Index Vakbarát Hírportál

Varga Attila

sixx

Feleség1

Gyerek1

Lemmy-figura1

Forgatókönyv1

Hugh Laurie kissé zilált űrhajókapitányt alakít egy új sorozatban Hugh Laurie kissé zilált űrhajókapitányt alakít egy új sorozatban

Az Avenue 5 Az alelnököt is író Armando Ianucci új sorozata lesz, egy újabb szatíra, csak az űrben.

tegnap, 19:28

A TV2-ben a Sztárban sztár leszek! tartja a lelket A TV2-ben a Sztárban sztár leszek! tartja a lelket

Az X-Faktor döntögeti a rekordokat, a Konyhafőnök két és fél óra alatt sem fullad ki, a TV2 három újonca viszont megbukott.

tegnap, 15:36

Az idei X-Faktort akár Anti bácsi is megnyerheti Az idei X-Faktort akár Anti bácsi is megnyerheti

Az X-Faktor mentorait nem irányítja senki, a bikicsunáj körre szükség van, a dalválasztás demokratikus. Dallos Bogi, ByeAlex és a műsor kreatív producere a Kultrovat podcastban.

november 16. 15:29

A Blikk online kiadásában még az a kor dominál, amikor nevén lehetett nevezni a dolgokat, nem kellett szarakodni a PC kultúrával meg emberi jogokkal, esetleg méltósággal, rasszizmussal, efféle úri huncutságokkal. A 2. világháború csendes-óceáni hadszínterének egyik ütközetéről, a Leyte-öbölben lezajlott légi- és tengeri csatáról (ami egyébként az egész háború legnagyobb ilyen eseménye volt), írta a szerző ezt:

Sötét nap virradt Ozava tengernagy flottájára. A véres összecsapásban az amerikaiak kiverték az ellenséget a levegőből, bombákkal kergették el a tenger színéről. A japánok végül menekülőre fogták a dolgot, ám a Fülöp-szigetek táján aznap nem volt egyetlen hely sem, ahol meghúzhatták volna magukat. A harmadik nap már csak amolyan vadkacsavadászat volt az amerikaiak számára, ezrével halászták ki a sárgákat abból a tengerből, amelyet a sajátjuknak neveztek.

A találatért köszönet egy olvasónknak.

UPDATE: a cikkből közben kiszedték az inkriminált szót, a helyére a "japánok" került.

A decemberben bemutatásra kerülő Fábián Juli dokumentumfilm előfutáraként jelent meg ma egy különleges dal és a hozzá készült klip: tizennyolc közreműködő fogott össze, hogy méltóképp állítsanak emléket az elhunyt énekesnőnek.

 

Szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, 2019. december 15-én mutatják be Lévai Balázs “Like a Child” című dokumentumfilmjét, amely Juli fájdalmasan rövid életét követi végig. A film dramaturgiai íve az énekesnő művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak a kiemelt állomásait próbálja megragadni és körül járni a családtagok, az egykori tanárai és pályatársai segítségével.

A Julihoz közelállók visszaemlékezései és az archív felvételek mellett a film egyik különlegessége a közös dal, amelyet tizennyolc énekes ad elő:

 • Palya Bea,
 • Wolf Kati,
 • Tóth Vera,
 • Mező Misi,
 • Freddie,
 • Jónás Vera,
 • Mujahid Zoli,
 • Micheller Myrtill,
 • Bolba Éva,
 • Urbán Orsi,
 • Gereben Zita,
 • Péterffy Lili,
 • Heincz Gábor ’Biga’,
 • Molnár Emese,
 • Rúzsa Magdi,
 • Lábas Viki,
 • Schoblocher Barbara.

A dalt Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere, Juli egykori zenésztársa, több zenekarának menedzsere (Fábián Juli & Zoohacker, Random Trip) írta.

Egy amerikai sportpodcast legutóbbi adásában Jeremy Roenick, az NHL-ben szereplő Chicago Blackhawks egykori legendás centere (238 gól 1989-1995 között) elmesélt egy sztorit Michael Jordanről a Chicago Bulls félisten kosárlabdázójáról, aki  Roenick szerint a valaha született legremekebb sportoló volt. A legenda szerint Jordan felhívta a dettó golfőrült Roenicket, hogy másnap menjenek el golfozni. "Hétköznap volt, pont nem  volt meccsünk, oké, mondtam."

 Reggel nyolckor kezdtek el játszani, és letoltak egy 18 lyukas teljes meccset, közben söröztek, bejárták a pályát, stb. "Nyertem tőle 2000 dollárt. Reggel tíz körül volt, ő meg mondja, hogy délután meccse van a Cavaliers ellen, de dupla vagy semmi alapon nyomjunk még egy menetet. Azt hittem, hülyéskedik, de nem. Feltankoltunk sörrel, és hajrá." Roenick másodjára is elverte Jordant, aki a pályáról egyenesen a csarnokba ment, NBA-bajnokit játszani. "Ott tipródtam, hogy fel kéne hívni a bukimat, hogy a 4000 dollárt amit nyertem, feltegyem a Cavs-re, mert nincs az az isten, hogy Jordan az átsörözött, átgolfozott nap után használható lesz."

Jordan meghallotta, mit akar Roenick és felajánlotta neki, hogy fogadjanak: ha este legalább 40 pontot szerez és hússzal verik a Clevelandet, akkor kvittek. Roenick belement. "Erre mit csinál? Dob vagy 52 pontot és nyernek kb. 26 ponttal. 36 lyuk golf és legalább tíz sör után. " A sztori Roenick szerint a kilencvenes évek elején történhetett, azaz vagy az 1992. március 28-i meccsre gondol, amikor Jordan 44 pontot dobott és 120-102-re nyertek, vagy az 1990. március 23-i összecsapásra, ott Jordan 41 pontot ért el a Bulls 102-95-re nyert.
(via)

Rovatok