Index Vakbarát Hírportál

Varga Attila

sixx

újságíró Kult

Feleség1

Gyerek1

Lemmy-figura1

Forgatókönyv1

A Bosszúállók 3 olyan, mint a félbehagyott dugás A Bosszúállók 3 olyan, mint a félbehagyott dugás

A nevéhez híven a Végtelen háború nagyon hosszú, és érződik, hogy ez csak a teljes történet egyik fele. 10 év alatt 18 film kellett, hogy ide eljussunk.

9 órája

Folytatódik a véres bábszínház a westernskanzenben Folytatódik a véres bábszínház a westernskanzenben

A Westworld második évada az első legjobb motívumaira építkezve lett érdekesebb, izgalmasabb és addiktívabb. Spoilermentes kritika.

április 23. 13:47

A Real túl a nehezén A Real túl a nehezén

Mi vár Ronaldóékra a BL-döntőben a sokadik nagy menekülés után? Hogy juthat oda a Liverpool és a Roma? A kedvező idegenbeli sorsolás dönthet.

április 21. 07:14

A fenti képen a portlandi repülőtér egyik szárnya van, pontosabban annak egyik részlete, amin pont egy mozi látható. Amiben filmek mennek. Egész álló nap. Ingyen. Szóval ha valaki lekésne egy csatlakozást Portlandben, keresse meg és mozizzon egy jót! A jelenlegi program itt olvasható, kisfilmeket mutatnak be, amiket oregoni alkotók készítettek.

Álljon meg egy novellára! címmel idén is meghirdették azt a novellaíró pályázatot, amelynek 20 legjobb művét országszerte számos busz- és villamosmegállóban olvashatják majd az utasok. A pályázatra beérkező műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író. A legjobb novellák idén nyáron kerülnek ki Budapest és a megyeszékhelyek busz- és villamosmegállóiba.

A novellaíró pályázaton bárki elindulhat, a pályamunkákat május 20-ig kell a novella.jcdecaux.hu oldalra feltölteni. Vannak szabályok, de nem sok:

  • egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet,
  • a műveknek minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelműeknek kell lenniük.

A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap. A döntős pályaművek online is olvashatóak a fenti oldalon, ahol egyébként az olvasóközönség is szavazhat - a legtöbb szavazatot kapó írás alkotója közönségdíjat kap. (MTI)

 

Ráadásul a kópia, amit a fenti előzetessel reklámoznak (beszarás, mennyire időtálló a film, ötven évesen is pont olyan lenyűgözőnek tűnik, mint annak idején), nem digitálisan felújított, felturbózott, digijabbázott szörnyűség, hanem (részben) az eredeti negatívról készült, az eredeti moziverzióval mindenben megegyező változat. 

Rovatok