Index Vakbarát Hírportál

Vajó Zoltán

Egyre csak terjed, de mi az a majomhimlő? Egyre csak terjed, de mi az a majomhimlő?

Annyi biztos, hogy a homoszexuális férfiakat veszélyezteti.

május 23. 18:33

Boldogkői Zsolt professzor: A tudománytagadás egyre tömegesebbé és szervezettebbé válik Boldogkői Zsolt professzor: A tudománytagadás egyre tömegesebbé és szervezettebbé válik

Boldogkői Zsolt professzor szerint a tudománytagadás egyre tömegesebbé és szervezettebbé válik.

május 21. 10:36

Tényleg azonos a floridai gyermekvédelmi törvény a magyarral? Tényleg azonos a floridai gyermekvédelmi törvény a magyarral?

Ők tagadják ezt. Svéd, finn, francia, sőt angol ajánlásokra hivatkoznak.

május 13. 15:28

Arizona államban az autópálya rendőrség megállított egy DeLorean sportkocsit, vagyis egy olyan autót, ami a Vissza a jövőben című ikonikus, időutazásról szóló filmben szerepelt, lejárt rendszámtábla miatt!

A rendőröknek azonban volt humorérékük, és egy Twitter üzenetben elismerték, hogy időutazás közben nehéz a forgalmi érvényességére odafigyelni. Arizonában viszont ez már online is meghosszabítható. Tehát az időutazónak nem kell feltétlenül személyesen is megjelennie.

 

Magyarországon ez érintheti a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltott embereket is.

Tegnap a világ egyik legfejlettebb egészségügyi rendszerével rendelkező országa, Kanada teljes körű jóváhagyásban részesítette a Janssen koronavírus elleni vakcináját. Ez azt jelenti, hogy immáron nem csak vészhelyzeti alkalmazásra engedélyezett a védőoltás.

Az engedélyező hatóság az általunk is már ismertetett ENSEMBLE vizsgálat alapján adta ki a végleges, mindenre kiterjedő jóváhagyást. Ebben a vizsgálatban 43 000 ember vett részt, melynek során a védőoltás 85 százalékos védelmet nyújtott a koronavírus által kiváltott betegség súlyos, kórházi kezelést igénylő lefolyása ellen. A vizsgálatot három földrész nyolc különböző országban folytatták le, ami azért jelentős, mert így biztosabbra vehető, hogy világszerte hatékony az oltás, különböző országok különböző járványügyi helyzete és eltérő egészségügyi rendszere, illetve nagymértékben különböző egészségi állapotban lévő állampolgárai számára is.

Bővebben>>>

Lassan egy évvel ezelőtt a Pfizer oltása lett az első lehetőség a koronavírus elleni igazán hatékony védekezésre – a távolságtartás és a maszkok viselése mellett –, nem sokkal később pedig megérkezett a Moderna vakcinája is. Az Index sorozatot indított, amelyben egymás után mutatja be a koronavírus elleni harcban bevetett vakcinákat. A harmadik részben az Astra-oltásról lesz szó.

Bővebben>>>

Rovatok