Index Vakbarát Hírportál

Vajó Zoltán

A villámok is kirajzolják a tongai vulkán kitörési felhőjét A villámok is kirajzolják a tongai vulkán kitörési felhőjét

Az explózió utáni órákban a Földön keletkező villámok többsége ott csapott le.

január 20. 17:24

Szükséges vagy káros a negyedik oltás? Szükséges vagy káros a negyedik oltás?

A valódi hatását még nem ismeri az orvostudomány.

január 18. 10:37

Amerikában már a Covid-fertőzött nővéreknek is dolgozniuk kell Amerikában már a Covid-fertőzött nővéreknek is dolgozniuk kell

Ha tünetmentesek, nincs karantén sem. A kontaktkutatásról meg végképp lemondtak.

január 13. 07:56

Magyarországon ez érintheti a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltott embereket is.

Tegnap a világ egyik legfejlettebb egészségügyi rendszerével rendelkező országa, Kanada teljes körű jóváhagyásban részesítette a Janssen koronavírus elleni vakcináját. Ez azt jelenti, hogy immáron nem csak vészhelyzeti alkalmazásra engedélyezett a védőoltás.

Az engedélyező hatóság az általunk is már ismertetett ENSEMBLE vizsgálat alapján adta ki a végleges, mindenre kiterjedő jóváhagyást. Ebben a vizsgálatban 43 000 ember vett részt, melynek során a védőoltás 85 százalékos védelmet nyújtott a koronavírus által kiváltott betegség súlyos, kórházi kezelést igénylő lefolyása ellen. A vizsgálatot három földrész nyolc különböző országban folytatták le, ami azért jelentős, mert így biztosabbra vehető, hogy világszerte hatékony az oltás, különböző országok különböző járványügyi helyzete és eltérő egészségügyi rendszere, illetve nagymértékben különböző egészségi állapotban lévő állampolgárai számára is.

Bővebben>>>

Lassan egy évvel ezelőtt a Pfizer oltása lett az első lehetőség a koronavírus elleni igazán hatékony védekezésre – a távolságtartás és a maszkok viselése mellett –, nem sokkal később pedig megérkezett a Moderna vakcinája is. Az Index sorozatot indított, amelyben egymás után mutatja be a koronavírus elleni harcban bevetett vakcinákat. A harmadik részben az Astra-oltásról lesz szó.

Bővebben>>>

Ajánlunk a kedves Olvasóinknak egy jó cikket a Modernáról. Az Index a héten sorozatot indított, amelyben egymás után mutatja be a koronavírus elleni harcban bevetett vakcinákat. 

Bővebben>>>

Rovatok