Index Vakbarát Hírportál

Udvardi-Lakos Luca

Borús idő zárja a hetet, többfelé ónos eső is eshet Borús idő zárja a hetet, többfelé ónos eső is eshet

Több helyen is kiadták a figyelmeztetést.

9 órája

Több mint 20 kilométeres a kamionsor egy határátkelőnél, több baleset is történt csütörtökön Több mint 20 kilométeres a kamionsor egy határátkelőnél, több baleset is történt csütörtökön

Összefoglaltuk a legfontosabb közlekedési eseményeket.

tegnap, 20:34

Az Ukrajna elleni háború leállítására szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt Annalena Baerbock német külügyminiszter csütörtökön, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) konferenciáján az észak-macedóniai fővárosban – írta az MTI.

Állítsa le azt a kimondhatatlan szenvedést, amelyet emberek millióinak okoz

– mondta Baerbock.

A konferencián Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli, aki Baerbock beszédét nem hallgatta meg. „Hasonlóan más nemzetközi eseményekhez, csak akkor van jelen a teremben, ha ő maga beszél, és nem azért, hogy másokat meghallgasson” – jegyezte meg orosz kollégája magatartásáról Baerbock. Mint mondta, a háború megállításához

nincs szükség tárgyalásokra, és természetesen nincs szükség engedményekre Ukrajna részéről.

„Amire szükség van, az egy döntés Oroszország részéről, hogy betartja az EBESZ alapelveit, kivonja csapatait, és újra elköteleződik a béke mellett” – tette hozzá.

A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen, az Európai Unió pedig „erőszakos politikai projektté” vált – közölte az MTI Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nyilatkozatát, amelyet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri szintű tanácskozásán mondott Szkopjéban csütörtökön.

Véleménye szerint az EBESZ a szakadék szélén áll, a Nyugat pedig elpusztította a szervezet újraélesztésének lehetőségét.

Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.

Kromove település, amely 2016 előtt Artemivske néven volt ismert, orosz fennhatóság alá került. A településen folyamatos harcok dúlnak – írta a The Guardian.

A Reuters hangsúlyozta, egyelőre nem tudják független forrásból megerősíteni, hogy valóban az oroszok birtokolják-e a falut.

Rovatok