy 20 fős, ügyvédekből, orvosokból és mérnökökből álló fegyvertelen csapat lesz vele.

A bejelentésből kiderült, hogy Obrador abban hisz, hogy "az egész mexikói nép" fogja őt védelmezni, és emiatt nem lesz szüksége arra a 2000 főt kitevő biztonsági apparátusra, ami elődjét, Enrique Pena Nietót körülvette. Ez azért is meredek vállalás, mivel Mexikóban a politikusokat is ugyanolyan könnyű kézzel szokás meggyilkolni, mint bárki mást: a nyár eleji választási kampányban például több mint 120 politikussal végeztek a kartellek.

(Reuters)

Harcsafarmot!

Igen, egy harcsafarmot. 

Nagyon szórakoztató, hogy az észak-koreai állami hírügynökség teljesen esetleges időpontokban publikál egy olyan képet, melyen a diktátor szerepel, de kizárólag valaminek a megtekintése közben. 

Rovatok