Index Vakbarát Hírportál

Víg György

Jordán Tamás Törőcsik Mariról: Mosolygott, és csillogott a szeme Jordán Tamás Törőcsik Mariról: Mosolygott, és csillogott a szeme

A színész szavai szerint nem születik még egy ilyen rendkívüli ember.

9 órája

Bodrogi Gyula: Most még nagyon nehéz beszélni róla… Bodrogi Gyula: Most még nagyon nehéz beszélni róla…

Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem – mondta a színész az Indexnek.

10 órája

Lesz Még Itt Fesztivál – Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös dala Lesz Még Itt Fesztivál – Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös dala

Közös lemezen dolgozik Sziámi és Bérczesi. Klippremier az Indexen.

április 14. 16:49

Drónnal készült felvételeken lehet megnézni a Citadellát. A filmen sirályperspektívából látható a hosszú évek óta elhanyagolt erőd és a lepusztult ágyútorony, de belülről is meg lehet nézni, miközben a kamera átrepül az épület folyosóin és termein.

 

2022-re felújítják a Citadella falait és belső udvarát, ahol egy közparkot alakítanak ki, 2023-ra pedig egy magyar szabadságharcokról szóló kiállítás nyílik az ágyútoronyban, a Szabadság Bástyája címmel. – olvasható a VÁRKAPITÁNYSÁG Nonprofit Zrt. közleményében. 

A világ 2021-ben elkészülő legmenőbb épületei közé sorolta a CNN hírtelevízió a Liget Budapest projekt keretében a budapesti Városligetben épülő Magyar Zene Házát. A világhírű japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett épület egyszerre lesz múzeum, zenei rendezvényhelyszín és oktatási központ.

A Liget Budapest projekt egyik kiemelkedő beruházása radikálisan újragondolja a magyar főváros legnagyobb parkját – olvasható a CNN cikkét szemléző MTI tudósításban. Az amerikai méltató kiemeli a ház különleges, hanghullámokat időző szerkezetét, amelyet az épület japán tervezője úgy alakított ki, hogy az ott magasodó fák lombkoronái zavartalanul fejlődhessenek a számukra kihagyott részeken.

Az idei év legjobb befejezésre váró épületeinek listáján olyan beruházások szerepelnek a Magyar Zene Háza mellett, mint a New York-i Far Rockaway Könyvtár, a Tajpeji Előadóművészeti Központ, a quitói Aquarela lakókomplexum, a rönnei (Dánia) Hotel Green Solution House (a világ első "klímapozitív" szállodája), az amszterdami OurDomain Student Housing diákotthon, a Sao Vicente-i Úszó Zenei Központ (Zöld-foki Köztársaság), valamint a Sunac Guangzhou Grand Theatre névre keresztelt kantoni színház.

2001. január 2-án hajnalban hagyta el az élők világát Zámbó Jimmy. A páratlan népszerűségű énekes egy otthoni szilveszteri bulit követően, nem sokkal öt óra után lőtte magát fejbe Beretta típusú pisztolyával. Mint azóta minden évben, így idén is összegyűltek az énekes családtagjai és a legkitartóbb rajongók a Király sírjánál. A tragédia huszadik évfordulóján tartott megemlékezésen Jimmy két testvére, Árpád és Marietta képviselte a családot a csepeli temetőben. A képre kattintva galéria nyílik. 

Rovatok